tak wyglądała wcześniej od środka zaczęła marnować się, teraz po deszczach w lipcu całkiem zginęła. mam ją w trzech miejscach.
coś innego posadzę bo to denerwuje jak chodzisz przy tym a się zniszczy.
Jest drobniutka cyneraria i ją odszukam albo wilec diamont.
Ja trzeci rok zamawiam i ciągle pomyłki dostaję, jedyna szansa uzyskać od kogoś kto ma taka odmianę i jest pewny.
tak samo Junona jeszcze jej nie mam, zakwitło coś innego w tym roku.
a w tym roku miałam zamówioną anemonową wysoką róż ciemny miała oznaczenia 01.10.2
już wiem że jej nie będzie bo zakwitła zwykła biała poj niska.
sami oszuści, moge tak nazywać bo to nie pierwszy przypadek.
od królika w tym roku nie sprawdziły się.
Miała być Aster White zakwitła biała poj niska.
01.10.3 była słaba karpa maleńka, zakwitła żółta. czyli tez pomyłka.
Downharm Royal zupełnie nie wyszła.
w ubiegłym roku nie pamietam od kogo zamawiałam ale może od B. i jest pomyłka.
czyli też jej nie mam.
Od K w tym roku jeszcze Lite Robert miał być róż, środek żółty biały krem. a jest jasno lila/fioletowa.
a Kelwina F to pilnuj ona słabo dorasta, jest jak królowa musi mieć światło z każdej strony. raz chciałam podzielić to zmarnowałam całą karpę.
jak zaginie, kupuję nową, zawsze w obi i całe szczęście obywa się bez pomyłek.
Bóg zapłać Dobra Kobieto za pamięć i chęci.
Tą dalię mam za Downharm Royal z ubiegłego roku ale to nie ona, tak mi się wydaje.
Dzisiaj u nas drugi dzień deszczowy, ogród porządnie podlany, hortensje leżą, róże też opadły, plany ogrodowe przesunięte, ale zdecydowanie wolę już deszcz od tych tropikalnych upałów zostawiam kilka ogrodowych pstryczków i życzę miłego dnia wszystkim
W ogrodzie zaczyna robić się jesiennie rozchodniki zaczynają nabierać koloru..
Wszystkie powyzsze rosliny oprócz palczatki, werbeny i stipy są na ta rabatke na której teraz są zadołowane, nie moge ich sadzic bo czekam na ekipe od elewacji, mieli być już w maju
A tu planuje miskanty 3 szt od prawego naroznika do małego okna