Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:00, 21 lut 2014

bacowa napisał(a)
Masz rację wszyscy kiedyś zaczynali,moje początki przygody z ogrodem z przed 20 paru lat to nie tylko wiedza jaką posiadałam kiedyś ,ale zupełnie inne spojrzenie na ogród obecnie

Cały czas zmieniam ogrod wraz ze zmianą upodobań. Najbardziej lubię tę zmiennosć gustów w ogrodzie.
Madzenka 19:07, 21 lut 2014

Ja się prze te wasze wpisy zestresowałam... Cały tydzień oram w pracy do zmroku... Wracam nic nie można już zrobić.... Soboty - rozwalone, w niedzielę nie pracuję w ogrodzie, potem wyjeżdzam... Jak mnie będziecie pracami w ogrodzie stresować to Wam ucieknę

Ufff zatem jutro wstanę o 6:00
- wkopię róze - nie będę robic rewolucji ze stożkami, najwyżej za rok znow przesadzę...
- przesadzę róże....
- wykopie i podziele miskanty
- wkopie miskanty
- posadzę dwa stożki bukszpanowe, wykopię dziurę pod trzeci....
- przytne trawy......
I nic wiecej jutro nie robie!!!! nie poddam sie presji
- wystawię dwa najbrzydsze bambusy na zewnątrz - niech walcza bo sie na nie patrzeć nie moge
W międzyczasie pocwiczę z Ewka... I kupie ziemie do ogrodu.....

Muszę sprawdzić ile rzeczy mam zapisanych w notesie....

Przyciąć pięciorniki, przesadzic aspirin rose...., przyciać hortensje....
butterfly 19:24, 21 lut 2014

Madżen, ty się nami stresujesz ???

A co ja mam powiedzieć jak wszedzie widze ile juz macie zrobione... a ja nic....

Ale nic to - woisna u mnie
Magda70 19:37, 21 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ubiegła wiosna była pod przewodnim motywem donic, teraz chyba będą latarenki. Magda wystawiaj i obfotografuj (fuj co za słowo ) - foć!

Jutro...fotnę zdemolowany taras i latarenki
malgorzata_s... 19:39, 21 lut 2014

Ale masz powera Marzenko, tyle planów roboczych i jeszcze ćwiczenia z Ewką???
Życzę duuuużo siły i miłej soboty
Magda70 19:43, 21 lut 2014

Gabisia napisał(a)

Madżen nie musisz żadnego żwirowiska robić (choć ja robię), bo nóżki się nie nagrzewają, całkiem zimne som!
Właśnie wracam z inaugurującego ognicha

Zapach cudowny, atmosfera romantyczna, normalnie ach…!
Posiedzieliśmy sobie ze szklaneczką whiskey i nawąchaliśmy się zapachu drewna.
U nas drewna zostało multum, bo zima była trzydniowa jeno

Madżenko - przyjeżdżaj z Adasiem do mnie w niedzielę na drineczka - zapewniam Cie, że już ja go przekonam do zakupu…..

Hm...co do tego, że nóżki się nie nagrzewają to bym Gabi podyskutowała...to zależy ile czasu się pali.
Mam podobne palenisko od 3 lat i na tarasie nie stoi bo jednak przy dłuższym paleniu jak stoi na trawie to trawa wypalona jest. Więc dechom może zaszkodzić.

Ale atmosfera jest zajefajna to bez dwóch zdań
Palenisko Twoje superanckie...kurcze jak szukalam kilka lat temu to nie było kwadratowych,,,,buuu. Też kcem kwadratowe a mam okrągłe...
Mala_Mi 19:50, 21 lut 2014

Madżen.. na pogodę nie mamy wpływu.. ja hołduję zasadzie, że wycinam jak najpóźniej (na wypadek załamania pogody).. albo jak brzydkie, albo jak rośnie już nowe...
Lawendę przycinałam jak już puściła nowe i wiedziałam dokąd wymarzła.. ale ja na lawendach się nie znam.. Jak nie masz czasu to miskanty odpuść sobie.. podzielisz i pod koniec marca.. trawy te co zamierają na zimę..też jeszcze masz czas.. one tak szybko nie ruszą.. nawet przy takiej wczesnej wiośnie...
Tym sposobem wygospodarowałam Ci troche czasu na Gardenię
Tess 19:56, 21 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ja się prze te wasze wpisy zestresowałam... Cały tydzień oram w pracy do zmroku... Wracam nic nie można już zrobić.... Soboty - rozwalone, w niedzielę nie pracuję w ogrodzie, potem wyjeżdzam... Jak mnie będziecie pracami w ogrodzie stresować to Wam ucieknę

Ufff zatem jutro wstanę o 6:00
- wkopię róze - nie będę robic rewolucji ze stożkami, najwyżej za rok znow przesadzę...
- przesadzę róże....
- wykopie i podziele miskanty
- wkopie miskanty
- posadzę dwa stożki bukszpanowe, wykopię dziurę pod trzeci....
- przytne trawy......
I nic wiecej jutro nie robie!!!! nie poddam sie presji
- wystawię dwa najbrzydsze bambusy na zewnątrz - niech walcza bo sie na nie patrzeć nie moge
W międzyczasie pocwiczę z Ewka... I kupie ziemie do ogrodu.....

Muszę sprawdzić ile rzeczy mam zapisanych w notesie....

Przyciąć pięciorniki, przesadzic aspirin rose...., przyciać hortensje....

Stresują Cię nasze wpisy??? To jest nas dwie, bo ja się stresuję przez wpisy wrocławskich dziewczyn
Magda70 20:02, 21 lut 2014

O matuchno...dobrnęłam...
6 rano?? Oszalałas? w sobotę?? W życiu...
Właśnie mi o ziemi przypomniałaś....
Gardenie odwołujesz...ja chyba też nie dam rady...eM się wziął ostro do roboty i chyba wolę aby podziałal na tarasie niż szlajał się po Poznaniu

No i Ewka...zazdraszczam...i czeka na fotki no bo będą co nie?????
AgnieszkaW 20:09, 21 lut 2014

Ja się jeszcze wstrzymuję od wiosennych prac (poza wyciachaniem kocimiętki i starych liści sasanek), bojam się, bo w nocy u nas jeszcze spore przymrozki. Trawek bym nie ruszała jeszcze, ale jak mus, to mus. Pozdrawiam ciepło