Wąska bardzo ta rabatka? Bo oprócz zawilców kwitnących jesienią dałabym może szałwie (u mnie ładnie przy ML wygląda New Dimension Rose ). W każdym razie coś kwitnącego latem. I sporo cebulek na wiosnę, bo tam łyso, dopóki nie odrosną trawy, prawda? A może pomiędzy jakąś zimozieloną kuleczkę?? Lub trzy rozrzucone, jak się zmieszczą, np Danica?No, coś zimozielonego bym poszukała. o, a brzegiem runiankę, ona nie potrzebuje słońca, a bardzo lubię jej błyszczące, ciemnozielone listki. Ja ją lekko koryguję cięciem i rośnie niziutko i gęsto. Ale wiesz, ja niedoświadczona jestem Tak tylko intuicyjnie
Edit. Tam z brzegu ładnie by wyglądał jako wykończenie rabaty bodziszek "Black Beauty" dla kontrastu zamiast runianki
Rozplenice dopiero zaczynają, ale cięzko się zbierały po posadzeniu z dzielenia.
Długo nie mogły się przyjąć i zazielenić, ale teraz kępiska jak trzeba!
Owocostany nasienne kanny.
Sosenka
słońce odpuściło więc cześć roślin posadziłam część zadołowałam i będę dzielić na wiosnę, w ogrodzie małe zmiany
trzcinniki juz na swoich miejscach docelowych
zadołowana molinia
widok ogólny na wiosnę będzie dopiero wykonczone chyba ..
Od wejścia kuszę jak Ewa z raju, choć do niej to mi daleko - nudystka ze mnie żadna, bo po ogrodowych włościach w coś więcej niż tylko listek figowy mam w zwyczaju chadzać