Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:27, 14 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)

no niestety przesadzilam Silvery w inne miejsce i po zimie wyglądają jak kopki siana. One są do cienistych miejsc. Trzeba o tym pamiętać.

Niedobre wieści przynosisz Tessiu U Jagody też SC przypominało siano...
Muszę chuchać i dmuchać na moje, bo trochę im mam
W Gąszczu u Tess 15:52, 14 kwi 2016

Do góry
Uwaga ogloszenie! Warszawskie dziewczyny - mam trochę patykow hortek do oddania. Miały być dla Gosi ale Gosia nie odbiera. Jeszcze raz do niej zadzwonię a później kto pierwszy ten lepszy. Odbiór osobisty - mozna się gdzieś spotkac. Nie wysyłam
. Szkoda żeby się zmarnowaly.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:41, 14 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiu pewnie, że możesz

Z tym, że Silvery to troszkę humorzaste trawy. U Toszki i Tess pięknie rosną. U Madżenki nic nie przyrosły w tamtym sezonie a u Jagody na piasku bardzo zmarniały i poszły do wyrzucenia.
Jak chcesz więcej info o wymaganiach, stanowisku itd. to toczyła się u mnie bardzo długa dyskusja w okolicach marzec, kwiecień 2015r.

no niestety przesadzilam Silvery w inne miejsce i po zimie wyglądają jak kopki siana. One są do cienistych miejsc. Trzeba o tym pamiętać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:52, 14 kwi 2016

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Szafirki silvery i kulki bukszpanu piękne połączenie. Chyba sobie odgapię tylko kupię silvery mogę?

Kasiu pewnie, że możesz

Z tym, że Silvery to troszkę humorzaste trawy. U Toszki i Tess pięknie rosną. U Madżenki nic nie przyrosły w tamtym sezonie a u Jagody na piasku bardzo zmarniały i poszły do wyrzucenia.
Jak chcesz więcej info o wymaganiach, stanowisku itd. to toczyła się u mnie bardzo długa dyskusja w okolicach marzec, kwiecień 2015r.
Dwa ogrody 08:08, 14 kwi 2016

Do góry
Karola, korzeń Crambe Maritime zgnił, a posadziłam na górce, moja glina mu nie posłużyła.

Kindziu, ja bym ciachnęła te rachityczne przyrosty dalii, ale trzeba by pomyśleć, czy karp nie wysadzić do dużych donic tymczasowo i zostawić na powietrzu. Najwyżej w razie przymrozków przykryć kapturkami z kartonów, bo skoro już się obudziły, to nadal będą rosnąć. Potem wysadzisz do gruntu. Obcinać się nie bój, K. Bellingham tak pozyskiwała nowe sadzonki

Aganiu, słoneczko wczoraj świeciło, a ja w pracy. Muszę zajrzeć na Twój spektakl magnoliowy. Mebelki na razie w odstawce, ogród pilniejszy

Tess, ten błękit jest cudny i bardzo wczesny Ciemierniki juz w przygaszonych barwach

Irenko, próbuj z rutewką, na pewno Ci sie uda, skoro moja rosnie. Konewki juz wykorzystywane do podlewania rudych bukszpanów.

Reniu, ta naparstnica kwitnie już w pierwszym roku wysiewu nasion. Zajrzałam do linka i prostuję, to jest właśnie ta różnica w sosunku do pozostałych Ale miło, że trzymasz ręke na pulsie

Kasya, no faktycznie, trochę wielka o tej porze ta lawenda, jak kwitła w ubiegłym roku, to kwiatostany sięgały mi twarzy. Szybko wycinałam, bo zagłuszały kwitnące róże

popularny, leśny, kwitnący u mnie w różnych miejscach starego ogrodu, zabrany do nowego...

Chaos oswajany 19:06, 13 kwi 2016

Do góry
Toszka dzięki, popatrzę, pomyślę...

Tess to niedobrze. Może uda się w sobotę pojechać do jakiejś szkółki i zobaczyć na żywo, przeliczę koszty i będziemy się z mężem zastanawiać
Lawendowy zawrót głowy 07:54, 13 kwi 2016

Do góry
Kindzia nie wiedziałam ze dłuzej oko ciesza to super bo pierwsze zakwitły ))

Asiu przeciez Cie pamietam i Twoje pytanie ....tylko mi nie mow ze na oko hihihi pozdrawiam Cie serdecznie i kiedy założysz wreszcie watek ?

Aniu buziak ))

Tess zdjecie z bliska chyba powoduje ta niepewność. To napewno szmaragdy. Podwiazalismy je i wygladaja lepiej mam nadzieje ze sie wzmocnią. Co do podlewania to nie oszczędzaliśmy wody lato nas zmusiło do tego dzieki kochana za porady )

Agatko u Ciebie tyle kwiecia gdzie mi do Twoich bujności )

Sebus ze niby wpadniesz ? Hihi wpadaj wpadaj )))

Karolinka no tak omawialysmy to u Ciebie

Łukasz czyli niezle kadruje skoro taki efekt widzisz pozdrawiam lilie rosna

Pawlus no stipa mnie nie zawiodła ciesze sie mam ja w roznych miejscach i z czosnkami tez a skąd wiesz tego miejsca nie pokazałam
Typografia ogrodu 22:26, 12 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Nic a nic nie chwytam, o czym piszecie. Grypsówa jakaś, czy wielowątkowe krzyżówkowe dyskusje?

Tak sie ciesze ze zawitala.co nie jasne zaraz wytłumaczę
Typografia ogrodu 21:40, 12 kwi 2016

Do góry
Nic a nic nie chwytam, o czym piszecie. Grypsówa jakaś, czy wielowątkowe krzyżówkowe dyskusje?
"W kolorze blue" 21:33, 12 kwi 2016

Do góry
Tesiskam... i chciałabym móc ulżyć Ci w tym smutku i poczuciu pustki. Zabrać je od Ciebie... Ale niestety - każdy z nas musi sam odejście Bliskiej Osoby wysmucić. I chciałabym Cię przytulić. Tak fizycznie.
Chaos oswajany 21:18, 12 kwi 2016

Do góry
Ale Wojtek bardzo wąski jest (pierwszego nie znam). Kosztowne przedsięwzięcie będzie.
Lawendowy zawrót głowy 21:16, 12 kwi 2016

Do góry
Jolu, cofnęłam się do tujek. Też się zastanawiam, czy to szmaragdy.
Ale ja bym je związała - łącząc wszystkie pnie (bo widze, że mają więcej niż jeden pień.) Bo pisałaś, że od sniegu się tak położyły. Jeśli tak, to nawet jeśli śnieg leżał krótko, to był bardzo ciężki a te gałązki są cienkie.
U mnie moje wielkie żywotniki kilka lat temu rozlazły się pod ciężarem śniegu, i choć od razu po zaprzestaniu opadów strząchnęłam śnieg, nie chciały się wyprostować. Związliśmy je i do dzisiaj są związane.

Jeszcze jedna przyczyna przychodzi mi do głowy - czy masz tam odpowiednią wilgotność w ich korzeniach? Bo strasznie sucho jest, w każdym razie u mnie - pomimo gliny - latam z konewką.

Ślicznie masz. Połączenie brązu z niebieskim zgapiam
Chaos oswajany 21:01, 12 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Ok. Tylko zapytaj mnie kontrolnie za jakiś czas czy juz się korzeni bo jakbys chciala galazki do samodzielnego montazu to służę chocby dziś.

Oki, przypomnę się Albo namyślę się, żeby samej spróbować ale najpierw muszę jeszcze ogarnąć kilka rzeczy, a czasu tyci tyci.
Ogród Mirelli 13:22, 12 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

...Likwiduję wrzoskowisko, bo to przereklamowana sprawa. Wrzosy ładne tylko kilka tygodni jesienią, całą resztę sezonu straszą i cebulowe w nich też nie ładnie wyglądają.
Takie jest moje zdanie i piszę z własnego doświadczenia.
Dobrze, że posłuchałam Tess, która mi odradzała robić duże wrzosowiska w ogrodzie, bo teraz to bym była załamana.

Mój przekorny i czupurny charakter kazał mi wstawić te fotki, fragmenty wiosennego wrzosowiska nawiązując do naszej wczorajszej rozmowy
dobrze Mirella, ze my się dobieramy na zasadzie przyciągania się przeciwieństw, ciekawiej jest

W Gąszczu u Tess 12:44, 12 kwi 2016

Do góry
Tess jak super, że jesteś

Tesia Ty wszystko przewidziałaś w moim ogrodzie
Jak ja jestem Ci wdzięczna, że Cię posłuchałam i nie robiłam wszędzie wrzosowisk
Może nie pamiętasz, ale na początku mojego pobytu na O uparłam się na dwa ogrody z wrzosowiskami, a Ty mi odradzałaś - oczywiście miałaś rację.
Zrobiłam małe wrzosowisko, które teraz likwiduję, bo tak mnie denerwuje.
Nawet krokusy wiosną nie wyglądają tam ładnie.
Zajrzyj czasem do mnie
Z najważniejszych zmian u mnie to mój mini skalniaczek (ten co na pierwszej stronie wątku) zniknął ku mojej ogromnej radości
Ogród Mirelli 11:51, 12 kwi 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Fajnie Was widziec dziewczyny ale wypasiona szkółka ,bardzo mi sie podoba ze rosliny sa podpisane ,u nas to jeszcze 100 lat za murzynami jak sie pytam o gatunek to robia mumina ,nikt nic nie wie..
Ta szałwia deep blue jest boska ,tez chce kupic .Najładniej wyglada w duzych plamach ,tez mam miejsce przygotowane ale bede czekała chyba az zakwitnie bo raz mnie w konia juz zrobili..

Magda u Ciebie by ta szałwia pięknie wyglądała na tle tych jasnych rabat
Ja ją posadzę na obwódkę. Likwiduję wrzoskowisko, bo to przereklamowana sprawa. Wrzosy ładne tylko kilka tygodni jesienią, całą resztę sezonu straszą i cebulowe w nich też nie ładnie wyglądają.
Takie jest moje zdanie i piszę z własnego doświadczenia.
Dobrze, że posłuchałam Tess, która mi odradzała robić duże wrzosowiska w ogrodzie, bo teraz to bym była załamana.
Chaos oswajany 09:08, 12 kwi 2016

Do góry
Ok. Tylko zapytaj mnie kontrolnie za jakiś czas czy juz się korzeni bo jakbys chciala galazki do samodzielnego montazu to służę chocby dziś.
W Gąszczu u Tess 09:04, 12 kwi 2016

Do góry
Macham wszystim i biorę się za robotę. Milego dnia
W Gąszczu u Tess 09:02, 12 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Ciemierniki masz rzeczywiście dorodne
i pięknie zdjęcia robisz
Ciekawa tez jestem co zdzialalas w sąsiednim ogródku

w sąsiednim ogródku od jesieni zrobilam tylko wertykulacje trawnika. Nie mam czasu i pomyslu.
W Gąszczu u Tess 08:59, 12 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Przylaszczki i ciempełniejszy. downe.

Kurczę jak ja nie lubiłam niebieskiego. A w tamtym roku wylazły u mnie cebulice, jak się okazało przywędrowaly razem z podarowanym bluszczem. Kolor takie nie wiadomo co... oj zachwycona nie byłam, ale nie chciałam już ruszać bluszczowi korzeni. W tym roku jak się dobrze zaaklimatyzowały pokazały piękny błękit. Długo kwitną i jestem nimi zachwycona.

Teresko ale ja z prośbą o informację- jakie masz zawilce? Wiem że podawałaś nazwę ale nie mogę znaleźć.

mam honorine jobert i Whirlwind - ten jest pelniejszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies