Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 16:43, 18 sie 2018

Miskant Giganteusy posadzone, uff ciężka robota, bo ziemię musiałam wzbogacić, przekopać wokół bo chwastowisko. Z 10 sztuk został mi jeden i teraz szukam mu miejsca na rabatach.
Margerytka40 21:03, 18 sie 2018

Kanty jak żyleta ,mnie jakoś tak się zawsze dzieje ,że rabata co kancikowanie to większa się robi ale ja mam łuki i chyba trudniej na nich się robi. Kurcze ,muszę jakiś sposób opracować. Giganteusy to spektakularne miskanty i piękne ale cięcia to Ci nie zazdroszczę . Chyba porządną piłę trzeba do tego jak starsze.
eVka 22:02, 18 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Kanty jak żyleta ,mnie jakoś tak się zawsze dzieje ,że rabata co kancikowanie to większa się robi ale ja mam łuki i chyba trudniej na nich się robi. Kurcze ,muszę jakiś sposób opracować. Giganteusy to spektakularne miskanty i piękne ale cięcia to Ci nie zazdroszczę . Chyba porządną piłę trzeba do tego jak starsze.

Dzięki, naprawdę łatwo się tnie kanty tymi nożycami akumulatorowymi do trawy. Łuki też powinno być w miarę prosto zrobić. Właśnie jak robiłam półksiężycem coraz szersze rabaty miałam a tymi raz dwa gotowe i bez poszerzania.
Giganteusy mam nadzieję, że szybko utworzą szpaler, wiem, że wiosną łyso będzie ale za to później wysoko i szeroko. Będę ciąć piłą elektryczną, jak już będą wielkie
Margerytka40 22:18, 18 sie 2018

Po prawdzie to ja nie przepadam za takimi akumulatorowymi narzędziami. Zazwyczaj jak potrzebuję użyć to właśnie się rozładują albo co gorsza dzieje się to w trakcie pracy
eVka 22:24, 18 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Po prawdzie to ja nie przepadam za takimi akumulatorowymi narzędziami. Zazwyczaj jak potrzebuję użyć to właśnie się rozładują albo co gorsza dzieje się to w trakcie pracy

Oj tak, to jest wkurzające, musiałam na dwa razy ciąć, bo się wyładowały ale i tak jak na razie to dla mnie najwygodniejszy sposób kancikowania
eVka 14:22, 19 sie 2018

Upał, żar leje się z nieba, a ja szykuję kolejny teren pod trawnik i rabatę z choinami kanadyjskimi. Chciałam je teraz sadzić ale jest za gorąco, trzeba by było non stop lać wodę. Poczekam do połowy września.

Trawniczek miesięczny, ładnie rośnie
mrokasia 15:05, 19 sie 2018

Trawniczek pierwsza klasa .
Fajna jest taka młoda trawka. Ja ze swoim zachwaszczonym czekam na chłodniejsze dni, może we wrześniu.
eVka 19:25, 19 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Trawniczek pierwsza klasa .
Fajna jest taka młoda trawka. Ja ze swoim zachwaszczonym czekam na chłodniejsze dni, może we wrześniu.

fajny fajny, taki soczysty trawniczek, jak go dzisiaj kosiłam to miałam wrażenie, że soki z młodych ździebełek tryskały
AnnaCh 21:59, 19 sie 2018

Wow, jaki trawnik Uwielbiam taką młodą, soczyście zieloną trawkę
eVka 08:46, 20 sie 2018

AnnaCh napisał(a)
Wow, jaki trawnik Uwielbiam taką młodą, soczyście zieloną trawkę

aż by się ją chciało zjeść