Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 06:52, 22 maj 2014

Loosiuu napisał(a)
Marzenko, też zwróciłaś uwagę na te kule z buków w pierwszym filmiku (The Laurent Perrier garden)?? No bajka! Śliczne takie poczochrane się wydają!

Zdziwiło mnie że Luciano ich nie wystrzygł coś sie mocniej czochra nasz Luciano, zmienia styl?
Madzenka 06:54, 22 maj 2014

Luki napisał(a)
Telegraph garden po prostu cudowny troszke bałaganu, troszkę elegancji i prostoty, nowoczesności...genialne i jeszcze Diamond Chair jako meble ogrodowe... słów brak.
Chciałbym zobaczyć takie cudeńka na żywo.

W sumie to mamy się lepiej bo możemy podziwiać całoroczne CHFS w twoim ogrodzie i nie zaprzeczaj bo inspirujesz się najlepszymi, a sposób w jaki przenosisz to do ogrodu jest perfekcyjny

Łuki jak już urosna moje graby a'la. Luciano to mój mistrz zmieni styl i trzeba bedzie rabaty na nowo czochrać? Całe szczęście że zmienia styl. ... Bo ja taka uporządkowana nie jestem i lubie to poczochranie ujęte w formalne ramy
Madzenka 06:54, 22 maj 2014

Sebek napisał(a)

Kiedyś na pewno Czy za rok to nie ffffiem

Ty już byłeś szczęściarzu a ja się wybieram jak sójka za morze!
Madzenka 06:56, 22 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Ja gdzieś wyczytałam,żeby tę siną kostrzewę nie ciąć tylko wyskubywać. Tę metodę zastosowałam. Powyrywałam wszystkie szare liście, a teraz kępki się pięknie zazieleniły i już chcą kwitnąć. Ale kłoski też wyskubuję. Mnie podoba się samakępka bez kłosów

Haniu testuję metodę Izy - czyli ogoliłam na łyso i patrzę jak szybko się pozbierała. Jeszcze tydzień i będzie ladna
Madzenka 06:58, 22 maj 2014

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Świetne te ogrody z CHFS. Takie poczochrane. Kiedy nas będzie stać na takie ogrodowe przymrużenie oka? Kontrolowany nieład jest w modzie, Podoba mi się!

W tym roku widać wyrażnie zmianę trendów w kierunku poczochrania... Muszę jednak przyznać, że żaden mnie nie rzucił na kolana. Zapewne ogród Luciano pokazuje tę zmianę stylu w projektowaniu, większa naturalność mniej topiarów
Madzenka 06:59, 22 maj 2014

Rench napisał(a)
Ślicznie w tym twoim CHFSH
A masz orliki jednobarwne? Te granatowe są całkiem ,całkiem

Kupowałam rok temu ale ślimaki je zjadły... Ja od 12 lat próbuję polubić orliki i jakoś nie potrafie. Na pewno łąk orlikowych u mnie nie będzie...
Madzenka 07:00, 22 maj 2014

grembosia napisał(a)
Ja jednak wywalam kostrzewę, u mnie szybko się zestarzała, wygląda nieefektownie...

To dobrze, bo nie mialybyśmy co zmieniać. Ja lubię jej niebieski kolor, ktory bardzo pasuje do lawendy. Za chwilę będzie szał ciał na tej rabacie. Za rok ją podzielę i odmłodzę
Madzenka 07:01, 22 maj 2014

polinka napisał(a)

Marzen co to za liście zielone z surfiniami? Czy to się mocno rozrasta, będzie zwisające?

Tak to wilec, ipomea
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1849-ipomea
Madzenka 07:02, 22 maj 2014

alinak napisał(a)
u mnie Agnieszka niekontrolowany nieład panuje niestety niezależnie od mody i niezależnie od mojego widzi mi się ..po prostu jest i koniec ....

Alinko motywujemy się aby zobaczyć te ogrody na żywo. zaczynamy zimą poszukiwania lotów i rezerwacji!!! Toć to tylko Londyn, w jeden dzień można obrócić ake ja bym pojechała na tydzień
Madzenka 07:06, 22 maj 2014

Dbrze że wczoraj zrobiłam fotki bo mimo podlania rh i azalii, wszystkie azalie zwiędły od upałów. Teraz je przytnę auć. Bogdzia nie bij. Azalie orzycinałam rok temu i się zagęściły, w tym roku powtórka.
Życzę miłego słonecznego dnia.
Niestey przez następne dni będzie mnie mnie na forum. Dzisiaj planuje skończyć rabatę z lawendą a od jutra do niedzieli jestem mocno imprezowa. Nie wiem jak lrzeżyję trzy imprezy i dodatkowo pracę w sobote... Czas przejść na emeryturę skoro mnie to martwi...