Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 23:18, 06 sie 2018

mira napisał(a)

hmmm to zdumiona jestem - wysiałam ta marchewkę w domu i wysadziłam siewki na rabatę i zakwitły a jak zakwitną znów za rok to w gratisie - miałam zamiar wyrwać bo chcę tam nawieść ziemi ale zostawię bo ładnie z daliami się komponuja
buraczki dwuletnie? stale coś się uczę

miałam czarnuszkę siewną ale mi nie wzeszła - ja bym poprosiła o nasiona tego tytoniu wielkiego takiego leśnego - chociaż nie powinnam chcieć nasion - zrobię żelazną listę wysiewów wiosennych - po wakacjach

Zrobiłaś to pewnie wczesną wiosną, nasiona niektóre były silne. A mi już zakwitł card.

Nie mam tytoniu leśnego. Znowu wyrosło coś innego.

Pszczelarnia 23:24, 06 sie 2018

Anda napisał(a)
U Ciebie jak zawsze przepieknie. Jest tu pare ogrodow, ktore chwytaja mnie za serce i Twoj do nich nalezy
Moja odetka w tym roku poklada sie niesamowicie. Musze jej dac jakies obrecze.
Purpurowa marchewka sliczna. Widac ja na rabacie? Biale sa pewnie bardziej widoczne.

Jutro zrobię zdjęcia porównawcze obu marchwi w kontekście roślin sąsiadujących.

Wieczór mnie zastał w warzywniku, cięłam dalie, zbierałam pomidory, fasolkę, kalarepkę i ogórki - jutro będzie uczta witaminowa.

Gardenarium 23:26, 06 sie 2018

Ewo, mnie się wysiał tytoń leśny, tym razem ja mogę wspomóc w ten gatunek. ma śliczne jasne liście i cudowne wprost kwiaty. Już kwitnie. Pojawił się jako samosiejka po drugiej stronie drogi, także po tej samej, co rósł, a część popikowałam bo wysiewałam ze swoich zebranych nasion. Te jeszcze nie kwitną, ale niebawem to się stanie.

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 23:30, 06 sie 2018

A_gawa napisał(a)
Matko kochana! Ile tu pracowitości! Ile kwiatów, barw, zapachów! Gratulacje! Toż to dzieło sztuki!

Ojej, w tak krótkim wpisie zawarte idealne wyobrażenia o ogrodzie.

Jedna 96-letnia Pani powiedziała, że mam przedwojenny ogród (miała na myśli dalie, cynie i mieczyki).

Sierpień, można ciąć drzewka owocowe kształtowane w szpalery. Mozolnie się trudzę i próbuję. Jutro te rajskie jabłonki dostaną jeszcze trochę azotu z gnojówki, bo już są dobrze podlane.

Pszczelarnia 23:32, 06 sie 2018

popcorn napisał(a)
Kurczę, Ewo! Pięknie masz! Ta obfitośc, idealne zestawienia, ech! cofam się dalej pozachwycać

Karolcia,

sylwia_slomc... 23:34, 06 sie 2018

Ewcia ten strumień to ci zazdraszczam i podziwiam za takie formowanie drzewek
Pszczelarnia 23:35, 06 sie 2018

Margarete napisał(a)
Ewa, rzadko ostatnio bywam na forum ale tu do ciebie musiałam zajrzeć żeby nacieszyc oko obrazami z twojego ogrodu. Te twoje kompozycje na rabatach sa takie lekkie ale też takie pełne, dobrane i zaprojektowane przez ciebie ale sprawiające wrażenie jakby to sama natura w ten sposób poukładała obok siebie rośliny, formy, kolory...
Cudnie....szczególnie w porze dojrzałego lata ...
Pozdrawiam gorąco...a właściwie raczej chłodno...ze względu na tą szaloną temperturę

Troszke ochłody - lodowata woda wydaje się być przyjemnie chłodna podczas kąpieli w strumieniu.

paniprzyroda 01:15, 07 sie 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Wieczór mnie zastał w warzywniku, cięłam dalie, zbierałam pomidory, fasolkę, kalarepkę i ogórki - jutro będzie uczta witaminowa.

Tajemniczy ogród
mikina34 14:19, 07 sie 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Ażur niektórych roślin jest zachwycający (Monia, jest późna pora a ja właśnie tłusty ser przegryzam); tutaj po prostu kwiaty z posadzoną malwą (ciekawe czy da ładny samosiew):

Hahahaha, niech Ci idzie na zdrowie
Piękny, głęboki kolor ma ta malwa, jak czerwone wino
Rumianka 16:12, 07 sie 2018

Malwa energetyczna...moje białe malwy wysiałam 3 lata temu i ciągle są w fazie 10 cm wzrostu...coż może być za przyczyna? bo w taki m tempie zakwitną za 100 lat.