Ule robi sam gospodarz tej zagrody, jego żona mówiła że nawet do Danii był taki ul wysyłany na zamówienie. Kiedyś przejeżdżając obok zauważyłam je z drogi, a że wnuk mówił o pszczołach i ulach o których opowiadała pani w przedszkolu to go od razu tam zawiozłam.
Dziękuję za życzenia smacznego Mój prywatny "ryneczek lidla" wciąż mi dostarcza smakowitości owocowo-warzywnych. Natomiast od ubiegłego roku całkowicie mi się zmieniły proporcje na rabacie jeżówkowej, zwanej inaczej "wsiowej" Trawy tak się rozrosły, że pożerają jeżówki. Musiałam wszystkie miskanty takimi metalowymi podporami ogarnąć, bo by całkiem na jeżówki wlazły W przyszłym roku będę musiała chyba wszystkie jeżówki do przodu przesadzić.
Róż miałam policzone ok 100 szt tamtym sezonie w tym nie wiem na pewno mniej.
Rhapsody w tym roku ładnie kwitła choć mało przyrasta teraz zawiązuje kolejne pąki
A jak inne Twoje róże? U mnie prawie wszystkie ładnie zaszalały.
sirius
soul
james galway
Dziękuję za zaproszenie.
Twoje tereny coraz bardziej mi się podobają.
Wpadnę na kawę. Nie wiem kiedy, nie wiem czy w tym roku ( choć jeszcze nie mam ściśle sprecyzowanych planów urlopowych) ale na pewno. Na razie przyjechała do mnie córusia z wnusiami na 1,5 miesiąca. Z bardzo egzotycznego daleka.
Wcześniej oczywiście dogadamy.