Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:52, 23 lip 2018

Do góry
Mój trawnik po zasileniu go nawozem wygląd całkowicie inaczej. Ewidentnie brakowało mu azotu. Wysiałem amofoskę z saletrzakiem. Zdjęcie poniżej. Na zdjęciu nieproszeni goście.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:42, 23 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Co myślicie? Dobrze wyszło?

Nawet rzekłabym bardzo dobrze
Handmade by Elka 12:42, 23 lip 2018

Do góry
chelll napisał(a)

Rany! Normalnie jak u Oudolfa! Wielkie plamy rulez!
Też chcę, ale mnie zachciewajki pokonują Tym łatwiej, że kupuję rośliny w ilościach "na rozmnożenie", więc coś trzeba wsadzić w międzyczasie

Elu, czy to białe pośrodku to może przetacznikowiec wirginijski? W jakich warunkach on u Ciebie rośnie?
Bo mam dosłownie jeden egzemplarz i się nie mogę zdecydować: wyrzucić go czy zostawić.
On u mnie rośnie bardzo wysoki (chyba ze dwa metry ma!) i się strasznie pokłada. Podobno to wina zbyt małej ilości słońca. Ale u mnie więcej nie ma, więc jeśli to faktycznie jest przyczyna pokładania się, to chyba go jednak wyciepię...
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:31, 23 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I werbeny i jezowki. Oj,cieszą te ich kwitnienia
Piękne Hortki . To limki ??

Mazury piękne. Kilka lat temu byłam w okolicy Ruciane. .
Pozdrowki zostawiam

Oj Aniu a jak ja się cieszę, ze je mam. Werbenę dostałam od Ewy Bacowej. Limki zachwycają. Mam tez Phantoma ale zapomniałam zrobić fotki. Wiosną kupiłam dwie sztuki na targach. Posadziłam na murku w przed ogródku.

Natomiast róża Gefyld kwitnie po raz drugi. Może się zbierze i będzie kwitła jeszcze raz. Zobaczymy.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:27, 23 lip 2018

Do góry
Na chwilę pojechaliśmy na zamek. Oblężenie Malborka w tym roku mnie nie zachwyciło. Absurdem jest połączenie dwóch imprez Oblężenia z Festiwalem Food truck. Dla mnie jest to rytm ulicy i nie ma nic wspólnego z magicznym średniowiecznym klimatem.

Mimo to znalazło się coś dla miłośników kwiatów. Pani zgodziła się na publikację zdjęcia. !5 lat Róż z ogrodu Wielkiego Mistrza

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:17, 23 lip 2018

Do góry
Róże na murku same się nie oczyszczają. W tym tygodniu kończę wycinkę przekwitłych kwiatostanów.
Natomiast za ławka wysiałam kosmosy. W przyszłym sezonie docelowo wysieje Werbenę.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:07, 23 lip 2018

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:57, 23 lip 2018

Do góry
Polar Bear

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:54, 23 lip 2018

Do góry
Kilka aktualnych fotek.

Przedziwny Ogród 11:32, 23 lip 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Prześliczne kompozycje, powolutku daze do tego u mnie w ogrodzie zeby bylo tyle samo zieleni co koloru. Niestety jeszcze troche mi brakuje koloru na czerwiec do polowy lipca.
Ogród kwiatowy 11:18, 23 lip 2018

Do góry
Łączka kwietna u znajomych. Marzy mi się taka.
Typografia ogrodu 11:13, 23 lip 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a tu fotka z wiosny gdy jeszcze była w pełni zywa

Ta Twoja "niebieska" funkja śni mi się po nocach
Za drzwiami do ogrodu... 10:53, 23 lip 2018

Do góry
Doranma napisał(a)
Pięknie tej białej centkowanej lilii w towarzystwie chalcedonki, fajny pomysł miałas ☺

Dorotko,tak wyszło przez przypadek ,bo firletki dostałam od Iwonki_d jak jeszcze nie kwitły, a były z mieszanki kolorów więc nie wiedziałam jakie bedą, zakwitły na biało i czerwono, i te czerwone akurat koło tej lili się trafiły .Też jestem zachwycona tym przypadkiem.A przy okazji ...dziękuję Iwonko
Ogród Małej Mi 2017 10:26, 23 lip 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Dobry dowcip

Życiowy....bo z logiką często u ludzi jak w dowcipie.. szczególnie jak idzie o politykę..

Miłego dnia..w ogrodzie jesienią pachnie.. astry się wysypały, chryzantemy wygniły.. rozchodniki mniamają opuchlaki.. co mi będzie kwitło???

Jeżówki odmianowe na ukończeniu... a to jeszcze lipiec.. chociaż mówia że Anna to jesienna panna, a to już w tym tygodniu..

A teraz myk, myk do obowiązków, przerwa ponad miarę..
Ogród Małej Mi 2017 10:17, 23 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie tyle nie lało, a ziemię już mam suchutką Nikt mi nie wierzył dopiero wczoraj cała gromada zobaczyła na własne oczy....i uwierzyła zachodząc w głowę jak to możliwe, że u nas tak sucho, tak mało popadało

U mnie pada..codziennie prawie, ale po trochu.. albo dużo szybko i na raz.. patrzymy w pogodę z powodu pracy) i niestety jeszcze 10 dni takich byle jakich..

Jakby padało ciurkiem przez 3 dni , ale spokojnym deszczem to by podlało, a tak albo moczy, albo zlewa i na szybko to ucieka do kanalizacji.. glina nie zdąży tego przyjąć tylko puści dalej..

A co do suchodrzewa..to ostatnie 4 zimy były byle jakie, a nawet 7 zim ostatnich nie było, ta troszkę lepsza ale ze śniegiem. Jak ktoś chce , ma czas i lubi może ciąć kilka razy w sezonie suchorzewy, ale ja bukszpan tnę tylko raz do roku, a czasami i mniej.. W tym roku tylko cięte połowa na froncie i na wsiowej.. a to nawet nie połowa, może 1/3... Podziękuję za wszystko co pracochłonne.. to dobre dla młodych, zdrowych i bez pracy. Albo dla bogatych co ich stać na ogrodnika..
A ja ani młoda, ani zdrowa, ani bogata i w dodatku z pracą do śmierci.. bo jak przejdę na emeryturę to muszę sprzedać dom z ogrodem bo tego nie utrzymam finansowo.

Jeszcze jesteś na etapie euforii z ogrodem, bo go zakładasz, masz czas na ogród to nie patrzysz na takie rzeczy, ale i Ciebie to dopadnie W pewnym momencie stwierdzisz, że jeszcze trzeba mieć czas żyć ,a nie ciachać suchodrzewy. Piszę o tym od 2 lat, ze pora zmienić ogród na mniej obsługowy bo za dużo czasu pochłania, wiec nie gniewaj się, ale propozycje czegoś co będzie gorsze nie tylko wizualnie ale i czasochłonnie odrzucam od razu.. W dodatku z nutką ironii...

Bez obwódek też obleci.. mniej elegancko, ale będzie.. chociaż żal..
Tu jest bez i ogród sie z tego powodu nie zawalił.. a ja wcale nie mam ochoty tu niczego robić

Dziękuję za towarzystwo do śniadania... i wracam do pracy... jak ja nie lubię poniedziałków Jak przeżyję poniedziałek to do końca tygodnia jakoś się przekulam..
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:11, 23 lip 2018
Do góry
Kasya napisał(a)
I takie poweekendowe pobojowisko
Placyk musi poczekać na kolejną wenę
Nie dam rady sama przekładać płytek

raczej sie przejaśniło jak juz masz leżak to nic tylko lezeć i sie delektować widokiem)
Pszczelarnia 09:59, 23 lip 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kolejna ciekawa rudbeckia.

O rudb. 'Cherry Brandy' mówił nam ogrodnik angielski, że nie zimuje i trzeba siać co roku. Okazało się, że jednak potrafi w polskich warunkach przezimować.

Ewo a jak z zimowaniem lobelii u Ciebie (jeśli dobrze rozpoznałam) ,

Rudbekię mam taką rdzawo-żóltą i zimuje już ze 3 zimy Może i twoje dadzą radę
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:59, 23 lip 2018

Do góry

Bardzo dziękujemy za możliwość obejrzenia Waszego ogrodu
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:53, 23 lip 2018

Do góry

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 09:52, 23 lip 2018

Do góry
agesa napisał(a)
Witam, czy ktoś wie, jak nazywa się ten krzew? o tej porze roku tak nie wygląda, zdjęcie zrobione było w listopadzie.

wgląda na całkiem zwykły berberys erecta. Najczęściej przebarwia się na czerwono.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies