Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 06:44, 28 cze 2018

Do góry
Z Moniczką podziwiamy jak niesamowicie wszystko u Magdy rośnie i jaki kawał pracy wykonała. Rozplenica chyba jakieś dopalacze od niej dostaje

Na koniec nasza wesoła ekipa

Wzgórze chaosu 06:39, 28 cze 2018

Do góry
Na froncie wita wszystkich formalna część ogrodu, spokojna w kolorystyce i uporządkowana.

W tylnej, południowej części widać charakter naszej kochanej Ogrodniczki - szalony i różnorodny, urzekający bogactem kolorów i gatunków. Taki jak Magleska - wesoły i radosny
Wzgórze chaosu 06:29, 28 cze 2018

Do góry
Po spacerach u Kapisa pojechaliśmy do Magleski i jej pięknego Ogrodu z wilkiem Wszystkich urzekła lokalizacja Magdy ogrodu, z cudownym, panoramicznym widokiem na góry Beskidu Śląskgo i Skrzyczne.

Ogród Madzi urzeka bogactwem roślin i zakątków. Wszystko jej fantastycznie rośnie, za kilka lat będzie tu niezły busz
Wzgórze chaosu 06:17, 28 cze 2018

Do góry
Wojtek gotowy na zakupy Sylwia zaszalała w sklepiku, ja jak zawsze niezdecydowana, wydałam tylko 11 zł Dziś wróciłabym po drewniane donice, tylko trochę po nie daleko

Jedno jest pewne, dereń pagodowy Variegata musi wkrótce byc mój
Wzgórze chaosu 06:04, 28 cze 2018

Do góry
Zmęczeni słońcem i spacerami szukaliśmy wytchnienia w cieniu. Doorenbosowy zakątek był chyba najprzyjemniejszy

Przetestowałyśmy ławeczkę przy starej chatce

A stary ogród Kapiasa oferował prawie same cieniste zakątki.

Wzgórze chaosu 05:57, 28 cze 2018

Do góry
Taka piwniczka w ogrodzie to moje marzenie, no może niekoniecznie z jałowcem na dachu

Ceglane, nieco uporządkowane zakątki - mój pedantyczny charakterek lubi takie klimaty
Wzgórze chaosu 05:51, 28 cze 2018

Do góry
Całkiem odmienny w stylu Zakątek Skandynawski też mi się spodobał. Kwitnące w pastelowych kolorach krwawniki łagodziły surowość tego miejsca...
Wzgórze chaosu 05:44, 28 cze 2018

Do góry
Wzgórze chaosu 05:40, 28 cze 2018

Do góry
Zakątek śródziemnomorski chciałabym w 100% teleportować do siebie Na niewielkiej, zamkniętej w ceglane ramy przestrzeni, można poczuć się jak na wakacjach na południun Europy...
Wzgórze chaosu 05:28, 28 cze 2018

Do góry
Buszowaliśmy wśród traw To jeden z moich ulubionych zakątków w tym ogrodzie. Trawy w takiej masie na prawdę robią wrażenie...
Wzgórze chaosu 05:23, 28 cze 2018

Do góry
Spotkania, spotkania... Nie sądziłam, że zalogowanie na Ogrodowisku zaowocuje tak fantastycznymi znajomościami i wydarzeniami
Na pamiątkę wklejam sobie kilka zdjęć z 17 czerwca, kiedy to wybraliśmy się do ogrodów Kapiasa i Magleski. Żar lał się z nieba, ale mimo kłopotów z klimatyzacją daliśmy radę. Gotowałam się w moim czarnym aucie i czarnym kombinezonie z Gosią (Margaretka3 - Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę) i teamem Słomczewskich z Rancza Szamragdowa Dolina.
Na miejscu dołączyli do nas: Magleska (Ogród z wilkiem), Agania (Ogrodowe radości i rozterki), Abiko (Ogródkowe perypetie) z Rodzinką, Monia81 (Wymarzony sielankowy ogród) z Mężem i Lindsay80 (Tu ma być ogród).
Paparazzich było wielu
W Gąszczu u Tess 01:11, 28 cze 2018

Do góry
W zasadzie już zasypiam nad klawiaturą.
Więc na koniec dalsza odsłona altany, z pozdrowieniami dla Pszczółki
Ściana jest ceglana! To ściana sąsiada, nie mogę nic z nią zrobić. Wyszorowaliśmy ją karcherem, nawet ją chyba polubiłam.

Ten kredens na tle ceglanej ściany bardzo się podoba mojemu eMowi. Mnie mniej. Mamy szafę lekarską metalową, tylko wymaga oczyszczenia i pomalowania, i to ona jest alternatywą dla tego kredensu.
Powiedzcie szczerze: ten kredens - hit czy kit?

Dodam jeszcze widok na drugą ścianę, tę szarą.
W Gąszczu u Tess 01:01, 28 cze 2018

Do góry
Boczna rabata wzdłuż domu. Potargane kulki na własnych cyckach wychowane. Ta limonkowa trawka to carex elata. I oczywiście białe jeżówki.

I na własnych cyckach wychowywana hortka na pniu.

W Gąszczu u Tess 00:55, 28 cze 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Śliczne... i ciężko dostać

No właśnie - śliczne. Są już na liście. Zobaczymy, na ile nieosiągalne.

Dla Ciebie oczko wodne zatopione w powodzi zielonej hakone.

W Gąszczu u Tess 00:50, 28 cze 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Bosz...jedziesz i kupujesz, co za problem kobieto?;D

Ja nie taka chibka jestem Ten etap ogrodowiskowy (uzależnienie od zaglądania do każdego ogrodniczego i zakupu roślin) mam już dawno za sobą (i chwała za to Panu). To będą drzewa, które po mnie zostaną. Warto wybrać je świadomie.

Pszczelarnia 00:37, 28 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mój eM. się pyta jak się siada na ławce w zielniku, bo przejście zarośnięte. A co ja poradzę na to, że rośliny w zielniku mają wolność wysiewu? Ale z premedytacją posadziłam tam w przejściu pomidora koktajlowego.

Skoro nie da się usiąść, to można się położyć na ławce i nie będzie problemu. I zapach ziół będzie lepiej wyczuwalny...

Róże na jabłoni - to jest to, pięknie wygląda Apple B. Czekam do jesieni, żeby podsadzić białą o drobnych kwiatach, którą sama ukorzeniłam, tylko nie wiem co to jest.
Pod kolejną jabłonkę chcę mieć różę helena, ale drzewko musi jeszcze podrosnąć, jeszcze nie owocowało, a to Kosztela.
W Gąszczu u Tess 00:34, 28 cze 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Witaj Teresko No.....Kochana, aleś dopieściła swój ogród..
Kanciki perfekcyjne. Pięknie
Pozdrawiam:0

Witaj, Agato Ogród dziękuje A kanciki... coś słabo widzicie

Dla Ciebie moje ulubione kwitnące myszki, które przywędrowały do mnie z ogrodu Kuklika.

I takie tam.

Sezon 2017 u Hanusi 00:32, 28 cze 2018

Do góry
Vanilka mi wyrosła zbyt duża, w tym roku rzycięłasm tylko połowę, i to się zemściło. Dół łysy, a kwiatki górą.

Dziś cały dzien w ogrodzie, w końcu wysprzątałam część rabat, i zxadbałam o wilgotnośc pomidorów i ogórków.

Fasolka szparagowa kwitnie. Wysiałam kolejny rządek fasolki na późniejszy zbiór. Ogólnie jestem zadowolona.Borówka jmeszcze zielona, ale poskubać gdzieniegdzie już można.

Jutro w domku.

W Gąszczu u Tess 00:26, 28 cze 2018

Do góry
Evchen napisał(a)
Przepiękna jest ta rabata Tereniu

Dziękuję, Kochana
Fajne w niej to, że jest ładna i wiosną, i teraz, i będzie ładna jesienią a nawet zimą.

Dla Ciebie, Ewo, białe kwiaty z mojego ogrodu.

Ogród Małej Mi 2017 00:24, 28 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Z pozdrowieniami dla Gierczusi. w tym roku spokojnie i mono..

Fajnie w tych donicach wygląda stipa

Jak na glinę pięknie Ci jeżówki kwitną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies