Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:59, 21 lut 2014

Do góry
Hi hi zatem jutro mam pozwolenie na lajcik może zatem traw nie będę ruszać Czyli spanie do 8:00, potnę co dam rade, potem Ewka, potem dalej dzialam w ogrodzie.
Zdjeć z Ewką nie bedzie bo kto mi zrobi jak sama idę i zgine w dzikim tłumie.....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:19, 21 lut 2014

Do góry
Postaram się teraz nadrobić troszeczkę zaległości ..........od grudnia ........ może dam radę chociaż w swoim wątku ) bo co do całości forum to nie mam złudzeń, że nic z tego.......

A teraz podziękowania (..........jak to mówił jeden mój znajomy: ......"z refleksem szachisty korespondencyjnego" - przepraszam, że tak późno, ale bardzo dziękuję!
Róża-jerycha (Martek), Danusia, Ania (Mała - Mi), Madżenka, WilczaGora,Hania Andrus, Zbyszek Gazda, Alisonek, Joku, Kitek81, Robertop, Hania (Dwa Światy), AniaDS, makkasia, krys, Ania (W moim magicznym ogrodzie wszystko), Tess,Tusiala, Marlenaa, Ania (an_tre), ewa004, - dziękuję Wam za wsparcie, za życzenia przed i po świąteczne a także noworoczne, .....i walentynkowe........
Bardzo dziękuję Hani Andrus, Zbyszkowi Gaździe, Alisonek, Joku, Kitek81 - za wypowiedzi w sprawie ułożenia dachówki - będzie z przesunięciem niech tylko wszystko obeschnie po zimie

W budowie była przerwa zimowa i dobrze, bo więcej czasu na przemyślenia. Niestety byli również nieproszeni goście, ale nie będę rozwijać tego tematu na forum....
Na działce nie byłam od kilku tygodni, ale może jutro uda się wpaść chociaż na chwilkę i np. ściąć miskanty..... Obym miała w tym roku więcej czasu na prace w ogródku............
W związku z wzniesieniem budynku zmieni się nasłonecznienie rabat i niektóre rośliny trzeba obowiązkowo przesadzić w tym roku. Chciałabym przesadzić wreszcie część cisów i zacząć formować żywopłocik od maluchów...ale jeszcze trzeba złapać poziomy w ogródku...
Mam wiele, wiele planów, ale co się uda zrealizować w tym sezonie w domu i w ogrodzie to czas pokaże zresztą pośpiech nie jest najlepszym doradcą, o czym już się przekonałam z pewnymi nasadzeniami trzeba się jeszcze niestety wstrzymać, buuu.... ale mam już mnóstwo inspiracji fotograficznych i pewne przemyślenia, które w miarę okrzepły i...........chyba jednak pójdę w formalne, geometryczne ))..... no przynajmniej w głównej część ogródka )) wszystkie znaki wskazują na to, że to będzie najlepszy wybór co do kolorów - niezmiennie wybrane w ubiegłym roku

Serdecznie pozdrawiam

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:36, 21 lut 2014

Do góry
Miłego białego szaleństwa
Pszczelarnia 19:34, 21 lut 2014

Do góry
Dylematy ogrodnika, czy jest piekniejsza chwila?
Mój 4 arowy azyl... 19:33, 21 lut 2014

Do góry
Poczkamy
Co z tym ogródeczkiem począć 19:33, 21 lut 2014

Do góry
Ewo nie ukrywam liści szafikrków pod korą. Lepiej je posadzić za wyźszymi roslinkami, ktore w kwietniu są łyse. U mnie rosną za carex morrowi i tylko główki znad carexów im wystają. Nie drażnią mnie po przekwitnięciu
Blaski i cienie nowego życia 19:31, 21 lut 2014

Do góry
Ula nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo... Ciecie zdążysz zrobić
Rododendronowy ogród II. 19:30, 21 lut 2014

Do góry
Bogdziu macham prawdziwie wiosennie. Ja już nawet nie wątpię, że jest prawdziwa wiosna. Zimy już nie będzie, nawet gdybym chciała wrócić na 1-2 dni to będzie to krótkotrawała walka o tron
Kubusiowo II 19:29, 21 lut 2014

Do góry
Hej gdzie jesteś? Ferie zimowo-wiosenne w kubusiowie?
Ogród z platanem. 19:28, 21 lut 2014

Do góry
Z momi fastigatami nic się w ciągu lata nie działo, żółkły dopiero jesienią. Zobaczę dokładnie w weekend na fotkach.
Liczę na zdjęcia po cięciu
Ogród niby nowoczesny ale... 19:26, 21 lut 2014

Do góry
Madzia ja ostatkiem sił dyszę..... A mi tu wszyscy potęgują nastroj wiosennych obowiązków. Lecę bo się uduszę
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:25, 21 lut 2014

Do góry
Ale czad!
Ogród cioci 19:25, 21 lut 2014

Do góry
Gosia zatem sadzę jesienią krokusy w zwirku, botaniczne za Twoją radą
U Oci ... 19:20, 21 lut 2014

Do góry
Rekompensatę od wiosny w tym roku dostaliśmy

Wszycy tną już trawy, tnę i ja
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:19, 21 lut 2014

Do góry
Kuzyni już nad Radomiem, przygotowana na powitanie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:18, 21 lut 2014

Do góry
Krokusy SOM więc wiosna szybciej przyszła niż obiecałam
U nas zakwitły 8 lutego u Ciebie 22
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:07, 21 lut 2014

Do góry
Ja się prze te wasze wpisy zestresowałam... Cały tydzień oram w pracy do zmroku... Wracam nic nie można już zrobić.... Soboty - rozwalone, w niedzielę nie pracuję w ogrodzie, potem wyjeżdzam... Jak mnie będziecie pracami w ogrodzie stresować to Wam ucieknę

Ufff zatem jutro wstanę o 6:00
- wkopię róze - nie będę robic rewolucji ze stożkami, najwyżej za rok znow przesadzę...
- przesadzę róże....
- wykopie i podziele miskanty
- wkopie miskanty
- posadzę dwa stożki bukszpanowe, wykopię dziurę pod trzeci....
- przytne trawy......
I nic wiecej jutro nie robie!!!! nie poddam sie presji
- wystawię dwa najbrzydsze bambusy na zewnątrz - niech walcza bo sie na nie patrzeć nie moge
W międzyczasie pocwiczę z Ewka... I kupie ziemie do ogrodu.....

Muszę sprawdzić ile rzeczy mam zapisanych w notesie....

Przyciąć pięciorniki, przesadzic aspirin rose...., przyciać hortensje....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:00, 21 lut 2014

Do góry
bacowa napisał(a)
Masz rację wszyscy kiedyś zaczynali,moje początki przygody z ogrodem z przed 20 paru lat to nie tylko wiedza jaką posiadałam kiedyś ,ale zupełnie inne spojrzenie na ogród obecnie

Cały czas zmieniam ogrod wraz ze zmianą upodobań. Najbardziej lubię tę zmiennosć gustów w ogrodzie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:59, 21 lut 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Pomachałam

Macham dwiema rączkami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:58, 21 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Madżen... dlaczego kwiecień??.. w kwietniu to już wszystkie byliny wysprzątane

Ja zaczęłam niektóre sprzątać, bo już nowe rosną.. i musss... kocimiętki mają przyrostu po 10cm... i nie mam jak czekać ...

Ania ja nie wiem co się z moja orzyrodą dzieje bo wracam o zmroku....
Zwykle czyściłam wszystko w marcu ale w ten sposób wymrozilam sobie kiedyś byliny i lalwendę. Biorąc jednak pod uwagę, że w tym roku wiosna przyszla wczesniej więc w tym roku wszystko będzie gotowe w marcu.
Abym cokolwiek zrobiła muszę odwołać Gardenie... Bo potem wyjeżdżam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies