Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:21, 28 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Nooo ten czarny cudaczek. One po ogrodzie się nie rozłażą? Jak je utrzymać przy domu zapomniałam

Jakie roślinki wsadziłaś na żółtej ?

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:54, 28 cze 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Cześć, podpowiedz proszę jaka to odmiana ta niebieska, czy to jest bukietowa czy ogrodowa, jestem zielona w temacie hortensji
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:52, 28 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Halinko, delicious candy- ciemny mocny roz
Butterfly kisses- jasny roz
Jakie jeszcze miałaś ?

Już mam karteczkę jeszcze Pink Delight---purpurowa .

Dlaczego pytam to nie to żebym miała jakieś ale broń Boże ale wiesz co .W zeszłym roku przesadziłam moją biało zieloną w inne miejsce i jak na razie to też różowa .Stąd pytanie .Coś im się pokręciło czy moę toak to jest że na początku są lekko różowe .A że ja jeżówki mam drugi rok to nie znam ich

Idę zobaczyć jakie są dzisiaj ha ha I są takie

.Ta jest Kises napewno różowa z czerwonym środkiem .Ma w tei chwili 30 cm wysokości

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:45, 28 cze 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bardzo długo i obficie kwitną jarzmianki.

Haniu, może chciałoby Ci się zebrać kilka nasionek tej różowej jarzmianki? Wiem, że to nie jest Twoje ulubione zajęcie , ale może w przypływie jesiennej nudy, przechodząc obok przyschniętych łebków zgarniesz kilka do torebeczki Mam białą i bordową, ta ma taki delikatny księżniczkowy kolorek, pasowałby mi

Mój nick rzeczywiście może być mylący, zakładałam go dosyć dawno, od tamtej pory wszędzie go używam, niestety nie "dojrzewa" wraz z wiekiem, nawet odwrócony nie pasuje
Tu ma być ogród :) 08:41, 28 cze 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zarosłam po uszy, kilka tygodni bez wychodzenia do ogrodu się zemściło, dlatego tylko kilka portretów roślin dziś zostawię.

czy to jeden krzak tej Pashminy ?
Ogród Małej Mi 2017 08:33, 28 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dobranoc

Dla mnie na dzień dobry tez milo
W Gąszczu u Tess 08:31, 28 cze 2018

Do góry
Tess napisał(a)

No właśnie - śliczne. Są już na liście. Zobaczymy, na ile nieosiągalne.

Dla Ciebie oczko wodne zatopione w powodzi zielonej hakone.

Tesiu jaka to odmiana hakone ? Wygląda świetnie !
Wzgórze chaosu 08:18, 28 cze 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Taka piwniczka w ogrodzie to moje marzenie, no może niekoniecznie z jałowcem na dachu

wow super spotkania...widziałem juz zdjęcia Z ogrodu z Wilkiem ale Twoim okiem tez fajnie wszystko wyszło...ta ziemianka tez mnie urzekła i zapisałem usiebie w chciejstwach

widzę że dużo jeszcze innych spotkań było super zakątki pokazujesz u Kogo to było ?

Edit: doczytąłem. Ogród złudzeń i niespodzianek
Chwasty w trawniku 08:12, 28 cze 2018

Do góry
Tomeq napisał(a)

Na ostatnim zdjęciu moim zdaniem chwastnica.
Trawy niepożądane w trawniku 08:09, 28 cze 2018

Do góry
Faber napisał(a)
Witam serdecznie. Jak w temacie. Czy ktoś z forumowiczów może powiedzieć mi co to za chwast i czym to zwalczyć? Gdzie nie szukam ,nie mogę znaleźć. Z gory dziekuje za pomoc. Chwast rozsial się na cały trawnik. Łodyga jest twarda. Dodam że trawnik muszę kosic co 3 dni Ale nie ze względu na trawę a na ten chwast. Trawa prawie w ogóle nie rośnie.

Trawnik

Moja działka na Dębowym Lesie 07:50, 28 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Clematisy jak obficie kwitną piekne ja kiedys dostalam od tesciowej to u mnie po 4 latach od posadzenia cos niechcial zabardzo kwitnac lisci duzo i sam na 2 metry a pojedyncze kwiatki wiec wykopalam i oddalismy tesciowej u niej rosnie genialnie a w to miejsce wsadzilismy roze Giardinia i jestem mega zadowolona bo niedosc ze piekna roza to i kwitnie obficie

Oj szkoda,że clemka usunęłaś.Ja go zostawiłbym.A róże dosadziłabym.
Kiedyś mogliby stworzyć fajny duecik.
A ta róża, powtarza kwitnienie ??
Szukam takiej co kwitnie cały czas najlepiej.
Albo chociaż długo, obficie i powtarza kwitnienie .

Ogródek Iwony II 07:48, 28 cze 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Abraham Derby nigdy nie był taki różowy Upały zrobiły swoje.
[/img]

U mnie upały chyba też zrobiły swoje, moja pnąca róza która zawsze miała koralowy kolor teraz jest różowa.
Moja działka na Dębowym Lesie 07:36, 28 cze 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Oj, kusisz Aniu tymi liliowcami po nocy,że zamiast usnąć będę planować jakieś miejsce na ewentualny zakup takowych

Oj, ja też jestem kuszona rożnymi roślinami.
I co planowania były liliowe ??Sny liliowcowe były ?
Czas przyjechać i na żywo zobaczyć jak kwitną
Wzgórze chaosu 07:19, 28 cze 2018

Do góry
Pogoda była kapryśna, w którymś momencie deszcz pokazał swoją siłę a altana Kasi swoją moc Dach wytrzymał intensywne opady a my podziwialiśmy magię ogrodu... Czyż nie jest pięknie...?!

I na koniec piękni MY
Wzgórze chaosu 07:15, 28 cze 2018

Do góry
Kilka zbliżeń na rośliny... Ta hortensja szczególnie mnie urzekła, ma piękny kolor i wygląda niesamowicie delikatnie...

Dwa stawki, mały i duży, w którym mnóstwo roślin. Będę pukać po jedną z nich
Wzgórze chaosu 07:11, 28 cze 2018

Do góry
24 czerwca - kolejna niedziela spędzona w cudownym ogrodzie i wspaniałym towarzystwie Dziękuję Kasiu za zaproszenie to Twojego Ogrodu złudzeń i niespodzianek. Już ci to mówiłam, ale jeszcze raz powtórzę. Piękniejszej nazwy nie mogłaś wymyślić Oddaje sedno twojego ogrodu. Dałaś szansę dojrzałym drzewom i stworzyłaś wśród nich bajeczne zakątki, które zdają się nie mieć końca. To sztuka, która udaje się nielicznym i ty do nich należysz. Malujesz roślinami kompozycje, uzupełniając je dodatkami, które pasują i tworzą spójną całość.

Miałam przyjemność podziwiać twój tajemniczy ogród w towarzystwie Andrzeja i Konrada z Kondziowego Ogrodu. Na pamiątkę wklejam sobie kilka zdjęć, które oni zrobili. Chłopaków przywitała słoneczna pogoda...

Chatka wśród drzew urzeka formą i kolorem. Spatynowany dach jest takim smaczkiem, że Kasiek nie waż się go zmieniać

Artystyczny kompostownik - tylko u Kasi można znaleźć takie cudo

Furtka i ... lustro - w końcu odkryłam magię tego kącika Niesamowite wrażenie!
Wzgórze chaosu 06:44, 28 cze 2018

Do góry
Z Moniczką podziwiamy jak niesamowicie wszystko u Magdy rośnie i jaki kawał pracy wykonała. Rozplenica chyba jakieś dopalacze od niej dostaje

Na koniec nasza wesoła ekipa

Wzgórze chaosu 06:39, 28 cze 2018

Do góry
Na froncie wita wszystkich formalna część ogrodu, spokojna w kolorystyce i uporządkowana.

W tylnej, południowej części widać charakter naszej kochanej Ogrodniczki - szalony i różnorodny, urzekający bogactem kolorów i gatunków. Taki jak Magleska - wesoły i radosny
Wzgórze chaosu 06:29, 28 cze 2018

Do góry
Po spacerach u Kapisa pojechaliśmy do Magleski i jej pięknego Ogrodu z wilkiem Wszystkich urzekła lokalizacja Magdy ogrodu, z cudownym, panoramicznym widokiem na góry Beskidu Śląskgo i Skrzyczne.

Ogród Madzi urzeka bogactwem roślin i zakątków. Wszystko jej fantastycznie rośnie, za kilka lat będzie tu niezły busz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies