Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w dolinie 21:16, 25 cze 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Asiu, u Ciebie faktycznie jakoś zdjęcia nie oddają rzeczywistości i nie jestem w stanie narysować na nich swoich własnych planów

Może w tym kierunku?

Dziękuję Asiu Najlepsze, że mąż się niecierpliwi, że mi coś nie pasuje, a to oznacza, że już przeginam
Mam jeszcze jeden pomysł ale musi poczekać do jutra.
Cały problem polega na tym, że patrzymy na ogród z góry, a wtedy te linie wydają się proste, chociaż jak się zejdzie to one takie w ogóle nie są
Taki stwór nam się trafił
W ogródku emerytki 21:15, 25 cze 2018

Do góry
Aniu,Izo, lilia to niespodzianka, kupione 5 sztuk kremowych i jedna trafiła się taka. Szkoda, że nie na odwrót, bo kremowe są dostępne wszędzie. Uprawę hortensji polecam, ale trzeba mieć chłodne pomieszczenie, niekoniecznie z oknem. I jeszcze takie rojniki.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:10, 25 cze 2018

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:10, 25 cze 2018

Do góry
Kilka domów wcześniej jest zagroda z cudownymi ulami, które gospodarz sam buduje. Tym razem zdjęcia z za ogrodzenia, ale rok temu Właścicielka pozwoliła nam wejść na posesję i pokazała nam nawet wnętrza ulów. Pszczoły były wywiezione.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:10, 25 cze 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Fakt że nic się zrobic nie da ale dobrze mimo to ze pada bo roślinki niedługo by pousychały.
Masz rację Bożenko, deszczyk był bardzo potrzebny, a wolny czas zagospodarowałam w domu Udało się też zrobić kilka po deszczowych fotek bo wyszło słonko

Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:08, 25 cze 2018

Do góry
Tak więc, przegrałam. Rododendron spalony. Pytanie tylko czy ostatecznie wykończyły go złe warunki podłoża czy może jakaś choroba. Poradzicie mi, proszę. Nie wiem czy mogę w tym samym miejscu wsadzić innego?
Ogród w dolinie 21:08, 25 cze 2018

Do góry
Asiu, u Ciebie faktycznie jakoś zdjęcia nie oddają rzeczywistości i nie jestem w stanie narysować na nich swoich własnych planów

Może w tym kierunku?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:06, 25 cze 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Trawy podrosły i zaczynają być widoczne.

Przepięknie!
Nawożenie, zasilanie trawnika 21:05, 25 cze 2018

Do góry

0

Witam! Obecnie moja trawa trochę zmienia kolor miejscami. Tak jakby żółkła?
Trawa siana 27 maja. Jak myślicie czemu się tak dzieje? Pomóżcie bo nie mam już siły na ten trawnik.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:05, 25 cze 2018

Do góry
Dziśiaj babciowałam, a żeby dziecku nie było nudno to go zabrałam do Baranowa Sandomierskiego. Zanim tam dojechaliśmy po drodze pokazałam mu jeszcze inne atrakcje. Przed Baranowem jest fajne miejsce, byłam tam z wnukiem rok temu.

Mają tam różne zwierzątka co uatrakcyjnia to miejsce, każdy z drogi może podejść, pogłaskać, a jak ma czym nakarmić zwierzątka.

Za drzwiami do ogrodu... 20:53, 25 cze 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Śliczną deseczkę zrobiłaś, bardzo fajny motyw i te litery, super.
Płotkiem i cegłą się zachwycam cały czas

No tak, płotek i cegła i moja radosna twórczość zdominowały moje, w pocie czoła sadzone kwiatuchy

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:48, 25 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne liluowce, lilie .
Róże bujne,całe bogato ukwiecone.
Nie to co moje. ;(
Moja Edenka jeszcze nie kwitnie.
Dziękuję u Ciebie przecież jest tak kwitnąco i pięknie. Może Twoja edenka jeszcze jest młoda, moja dopiero po dwóch, albo trzech latach latach zaczęła kwitnąć. Drugi krzak Eden Rose jest bardzo ubogi nawet go nie fociłam.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:44, 25 cze 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Widzę, że liliowce się rozkręcają...i piękne lilie!Budleja u mnie też rusza już...jednym kwiatemCiekawa ta biała lawenda...

Oj tak, lilie, liliowce teraz juz widoczne w ogrodzie.Uwielbiam te kawiatuchy
U mnie na razie ta ciemna budleja zaczyna rozkwitać.Ta jest niższa .
Druga wrzosowa wyższa, i ta jeszcze nie rozkwita .I dobrze
Twoja w tej pergoli.Pięknie będzie wygadać
To prawda, ta biała lawenda inna, ciekawa.
Może tylko z daleka nie jest tak widoczna jak ta fioletowa

róża Elmshorn

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:41, 25 cze 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Dorotka
kolorowe królestwo u Ciebie na całej działce.

Tylko te różane królowe mogły by cieszyć dłużej, a to pokażą się i znikną.
a i tak tęskno za nimi.
Ja zawsze lubiłam kolorowe ogródki, co wcale nie oznacza, że nie podobają mi się nowoczesne bardziej stonowane. Mnie brak samodyscypliny i dlatego u mnie taki kolorowy zawrót głowy. Obserwuję swoje róże, mam kilka takich co jeszcze bardzo ładnie kwitną.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:36, 25 cze 2018

Do góry
I takie tam kolorowe na koniec

Proszę zwrócić uwagę jak dobrze wpasował się koper na pierwszym zdjęciu.

Rozpoznawanie bylin 20:36, 25 cze 2018

Do góry
Witam wszystkich i proszę o podpowiedź, co to za rosliny?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:29, 25 cze 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Jeżówki w stipie są boskie...

Białe byłyby piękniejsze, ale już nie marudzę. Z turzycami też im do twarzy.

Nasza wspólna hortensja.

A Limki tuż tuż!

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:22, 25 cze 2018

Do góry
CU-DOW-NIE

Obiecalam ze pokaze multikolor mojego niespełna 8-latka - stoja w cieniu umbry

teraz dostrzeglam ze gdzies wywędrowała doniczka z kwiatkiem
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:18, 25 cze 2018

Do góry
Pacholę utrafiło w jednym z marketów na promocyjną cenę odkurzaczy ogrodowych. Z funkcją dmuchawy i odkurzacza z rozdrabnianiem. Nabyło i obdarowało. Wielką radość mi sprawiając. Nigdy nie wspominałam, że marzę o takowym.
To już chyba ostatni z tzw.niezbędników ogrodowych. Kosiarka z napędem, wertykulator, rozdrabniacz, nożyce akumulatorowe do żywopłotu, pompa do studni- trochę tego się zebrało, ale zdecydowanie warto je mieć.
Żywopłot przycięty od zewnątrz, wąsy trawy przy płocie na zewnątrz ścięte, trawnik skoszony, deszczyk popadał 15 minut- ogrodniczo to był udany dzień.

Zakwitła wreszcie róża Blue moon. Bardzo podmarzła zimą i trzeba ją było ścinać do ziemi. Kwitnie też róża portlandzka Comte de Chambord. Przesadzana w zeszłym roku. Malutka wciąż jest. Obie róże przepięknie pachną.

Na rondzie zrobiło się romantycznie.

Trawy podrosły i zaczynają być widoczne.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:13, 25 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jak eden u Ciebie szaleje a u mnie przewitła to znaczy że inne warunki masz. A ile lat masz eden?
Edenka u mnie nadal kwitnie, ale jej dni są już policzone musi nabrać sił przed następnym kwitnieniem. Rośnie przy ścianie domy od wschodniej strony. Mam ją trzeci, albo czwarty rok. W ubiegłym roku nie kwitła wcale, wypuściła długie pędy i na tym koniec.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies