Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

agata19762 21:49, 19 kwi 2016

Irenko moje miniaturowe rodki pękają.
Wyjątkowo szybka ta wiosna
Buźka
jolanka 21:55, 19 kwi 2016

Milka napisał(a)

Idę z planem w ogród, a kończy się chaotycznie i tak latam, z doskoku, to tu, to tam, więc idealnie nie jest, ale przy tylu roślinach, bylinach, cięciu, kantach, innej pracy, nie będzie, bo ogród duży, to jednak 2500m, a obrabiamy na razie sami.
Te nowości wyśrubowane, trzeba czekać, zaraz obniżą. Ale jak ci się podobała, to może warto??
tu mam do plewienia miliony firletek, jeżówek, łubinów i czort wie czego.

Haha Ja też nie lubię planów bo i tak kończy się "na oko". Co prawda jeszcze u mnie niewiele widać - nie mam zdjęć z ubiegłego roku - ale nie mając doświadczenia, przesadzam ciągle w nowe miejsca Niektórzy niekoniecznie są z tego powodu szczęśliwi
A żurawki, jak radzisz, będę płukać.
Tusiala 22:03, 19 kwi 2016

Mam możliwości....ech.... ale najpierw muszę ogarnąć to co jest Zostałabym z nimi chętnie w domu ale jak nie wrócę teraz to później już nie będę miała do czego wracać. Nie dziwię się, że tak "latasz"...
Milka 22:07, 19 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Irenko - masz cudowne rodki. Okazy katalogowe
Ilość kwiecia i kolorów jak zawsze u Ciebie - miesiąc do przodu przed resztą Polski.
Mam do Ciebie pytanie odnośnie bluszczu na rabatach. Jak sobie radzisz w sezonie, kiedy wchodzi na wszystko? Tniesz go nieustannie?
Pytam, bo mam w jednym trudnym miejscu dywan z bluszczu, który sprawdza się tam idealnie, ale niestety niebezpiecznie atakuje sąsiadujące rabaty i zastanawiam się, czy i jak sobie z nim poradzę...

Martuś dzieki
Rodki na rabacie, 4 lata, rzeczywiscie giganty..
Co do bluszczu, to nieustanna walka
Kosic, wyrywac i ciac, inaczej zdominują wszystko, mi pozarł rodki..prawie..tulipany na pewno.
Zielona 22:10, 19 kwi 2016

Hmm... tego się obawiałam... Niby piękna roślina, zimozielona, zadarniająca /u mnie pokrywa małą skarpę w przejściu za garażem/, ale jednak trudna do okiełznania. W dodatku ukorzenia się i z zewnątrz i idzie też pod ziemią... Ale skoro u Ciebie tak pięknie docięta tuz przed tulipanami, to może dam radę nad swoja zapanować...

Milka 22:14, 19 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

w razie W ...mam czym zastąpić albo dla takiej też szukać miejscówki

bardzo mi się podoba....pachnie?

Bardzo, nawet bez slonca.
Kupuj, nawet 3
Milka 22:18, 19 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Hmm... tego się obawiałam... Niby piękna roślina, zimozielona, zadarniająca /u mnie pokrywa małą skarpę w przejściu za garażem/, ale jednak trudna do okiełznania. W dodatku ukorzenia się i z zewnątrz i idzie też pod ziemią... Ale skoro u Ciebie tak pięknie docięta tuz przed tulipanami, to może dam radę nad swoja zapanować...

Dasz radę.
Cenie je bardzo, niestey cos za coś
Wyglad i ciecie, ale warto, tylko sentymenty na bok
Ciach ..ciach i jest super
U mnie on mial 10 cm, po 18 latach, połowe szkolek w Polsce obdzielę
Milka 22:20, 19 kwi 2016

Tusiala napisał(a)
Mam możliwości....ech.... ale najpierw muszę ogarnąć to co jest Zostałabym z nimi chętnie w domu ale jak nie wrócę teraz to później już nie będę miała do czego wracać. Nie dziwię się, że tak "latasz"...

Realia..
Ale Martus, kobieta pracujaca jest bardziej wydajna, ale przede wszystkim niezalezna, ma czastke tylko dla siebie
Wracaj do pracy
Tess 22:27, 19 kwi 2016

Irenko, to drugie to - o ile mnie pamięć nie myli - zawilce.
Pokaż kopytka.

44 powojniki mnie zszokowały. Aż policzyłam swoje. Mam 22 sztuki. W mojej chusteczce! Kto by pomyślał
Milka 22:30, 19 kwi 2016

jolanka napisał(a)

Haha Ja też nie lubię planów bo i tak kończy się "na oko". Co prawda jeszcze u mnie niewiele widać - nie mam zdjęć z ubiegłego roku - ale nie mając doświadczenia, przesadzam ciągle w nowe miejsca Niektórzy niekoniecznie są z tego powodu szczęśliwi
A żurawki, jak radzisz, będę płukać.

Koniecznie plukaj, mowie z doswiadczenia, nawet 200 kupowalam, dzis tylko wyplukane sa i zdrowe.
Widac duzo, ciekawie jest, przygoda, emocje
Ale wiesz, to się nigdy nie konczy
Mam zagwozdke, po wykonanej pracy męża.