Karola, korzeń Crambe Maritime zgnił, a posadziłam na górce, moja glina mu nie posłużyła.
Kindziu, ja bym ciachnęła te rachityczne przyrosty dalii, ale trzeba by pomyśleć, czy karp nie wysadzić do dużych donic tymczasowo i zostawić na powietrzu. Najwyżej w razie przymrozków przykryć kapturkami z kartonów, bo skoro już się obudziły, to nadal będą rosnąć. Potem wysadzisz do gruntu. Obcinać się nie bój, K. Bellingham tak pozyskiwała nowe sadzonki
Aganiu, słoneczko wczoraj świeciło, a ja w pracy. Muszę zajrzeć na Twój spektakl magnoliowy. Mebelki na razie w odstawce, ogród pilniejszy
Tess, ten błękit jest cudny i bardzo wczesny

Ciemierniki juz w przygaszonych barwach
Irenko, próbuj z rutewką, na pewno Ci sie uda, skoro moja rosnie. Konewki juz wykorzystywane do podlewania rudych bukszpanów.
Reniu, ta naparstnica kwitnie już w pierwszym roku wysiewu nasion. Zajrzałam do linka i prostuję, to jest właśnie ta różnica w sosunku do pozostałych

Ale miło, że trzymasz ręke na pulsie
Kasya, no faktycznie, trochę wielka o tej porze ta lawenda, jak kwitła w ubiegłym roku, to kwiatostany sięgały mi twarzy. Szybko wycinałam, bo zagłuszały kwitnące róże
popularny, leśny, kwitnący u mnie w różnych miejscach starego ogrodu, zabrany do nowego...