Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

anna_t 18:52, 26 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie wiedziałam, że Red Baron ma jakieś glebowe upodobania. A rośnie na słońcu?
już nie, w gąszczu peoni.. i miało być tak pieknie
Zana 19:03, 26 lip 2018

Haniu, niechaj ta wieża sąsiedzka zniknie z widoku Twych oczu.d. Duuuużo zdrowia Kochana!
anka_ 19:59, 26 lip 2018

Wszystkiego co najlepsze, zdrowia i radości. ..
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gruszka_na_w... 21:20, 26 lip 2018

Kasyu, Johanko, Moniu, Mrokasiu, Zojko, Jolanko, Asiu/Margerytko, Romo, Moniu.
Mikinio, Lucy, Kasiu_CS, Anulko i Aniu
wzruszyłyście mnie bardzo. Dziękuję za pamięć i za piękne życzenia.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:38, 26 lip 2018

roma2 napisał(a)
Wszystkiego naj naj Haniu!

Imię Hanna pochodzi od hebrajskiego słowa Chana czyli „wdzięk, łaska” Tak wyczytałam
Buziaki!

Łaski pełna, to Maryja była. Czasem mam tyle wdzięku, co przysłowiowy słoń w składzie porcelany. Jeszcze się urlopujesz, czy już w dużym mieście?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 18:08, 28 lip 2018

Gruszko kiedy jeszcze przycinamy graby? Moje mają wielkie przyrosty od czerwca i nie pamiętam czy w sierpniu można je jeszcze ciachnąć...
Gruszka_na_w... 21:31, 28 lip 2018

AgataP napisał(a)
Gruszko kiedy jeszcze przycinamy graby? Moje mają wielkie przyrosty od czerwca i nie pamiętam czy w sierpniu można je jeszcze ciachnąć...

Do połowy sierpnia można ciachać.
AgataP 08:31, 29 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Do połowy sierpnia można ciachać.

Ciachnelam
Gruszka_na_w... 18:25, 29 lip 2018

Smutny bardzo ten weekend. Wczoraj odeszła Kora, dzisiaj Tomasz Stańko. Byli zawsze, od pryszczatej młodości.
Kora na okładce płyty "O!" zainspirowała mnie do zmiany wizerunku. Ogoliłam się prawie na łyso. Pan ojciec na mój widok zapytał tylko, czy w mieście jest epidemia tyfusu.
Potem przez dwa miesiące chodziłam w kapeluszach lub turbanie.
A Tomek kojarzy się z koncertami w klubie Rura, z Komedą, z muzyką, przy której miękną kolana. Ehhh...

W ogrodzie gorąco. Nawet wiatr nie daje ochłody. Krótki bieg do warzywnika i powrót między ściany dające chłód. Sił starczyło tylko na wsadzenie sadzonek truskawek do doniczek.

Gosiek33 05:13, 30 lip 2018

Smutno