Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 10:45, 29 lip 2018

Adela napisał(a)
Tak długiego okresu wegetacyjnego dawno nie było, odpoczęły i zaczynaja na nowo ciekawe czy zakwitną?
Hortensje wystraszyły się, że z nich zrezygnujesz i zastąpisz innymi?
Chopin bardzo ładnie Ci rośnie. Nie choruje?

Ha.ha gdyby nie te kwiatki to myślałabym że to inne hortensje a nie pnące. Sama już czasem nie wiem co gdzie wciskam

Chopin nie wygląda na chorego to mocna róża, ale fajnie by wyglądał wśród traw bo strasznie długa łodyga, kwiaty zawsze są na czubku i zawsze okazałe. Tak wygląda w całości. Myślę że na wiosnę wreszcie dostanie docelowe miejsce pod murem bo mnie tu w przejściu denerwuje. Szczególnie że przerwy w kwitnieniu są.

Katkak 12:03, 29 lip 2018

Wielgachny masz ogród Ula
Urszulla 17:20, 29 lip 2018

Katkak napisał(a)
Wielgachny masz ogród Ula

Za wielki na moje siły rośliny w dużych ilościach hurtowych potrzebne są albo koszenie trawnika. Z produkcją kompostu nie nastarczam. Ale żeby nie narzekać to kilka fotek wrzucę.

danuta_szwajcer 17:21, 29 lip 2018

Dawno mnie tu nie było, dużo pracujesz w tym roku ale efekty są, dużo masz kwiecia, ładne te cleome, cięcie było widze, hortensje dorodne. Jak ten upał znosisz? Nic teraz robić nie idzie. Pozdrawiam, buzka
Urszulla 17:23, 29 lip 2018

Wyczyściłam różankę Artemis i z przodu chyba będą bukszany bo szałwie mi tam kiepsko rosły

Urszulla 17:26, 29 lip 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Dawno mnie tu nie było, dużo pracujesz w tym roku ale efekty są, dużo masz kwiecia, ładne te cleome, cięcie było widze, hortensje dorodne. Jak ten upał znosisz? Nic teraz robić nie idzie. Pozdrawiam, buzka

Teraz przy 25st nic nie robię, ale jak tylk się ochłodzi coś tam będę robić.

Urszulla 19:13, 29 lip 2018

Dla Sylwi zagadkowa roślina- liście i kwiaty

Gosialuk 21:49, 29 lip 2018

Zagadkowa roślina, to krwawnica. Ja nie zauważyłam, żeby się jakoś rozłogami rozchodziła. Wprawdzie u siebie mam ją od roku dopiero. W sprzyjających warunkach rośnie duża i może zdominować sąsiednie rośliny, ale na plus liczy się to, że się nie pokłada. Według mnie nadaje się tam.

Nasiona cleome chętnie wypróbuję, czy można siać od razu do gruntu? Ostatnio moje próby siewu są albo zalane albo przesuszone. W tym roku tylko kłosowiec i malwa jednoroczna zdołały to wytrzymać.
paniprzyroda 22:31, 29 lip 2018

Super wynik w ukorzenianiu patyczków hortensji
sylwia_slomc... 22:37, 29 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Teraz przy 25st nic nie robię, ale jak tylk się ochłodzi coś tam będę robić.

Ulcia chciałabym, żeby u mnie tylko tyle stopni było U mnie w cieniu 3 ka z przodu, a w słońcu 4 ka.