Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:15, 22 maj 2014

Do góry

Coś zdjęcia mi fiksują....Ciąg dalszy nastąpi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:12, 22 maj 2014

Do góry

Czosnki ♥ ♥ ♥

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:09, 22 maj 2014

Do góry

Hakone szaleje

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:08, 22 maj 2014

Do góry
Kilka zbliżeń

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:07, 22 maj 2014

Do góry

Lawenda.... zima była słaba, za to one jeszcze słabsze...

Hosty - zaczyna się tu robić gęsto

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:02, 22 maj 2014

Do góry
Bodziszki i bukszpany - kiedyś urosną

Szałwie - już się nie mogę ich doczekać

Naparstnica pochłonęła mi dwie róże...Jak zakwitnie to chyba oberwę jej liście, a zostawię sam kwiat....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:00, 22 maj 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:59, 22 maj 2014

Do góry
Trochę fotek dla Was - na początek niedobitki tulipanowe

Ogród u stóp klasztoru 19:03, 22 maj 2014

Do góry
EWA --- no w tej skarpie cała bieda ..sucho tam jak pieprz ...i dlatego nie wszystko się nadaję

SEBEK------czy ty rozumiesz że jeszcze mi się nie udało kupić tych wilcy zielonych ....dzięki muszę w poniedziałek skoczyć ...

ZBYSZEK ----- wiesz co dopiero na kompie te kropki zobaczyłam ...dzisiaj jeszcze jeden zaczyna kwitnienie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:47, 22 maj 2014

Do góry
O kolekcji żurawkowej wiedziałem od dawna, ale ta kolekcja rojnikow mnie powaliła Aż żal by mi było wysadzić to z tych skrzynek
To tu... 14:15, 22 maj 2014

Do góry
Witajcie! I sam Sebek do mnie zawitał. Czy maturalne kciuki można już puścić?

"Dzieło" z tego sezonu. Po zrobieniu prowizorycznego podjazdu miałam narzucony pas ziemi porastający chwastami. Chwila nieuwagi mojego męża i przyciągnęłam stemple pobudowlane, które wyznaczyły brzeg rabaty. Przebiegłam się po starej części działki wykopując kilka roślin z miejsc, w których nie miały szans rozwinięcia skrzydeł i voila. Już mniej straszy. Zaznaczam, że "rabata" jest tymczasowa. Do czasu zrobienia podjazdu i alejek. Taki przechowalnik w troche ładniejszej formie. Nie mogłam sie oprzeć i nabyłam za niewielką kwotę 3 lichutkie sadzonki Vanille Fraise i posadziłam. Musiałam - po tym jak zobaczyłam je w niektórych ogrodach. Chyba im się tam podoba bo szybko się przyjeły. Jedna ma już nawet pąki. Myślałam, że wyższe urosną zanim zapączkują...

Ostatnio z uporem maniaka robię sadzonki wszystkiego czego się da. W kwietniu powstała szkółka bukszpanów (po ostrym cięciu moich przerośniętów "bonsaików"), powtykałam też cisy. Kilka dni temu robiłam sadzonki trzmieliny biało-zielonej i żółto-zielonej. Krótko mówiąc włączyłam "opcję oszczdnościową".
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:54, 22 maj 2014

Do góry
Zazdraszczam trzech imprez częściej chodzisz na nie niż ja.... Mus to zmienić Ale Ty i emerytura?? Aż strach się bać jakby wtedy wyglądał Twój ogród Choć czy może być pięknej?
To tu... 13:49, 22 maj 2014

Do góry
Witaj, na początku pochwalę dom-jest piękny A zdjęcia robisz genialne, więc czekam na ciąg dalszy
Ogród u stóp klasztoru 08:45, 22 maj 2014

Do góry
Zapomniałem Ci wczoraj napisać Zielone wilce kupiłem na targu ubraniowym w W-ach, a bordowe widziałem jedynie w kwiaciarni koło Filaru, ale były tylko dwa.... Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:54, 22 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Kiedyś na pewno Czy za rok to nie ffffiem

Ty już byłeś szczęściarzu a ja się wybieram jak sójka za morze!
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 23:24, 21 maj 2014

Do góry
Czuję powiew świeżych idei, tego mi trzeba

Joku - no jeszcze troszkę mniejsze mam areały niż Wasz nowy ogródek, ale kto wie Bardzo dobrze pamiętam ten ogród z tyłu domu, rosnące jak na drożdżach iglaki, altankę, bodziszki i zestawienie bergenii z rogownicą Swoją drogą polubiłam od tego czasu bodziszki podwójnie - już ,,uszabrowałam" i posadziłam wokół róży bodziszka żałobnego, oczywiście tymczasowo

malkul - zero kokoszenia!

alinak - w sumie to jeszcze nie wiem czego chcę Trochę zimozielonego się przyda, ale uwielbiam niskie krzewy i niekłopotliwe byliny, zwłaszcza te do cienia - trafiłaś w moje gusta Pod grabami jest dość słonecznie (słońce u mnie od 12 do 17). Myślę o czymś trochę wyższym a z przodu/pomiędzy niższe kępki. Kocimiętka to jest świetna myśl, bo może mi odstraszy trochę robactwo z ogrodu. Hostki też już mam 3 sztuki naszykowane.

Sebek - Ty, ty prowokatorze! Jak już coś powiesz to krótko, a celnie

Ręce mnie świerzbią, żeby zacząć już coś sadzić, ale obiecałam sobie, że najpierw rozrysuję sobie układ ogrodu. Nie wiem jeszcze czy kółka czy prostokąty. Na razie mgliste założenia są takie:

- Nie wiem czy do końca muszę mieć trawnik.
- Pewnie najlepiej w roli tarasu sprawdziłby się żwir (mniej więcej w miejscu gdzie leje z daszku) no i mam już teoretycznie zamówione eko-bordy
- Zastanawiam się nad posadzeniem jeszcze dwóch drzew - po prawej (może zamiast jednego z grabów) - jabłoni 'Winter Gold', a po lewej w rogu też coś ładnego... marzy mi się grujecznik, tylko cholerstwo trochę duże rośnie no i nigdzie nie mogę znaleźć od razu wyrośniętego egzemplarza by nie czekać
- przy lewym płocie może coś na kształt ramki i powojników na żyłkach? (tylko pewnie będą kwitły sąsiadowi, bo tam słońce)
- parę owocowych krzaczków, mini warzywnik i pomidorki
- zmieści się coś jeszcze? np. jakaś ścieżka, mini-oczko, kompostownik?

Niestety przyuważyłam też dziś kolejny problem - cały parter jest obłożony klinkierem, który przez te kilka godzin straszliwie się nagrzewa i wysusza wszystko co stoi pod ścianą (!). Plus grzeje niestety też mieszkanie. Coś z tym fantem by trza zrobić. Na razie stoi tam hortensja pnąca, ale trochę się boję o jej zdrowie - jeśli miałaby być puszczona do zarastania tego klinkieru.

A na dobranoc - zapomniałabym, że mam jeszcze trawy Ukochane proso, męczone w doniczce drugi rok i nie tylko (p.s. idę przez Was zamiast do łóżka oglądać to CHFS
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:50, 21 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudne zakupy!!! Vertigo powiaz, bo zazdraszczam okrutnie
Postawić trawkę nad i... 22:36, 21 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Praca wre - i to jak!!! Efekt już jest świetny

...wre Sebek - jak skończę ten ogród to pozostanie mi już tylko do Zusu po rentę iśc bo ciało się buntuje i to psuje całą radośc troszeczkę...
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 22:35, 21 maj 2014

Do góry
Jak powracać to w wielkim stylu Masz niezłe wyzwanie przed sobą, jakbym miał taki ogród to niewątpliwie skopiowalbym któryś z CHFS
Postawić trawkę nad i... 22:29, 21 maj 2014

Do góry
Praca wre - i to jak!!! Efekt już jest świetny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies