Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:05, 16 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne zdjęcia.
Nie miałam pojęcia, że jeżówki przyciągają gąsieniczki.
Do sadzenia jarmużu zniechęciłam się w zeszłym sezonie. Jakieś paskudy zeżarły go do cna.
Tempo wzrostu tego klonika -imponujące!

Na moich jeżówkach nie spotkałam gąsienniczek, ale jeżówkę Julia coś mi wcinało. Nie tylko liście, ale i płatki kwiatów. Pozostałe odmiany bez wgryzień
Klonik oszalał ze wzrostem. Jestem trochę przerażona bo przy takim tempie wzrostu pół działki mi zarośnie
Taki potworek z ZtŻ z ubiegłego roku
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:05, 16 sie 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
I dzisiaj miałaś bez deszczu.

Asiu! ten przetacznik co jest u Ciebie to może First Glory.

Pogoda była dzisiaj przepiękna, słoneczna i bez upału. Wprost wymarzona na spacer po przepięknym ogrodzie.
Chyba masz racje Haniu odnośnie przetacznika
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:00, 16 sie 2018

Do góry
Ogrodowe szaleństwo ... 21:59, 16 sie 2018

Do góry
I inne

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:59, 16 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Kasiu sporo wczoraj podziałałaś, pamiętam,jak Wiktoria była malutka miałam praktycznie cały sezon wyrwany z życiorysu spać przez dzień niewiele spała, w wózku siedzieć nie chciała i nie wiele przy niej dało się zrobić. Piękna jest ta różyczka marchenzauber taka delikatna i śliczny ma kolor, kusisz pokażesz mi swojego phantoma z dalsza? U mnie dopiero drugi sezon, jak go kupiłam nie kwitł w ogóle, dopiero w tym roku zakwitł i ciekawa jestem bardzo jak wielki urośnie w przyszłym sezonie

no coś wreszcie porobiłam, bo mi brakowało pobabrania się w ziemi już rzadko udaje się uśpić dwójkę w jednym czasie, więc musiałam po prostu podziałać z kolei dzisiaj Kaja prawie nie spała - tyle co na spacerze i w połowie się obudziła a krótkie drzemki się nie liczą, bo zwykle zasypia przy karmieniu i otwiera oczy jak chce ją odłożyć

Marchenzauber piękna, ale dość szybko się sypie ii to mi w niej nie pasuje - teraz są nieco chłodniejsze dni niż 30parę stopni i mam wrazenie, że trochę z nią lepiej w tej kwestii trzymania kwiatów.
Z bliska fotę mam z wczoraj

A to z początku sierpnia z dalsza - kwiatostsny są chyba większe niż kule anabelle - te niższe kwiatostany to vanilka posadzona przed Phantomem

Moja "przyziemna" :) pasja 21:58, 16 sie 2018

Do góry
Moja chorująca Omorika

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:55, 16 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Toszko i inne osoby , które maja doświadczenie i widziały na własne oczy powiedzcie mi czy ubić bo to ta czy zostawić bo inna

To nie ta.
Czytamy ze zrozumieniem, to ,że widziałam ćmy w szklarniani, gdzie mam pomidory, nie oznacza, że jedzą pomidory.. może im nektar z kwiatów smakuje? a może zapuściły się na tajemna schadzkę? Napisałam, że widziałam je w szklarnii.. to motyl-ćma lata gdzie chce.. szkodnikiem są gąsienice, a nie motyle.. tyle, że motyl składa jaja, z których są gąsienice. Natomiast sama ćma nie zjada roślin a tym samym ich nie niszczy.

Zapłodnione samice z gotowymi do złożenia jajami zaczynają poszukiwać roślin, na których będzie mogło rozwijać się ich potomstwo. Niektóre są pod tym względem bardzo wybredne.

Bukszpanowa składa na bukszpanie, i bukszpan jest wpitalany przez gąsienice..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:55, 16 sie 2018

Do góry
malkul napisał(a)

Gosia, co to za trawa? Rozplenica taka u Ciebie gęsta?

U mnie zdecydowanie kotków ma więcej, niż źdźbeł
Ogrodowe szaleństwo ... 21:54, 16 sie 2018

Do góry

Ta róża wygląda jak bukiet zrobiony w kwiaciarni
Ogrodowe szaleństwo ... 21:51, 16 sie 2018

Do góry
Trochę róż

Drzewa i krzewy liściaste - gatunki niepolecane 21:50, 16 sie 2018

Do góry
Nie polecam catalpy. Mam odmianę 'Nana', to "trudna miłość". Owszem jest piękna końcem maja, w czerwcu. O ile nie przemarznie lub ją burza nie złamie. Ale dziś wygląda tak:

I znowu czeka mnie oprysk, a potem zbieranie liści po całym ogrodzie, wiosną ciężka przycinka i tak w kółko. To wymagające drzewo.
Malutki pod lasem 21:48, 16 sie 2018

Do góry
Nie zrobiłam tego co zaplanowałam, bo jak wróciłam do domu, to na szybko ogarnęłam obiad, a moi panowie w tym czasie wysprzątali resztę śmieci zza domu Zostały już jakieś małe tylko fragmenty, do wyrzucania w trakcie pracy. Sami poszli tam to ogarniać, normalnie zostaną moimi bohaterami w domu

Stwierdziłam, że po obiedzie pójdę z nimi i im pomogę z chwastami, walka jest nierówna. M złamał drążek od grabi, ale coś tam już widać
Jasiek oznajmił, że zapracowaliśmy na lody

Tak było już po dwudziestej Coś widać mam nadzieję
M obiecał mi, że jutro też popracuje Cieszę się bardzo, bo sam jakoś zaczął się troszkę bardziej angażować w ogród Ale tylko troszkę, żeby nie było
Ogrodowe szaleństwo ... 21:47, 16 sie 2018

Do góry
Moje dynie i pomidory

Moja "przyziemna" :) pasja 21:47, 16 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Moja kulka ma 85cm średnicy i jest wysoka na 80cm (średnica najgrubszej gałązki 1,5cm) a od góry wygląda tak

Twoja kulka super wygląda, mało co widać te gałązki.

U mnie góra będzie całkiem łysa.

edit:

Ogrodowe szaleństwo ... 21:43, 16 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Placyk wygląda kapitalnie
Siedząc na ławeczce patrzyłabym raz na ogród, raz na mozaikę i zachwycała się.
I tak masz większe szczęście w nieszczęściu niż Sylwia, bo krety nie zjadają roślin, uszkodzenia są przypadkowe.

Grażynko jestem dumna ze swojego placyku. Dziś kupiłam po niższej cenie 20 kg drobnych kamyków. Miałam kończyć placyk i puste miejsca obsypać kamykami. Poszłam po pracy na działkę i co na dzień dobry widzę? Zgadnij... Nie zgadniesz. Kopiec na placyku.... Ścieżka kloszarda też skopana. Zebrałam wykopaną ziemię a do dziury lałam, lałam i lałam wodę bez końca....
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:43, 16 sie 2018

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:40, 16 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Wiesz dlaczego mi się ryjek śmieje?

Wszystkie zdjęcia piękne, tak nostalgicznie się u Ciebie zrobiło.
Kociak ewidentnie ma głębokie poczucie winy z powodu swojego postępku.

Cebulowych czas, no taaak. A ja w tym roku pewnie znowu nie zdążę z robotami i nic nie posadzę. Może jakieś drobiażdżki.
Ogród bez roweru 21:39, 16 sie 2018

Do góry
Czytałam, że przesadziłaś pozbywając się starej darni. Zdrowiej.
Wiesz, tego się najbardziej boję, że coś mi się stanie i to wszystko zostanie takie rozbabrane. A jeszcze bardziej się boję, że mi się odechce i też tak zostanie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:35, 16 sie 2018

Do góry
Lato 2018 w moim ogrodzie

Czerwiec różany i hortensjowy

Liliowcowy lipiec

i różnorodność sierpnia

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:34, 16 sie 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zielono u Ciebie Dorotko jak na brak deszczu no i oczywiscie jak zawsze pięknie.
Od jakiegoś czasu mam opady deszczu na tyle regularnie, że nie wyschła mi całkiem trawa, a nawet nieźle się zazieleniła. Rabaty podlewam między deszczami, bo jednak u mnie nie jest za mokro. W najlepszej kondycji trawnik jest za domem, bo tam więcej cienia i słońce tak nie wysusza.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies