Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

rozajerycha 19:41, 19 lut 2014

Kasiek zapracowana trzeba nam cierpliwie czekać na jakieś kadry.
Katarzyna nie daj długo czekać widać wiosnę w naszych stronach ?
Buziak
martek
KasiaWB 20:25, 21 lut 2014

Witajcie! serdecznie pozdrawiam Wszystkich, którzy o mnie pamiętają i i zaglądają nawet jak mnie nie ma. Dziękuję. Niestety miałam i wciąż mam bardzo dużo pracy zawodowej, a czasu dla siebie w zasadzie w ogóle Roboty budowlane ustały z pierwszym śniegiem, ale ruszą dalej jak tylko pogoda się ustabilizuje. Z utęsknieniem czekam na wiosnę na działce pojawiają się już jej pierwsze oznaki

KasiaWB 20:28, 21 lut 2014

Rabatki wyglądają tak (jeszcze niestety nietknięte wiosennymi porządkami......z braku czasu)

KasiaWB 20:31, 21 lut 2014

a tu widoczek "kuchenny"
KasiaWB 21:19, 21 lut 2014

Postaram się teraz nadrobić troszeczkę zaległości ..........od grudnia ........ może dam radę chociaż w swoim wątku ) bo co do całości forum to nie mam złudzeń, że nic z tego.......

A teraz podziękowania (..........jak to mówił jeden mój znajomy: ......"z refleksem szachisty korespondencyjnego" - przepraszam, że tak późno, ale bardzo dziękuję!
Róża-jerycha (Martek), Danusia, Ania (Mała - Mi), Madżenka, WilczaGora,Hania Andrus, Zbyszek Gazda, Alisonek, Joku, Kitek81, Robertop, Hania (Dwa Światy), AniaDS, makkasia, krys, Ania (W moim magicznym ogrodzie wszystko), Tess,Tusiala, Marlenaa, Ania (an_tre), ewa004, - dziękuję Wam za wsparcie, za życzenia przed i po świąteczne a także noworoczne, .....i walentynkowe........
Bardzo dziękuję Hani Andrus, Zbyszkowi Gaździe, Alisonek, Joku, Kitek81 - za wypowiedzi w sprawie ułożenia dachówki - będzie z przesunięciem niech tylko wszystko obeschnie po zimie

W budowie była przerwa zimowa i dobrze, bo więcej czasu na przemyślenia. Niestety byli również nieproszeni goście, ale nie będę rozwijać tego tematu na forum....
Na działce nie byłam od kilku tygodni, ale może jutro uda się wpaść chociaż na chwilkę i np. ściąć miskanty..... Obym miała w tym roku więcej czasu na prace w ogródku............
W związku z wzniesieniem budynku zmieni się nasłonecznienie rabat i niektóre rośliny trzeba obowiązkowo przesadzić w tym roku. Chciałabym przesadzić wreszcie część cisów i zacząć formować żywopłocik od maluchów...ale jeszcze trzeba złapać poziomy w ogródku...
Mam wiele, wiele planów, ale co się uda zrealizować w tym sezonie w domu i w ogrodzie to czas pokaże zresztą pośpiech nie jest najlepszym doradcą, o czym już się przekonałam z pewnymi nasadzeniami trzeba się jeszcze niestety wstrzymać, buuu.... ale mam już mnóstwo inspiracji fotograficznych i pewne przemyślenia, które w miarę okrzepły i...........chyba jednak pójdę w formalne, geometryczne ))..... no przynajmniej w głównej część ogródka )) wszystkie znaki wskazują na to, że to będzie najlepszy wybór co do kolorów - niezmiennie wybrane w ubiegłym roku

Serdecznie pozdrawiam

Alisonek 21:20, 21 lut 2014

Witaj KAsiu
jak dobrze że jesteś z nami, chociaż na chwilkę
bukszpany wyglądają jakby wcale zimy nie było, takie ładne zieloniutkie
pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie prace
Matka 21:22, 21 lut 2014

osz Ty, tak długo cisza!!!a dom, widzę już w stanie surowym stoi?to teraz z górki
KasiaWB 21:27, 21 lut 2014

Alisonek napisał(a)
Witaj KAsiu
jak dobrze że jesteś z nami, chociaż na chwilkę
bukszpany wyglądają jakby wcale zimy nie było, takie ładne zieloniutkie
pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie prace

Witaj dzięki za przywitanie po przerwie niestety jestem mocno zajęta ale wiem, że czas na ogródek musi być, bo przywraca mi siły witalne oglądam swoją działkę na tych zdjęciach - tak jak Wy, bo jeszcze nie byłam ;( na zdjęciach kulki wyglądają dobrze, zobaczymy jak w rzeczywistości się mają
Ściskam, pozdrawiam
Tess 21:31, 21 lut 2014

Odściskuję
KasiaWB 21:31, 21 lut 2014

Bogda napisał(a)
osz Ty, tak długo cisza!!!a dom, widzę już w stanie surowym stoi?to teraz z górki

...... yyyyy............. no wiem wiem, ale nie było wyboru doba za krótka, oczy mimo wstawiania zapałek i litrów wypitej kawy jakoś się zamykają ....... s.surowy o. niemal skończony, czyli wszystko przed nami )))....................... Buziaki Bogdzia!