Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 15:42, 25 lip 2018

Do góry
Ogród Basi 15:40, 25 lip 2018

Do góry
Ogród Basi 15:37, 25 lip 2018

Do góry
Zdjęcia z dzisiejszego poranka. Powojniki wielkokwiatowe, posadzone wiele lat temu zaczęły kwitnąć. Czyżby po podlewaniu Florovitem?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 15:32, 25 lip 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Pashmina, Bouquet Parfait i Tineke w lawendzie jeszcze raz dla Ciebie:

Przeszukuję wątki różane w poszukiwaniu inspiracji z czym połączyć Pashminę.
Czy Bouquet Parfait jest biała? Na tym zdjęciu Bouquet Parfait wygląda na białą. W Rosarium piszą, że jest mlecznobiała, brzegi różowe, ale jednocześnie na ich zdjęciach jest jednak bardziej różowa niż biała.

Wielkość Twojej Pashminy powalająca. Ja jestem początkująca w różach, w zasadzie Pashminy to moje pierwsze róże i zupełnie nie umiem się z nimi obchodzić.
Małymi kroczkami do celu... 15:16, 25 lip 2018

Do góry
Nie zapominajmy,że królowe ogrodu są dwie ponowne kwitnie róży NN i lavender.

No i pada, ogród podlewa
Małymi kroczkami do celu... 15:14, 25 lip 2018

Do góry
Phantom, magical candle, Pinky winky

Małymi kroczkami do celu... 15:11, 25 lip 2018

Do góry

Hortensja na ostatnim zdjęciu jest już wyższa ode mnie, to moja pierwsza Hortensja i od niej wszystko się zaczęło
Małymi kroczkami do celu... 15:09, 25 lip 2018

Do góry
U nas dzisiaj pogoda w kratkę rano duszno, słonecznie, teraz przechodzi burza. Wczoraj ostatecznie pożegnałam róże bonicę, nie lubię wyrzucać roślin, ale ona doprowadzała mnie do szału, pokrój krzaka nijaki, wiecznie śmietnik koło niej, w jej miejsce przesadziłam limkę wyhodowaną z patyczka, porządnie ją podlałam i mam nadzieję, ze da radę. Dzisiaj widzę dzielnie się trzyma oby tak dalej

A jak już jesteśmy przy hortensjach, kilka ich ujęć w tym roku zakochałam się w phantom i vanilkach, chodzi mi już po głowie kolejna rabata z nimi przy ławce + rozchodniki na przemiennie z rozplenicami, ale na spokojnie najpierw ciurkadełko

Pszczelarnia 15:08, 25 lip 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Lubię zapach kolendry

Mam takie śmieszne maki na skraju warzywnika

oj ja też uwielbiam jej zapach. Kolendry. I smak również.

Maki śliczne...takie inne.

Zresztą u Ciebie wszystko śliczne.
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 15:08, 25 lip 2018

Do góry
Mój ambrowiec, sadzony w lipcu tego roku
...uDany ogród 15:02, 25 lip 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Wczoraj i dzisiaj sprzątamy cały czas w ogrodzie. M dodatkowo buduje płot. Wierzby i derenie przycięte, byliny do końca uprzątnięte, chodniki wyplewione i zamiecione.
marcinki, hortensje i trawy podwiązane. Trawniki wykoszone i wygrabione
Teraz czyścimy staw, ale to trochę potrwa.

Teraz tniesz derenie? Taka kosmetyka?
Małymi kroczkami do celu... 14:55, 25 lip 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Za parasolem i dolnym stopniem widzę wystającą jaką trawkę.Od niej po łuku idzie trawnik aż do limonkowej Hortensi tak? Kawałek tego trawnika bym zabrała. Właśnie coś w rodzaju łezki u Kindzi bym zrobiła właśnie obok schodów od tej trawki a nie pod nogami bo będzie wam przeszkadzało.

Małgosiu za parasolką owszem jest rabatka, ale tam już nie ma miejsca na obcięcie trawnika i wkomponowanie łezki, ledwo tam kosiarka przejeżdża, jedyne miejsce w pobliżu tarasu to przy hortensji, musiałabym przesadzić z tamtąd piwonie i wtedy ciurkadełko wkomponowałabym w rabatę, nawet lepiej by było mniej kabla będzie do przekopania tam gdzie parasol faktycznie bez sensu.

Edit. Chodzi mi o te miejsce przed hortensją i przed trzcinnikiem.

...uDany ogród 14:46, 25 lip 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Moje chóry

Normalnie czaaaad. Natura jest piękna.
Małymi kroczkami do celu... 14:40, 25 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ja jestem za ciurkadelkiem z kamienia.
Hortki masz piękne.
A te rojniki w tej lezkowej donicy z paszkami wyglądają cuudnue

No więc przegłosowane będzie z kamienia dziękuję Aniu za miłe słowa, rojniki już od bardzo dawna mi się podobały, ale u mnie brak skalniaka, miejsca gdzie mogłabym je wkomponować,więc niech rosną sobie w doniczkach, ostatnio skusiłam się na kolejnego, dzisiaj posadzony, rośnie już z resztą towarzystwa

A hortensje uwielbiam, planuje je jeszcze w kilku miejscach, tylko najpierw te miejsca muszę przygotować
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:39, 25 lip 2018

Do góry
babka napisał(a)
Przez upały padł cyprys, tak mi go szkoda bo okazały był taki i zwarty. I teraz nie wiem co z tym fantem zrobić, myślałam przesadzić dwa jałowce rosnące obok ale co dać w ich miejsce?
Fajnie byłoby pociągnąć hortensję i dosadzic tam jeszcze jedną ale przydałby się coś zimozionego. Macie pomysł ?

Oluś, ale przecież chyba masz tam zimozieloną kosodrzewinę i to sporych rozmiarów? Nie wystarczy? Bo z tą hortką byłoby super .
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:34, 25 lip 2018

Do góry
Przez upały padł cyprys, tak mi go szkoda bo okazały był taki i zwarty. I teraz nie wiem co z tym fantem zrobić, myślałam przesadzić dwa jałowce rosnące obok ale co dać w ich miejsce?
Fajnie byłoby pociągnąć hortensję i dosadzic tam jeszcze jedną ale przydałby się coś zimozionego. Macie pomysł ?

Blaski i cienie nowego życia 14:29, 25 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula co Ty dospać do rana nie możesz?
Mur szczególnie południowy lub zachodni mocno grzeje.
Pod murem u mnie jeszcze trzmielina i irga sobie radzi nieźle.

Piesa moja obudziła mnieo 3 bo chciała iść sikać. A jak już zejdę i wyjdę na górę to często nie mogę od razu zasnąć. Wtedy nadrabiam późno wievzorne forum bo ja nie umiem tak jak Wy po nocach siedzieć. Ranny ptaszek za to mogę być

To nie chodzi raczej o mur choć rzeczywiście południowa strona. Tylko o to że woda spływa pod sam dom i czasem tam jest tak mokro jak w bagienku. Dlatego będą rosły tylko te rośliny które luboą okresowe zalewanie. Jeszcze kompost dojdzie to podniosę poziom rabaty. Sylwia, wszystko w powijakach ale kwiecie kwitnie.

Rzut oka z boku gdzie przesiaduję dla odpoczynku w pracach ogrodowych

Nawet nie wiedziałam że cleome lubi być czasem zalana, generalnie chyba lubi mokro. Dla porównania 2 obrazki, pierwszy- wielkość cleome w porównaniu do wiaderka a ten drugi - cleome na suchym południu.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:12, 25 lip 2018

Do góry
Rzadko ostatnio bywam a jak jestem to celowo omijam między innymi Twój wątek bo wychodzę z niego poturbowana psychicznie
Dziś wpadłam bo by mnie zezarlo i znów pożałowałam, no kuna jak pięknie !
Dobrze że chociaż tego grzyba masz w trawie
Żart oczywiście
Kasia a co to jest ta zielona trawa tuż ,za rozplenicami ?
siakowa napisał(a)

Buziaki zostawiam i czekam na cd.frontowej
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:01, 25 lip 2018

Do góry
"..ależ owszem czemu nie, jemu też należy się ..."

limka ma ponad 2,5m

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies