Dziękuje Ci Ula, musze inne miejsce też tak uporządkować, dużo pracy mnie czeka ale u mnie w niektórych miejscach przejśc nie idzie taki busz się robi Wróciłam z gorączką, co chwile pada no i za wiele nie idzie robić, tyły mam okropne. Kwitnie wszystko, hortensje u mnie zawsze szalały ale w tym roku to giganty będą oby tylko i kwiaty miały pięknie duże, deszcz im teraz sprzyja ale może też czyms im ponawoże dzisiaj
Nie rozsiewasz sobie po ogrodzie wraz z kompostem tych chwastów, co rosną na pryzmie? Bo to strasznie upierdliwa roślina. Trudno z nią się walczy na rabatach. Mam w nowym ogródku. To chyba ziarnopłon wiosenny.
I na koniec moich ogrodowych wywodów kompostownik pusty z którego wyskrobuję resztki pod pojedyncze rośliny. Jak zna się przyjemność w dotyku ciepło przesypującego się kompostu to wie czemu lubię robić bez rękawic.
A tu druga część, która wiosną już była pełna i siadła do połowy. Dobijam do końca teraz. Jesienią chwasty będą lądowały w workach.
Kochani, dzisiaj ociupinkę fauny Ponieważ trzy małe kotki szukają nowego domku.
Gdyby ktokolwiek zechciał przygarnąć, dajcie, proszę znać... Kotki są wyprzytulane do granic niemożliwości przez moje dzieci i uwielbiają wszelkie przewieszające się kwiatki, a zwłaszcza stipę
Na posty odpowiem jutro.
Nadrabiam zaległości u Ciebi i widzę świetny szpaler wiązowy, natchnęłaś mnie tym zdjęciem, co ile są posadzone? Mam jedno miejsce w ogrodzie do zagospodarowania, bo nie chce mi się siać tam trawy i kombinuje co tam wcinąć, a że mam dwa wolne wiązy, to akurat.