Na liściach mojej tinctori pojawiły się takie brązowe plamy, problem zaczął się w czerwcu, czy ktoś a Was spotkał się z takim przypadkiem , nie wiem jak mogę jej pomóc;
Piękny Aniu mój dzisiaj otworzył się na świat :Udało się Tobie kupić piękne egzemplarze ja kupiłam w UB roku kosztował chyba 38 zeta drogi był.
Ma bardzo dużo pąkow
Aniu sorki wykasuj potem fotkę .
Anabuko Aniu ten Twój czerwony jest przecudny
A czy można je rozmnażać ?a jeśli to jak ?
Anitko, pięknie u Ciebie jak zawsze... i nawet zmiany jakieś, zakupy świetne!
Jeżówki wszystkie masz takie z płatkami do góry??
u mnie wszystkie mają do dołu... super to wygląda! Green Jewel muszę dokupić bo coś mi je zżarło
Heidi Klum - uważam, że ma jeden z piękniejszych kształtów kwiatu - cudownie ułożone płatki, soczysty kolor fuksji z czasem jaśniejący do marmurkowego różo-fioletu
u mnie nie ma komu skosić i zaglądam ile jeszcze wytrzyma trawa, teraz ponowne upały to chce sie wstrzymać bo wysuszy trawnik po ścięciu.
Gosia a ja co mam zawsze mylę barbule czy babtisie. mam zapisane.
co do rozchodników zaglądam co dzień i jak się mają i którym dać numer jeden.
mam jeden stary niski najwcześniej kwitnacy.
u mnie w tym roku te wyższe jeszcze się nie rozłożyły, a mają ciągle mokro rosną pod hortensjami i między jeżówką Lemon Drop i żurawką one potrzebują wody a rozchodnik mało, przy podlewaniu mijam ale podsiąka i tak.
Witajcie:
ANIU, poczekam cierpliwie, a skalniaki w tym upale mają się doskonale
BASIU, niebo dalej błękitne, jak na Lazurowym Wybrzeżu, na deszcz się nie zanosi
Rozmawiałam wczoraj z sąsiadami rolnikami i zebrali trzy przyczepy pszenicy zamiast sześciu, bo ziarno jest małe. W skupie zakwalifikowano na siewne, a nie na mąkę, więc i cena niższa. Kupili za te pieniądze nawóz na przygotowanie ziemi na ozime i przyjechali bez pieniędzy. O moich roślinach, w porównaniu z ich stratami, aż głupio mówić.