Witaj Dario Trawnik mam paskudny. W wielu miejscach mam suche placki. Dlatego nie pokazuję zdjęć z większej perspektywy. Będziemy robić dosiewkę. Na razie mąż spryskał trawnik na chwasty.
Cynie u mnie są wypełniaczem po przekwitłych różach, floksach i liliach. Nie wiem co to za gatunek cynii (różowej, czerwonej), ale w tym roku jakieś takie wysokaśne mi porosły.
Studnię mam płytką. Kilka betonów... Nie mogli się przebić przez warstwy siwego iłu i kamieni. Ale rodzice po sąsiedzku maja głęboką, i z niej korzystamy
Pozdrawiam i zapraszam częściej
Witaj Basiu Jestem bardzo zadowolona z Pastelli i Garden of roses. Cały czas kwitną, maja zdrowe liście i pięknie się rozrastają. W tym roku nawoziłam ich obornikiem granulowanym i raz prysnęłam na mszyce ( zapobiegawczo, bo na pnącej była)
Dziękuję z miłe słowa i pozdrawiam
Witaj Gosiu Już Ciebie odwiedziłam. Cudne masz trawy.
Cynii mam dużo, bo sama wysiewałam ( chyba 4-5 torebek,każda w innym kolorze).
Te różyczki to Pastella i Garden of roses.
Pozdrawiam
Upał, żar leje się z nieba, a ja szykuję kolejny teren pod trawnik i rabatę z choinami kanadyjskimi. Chciałam je teraz sadzić ale jest za gorąco, trzeba by było non stop lać wodę. Poczekam do połowy września.
Trawniczek miesięczny, ładnie rośnie
Mam nadzieję, że odpoczywacie. Ja delektuję się "nicnierobieniem".
Opalam się na leżaczku wśród szumu traw i plusku wody i delektuję się lemoniadą z lodem.
Miłej niedzieli.