Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:48, 20 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

atkało Cię tzn, że się spodobało czy rozczarowało raczej?
hahahaha uśmiałam się, czarujesz Reniula
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:14, 20 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A u mnie nie wyszedł jeszcze ani jeden tulipan ... zaczęły krokusy i to nie wszystkie ooo i irysy jeszcze
spokojnie na najcieplejszej rabacie pod domem mają około 4cm, a na niektórych rabatach ledwo je widać, na innych cisza, więc spokojnie, mają jeszcze czas
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:59, 20 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
wychodzą powolutku

A u mnie nie wyszedł jeszcze ani jeden tulipan ... zaczęły krokusy i to nie wszystkie ooo i irysy jeszcze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:30, 20 lut 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
ja jeszcze wrócę sie do tulipanów po przekwitnięciu - w ostatnim numerze Gardeners` World piszą o tym aby zostawić liście nienaruszone na 6-8 tyg by obumarły same.
Piszą zeby usuwać przekwitnięte kwiaty tuż poniżej okwiatu a na zdjęciu usuwają cała łodyge z pierwszym liściem.... i bądź tu mądry...
ja w tamtym ruku wypośrodkowałam i ucinałąm w połowie łodygi

Kusicie - a raczej Zielona kusi - powojnikiem... a ja potrzebuje towarzystwa dla 4 róż, które sadziłam jesienia...

teoretycznie powinno się ułamać powyżej liści, a ja robie tak jak Ty czyli tak by był wilk syty i owca cała
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:52, 20 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
W jakim stadium Twoje tulipany?
wychodzą powolutku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:51, 20 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ana dzisiaj zauważyłam,że nareszcie zaczynają wschodzić tulipany odmianowe,malutko w stosunku do tego co posadziłam, ale coś się zaczyna wiosennego dziać
spokojnie, na tulipany jeszcze czas. One też są i wczesne i późne, zatem śpij spokojnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:49, 20 lut 2016

Do góry
15 kg to już nie taki bagaż podręczny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:59, 20 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Reniu, powiem Ci że jestem pod ogromnym wrażeniem, konsekwencji, pracy i efektu . Pamiętam nasze pierwsze spotkanie u Bożenki gdzie słuchałaś z wielką uwagą wszelkie rady dziewczyn i widać jak pięknie sobie poradziliście ! Brawo WY
Miło tak sobie popatrzeć jak z niczego rodzi się coś pięknego. Byłam przez ten rok z Tobą i fajnie ogląda się takie podsumowanie. Uśmiałam się z poszerzanych rabat .
Nie mogę się doczekać widoków tegorocznych

apropo bergenii, to miałam w 2 miejscach, w tamtym roku dosadziłam w trzecim. Czy lubią ją opuchlaki? u mnie nie zauważyłam puki co, ale z tego co piszą dziewczyny to opuchlaki urzędują i w rozchodnikach i żurawkach ale i w carexach a nawet w cisach...

Dziękuję Dla mnie to zaszczyt słyszeć z Twoich ust takie miłe słowa To prawda chłonę jak gąbka wszelkie cenne rady na temat ogrodu ... starałam się jak umiałam ... i cieszę się bardzo, że eM tak mocno zaangażował się w sprawy ogrodu ... i mam nadzieję, że tak mu zostanie i w tym roku dokończymy wszystko co sobie zaplanowałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:44, 20 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
nie zastanawiaj się !!! ja też mam kafle i dumam na co je wymienić bo po 4 latach zaczynają się z nimi problemy...

Miałam dokładnie takie same
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:54, 20 lut 2016

Do góry
Reniu, powiem Ci że jestem pod ogromnym wrażeniem, konsekwencji, pracy i efektu . Pamiętam nasze pierwsze spotkanie u Bożenki gdzie słuchałaś z wielką uwagą wszelkie rady dziewczyn i widać jak pięknie sobie poradziliście ! Brawo WY
Miło tak sobie popatrzeć jak z niczego rodzi się coś pięknego. Byłam przez ten rok z Tobą i fajnie ogląda się takie podsumowanie. Uśmiałam się z poszerzanych rabat .
Nie mogę się doczekać widoków tegorocznych

apropo bergenii, to miałam w 2 miejscach, w tamtym roku dosadziłam w trzecim. Czy lubią ją opuchlaki? u mnie nie zauważyłam puki co, ale z tego co piszą dziewczyny to opuchlaki urzędują i w rozchodnikach i żurawkach ale i w carexach a nawet w cisach...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:45, 20 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A widzisz, ja mam na tarasie kostkę i zastanawiałam się nad kafelkami. Zostaje kostka
nie zastanawiaj się !!! ja też mam kafle i dumam na co je wymienić bo po 4 latach zaczynają się z nimi problemy...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 19 lut 2016

Do góry
Jaga napisał(a)

Napisz, jak pielęgnujesz po zimie ICE DANCE. Przycinasz całe, czy tylko końce? Zawsze mam je niezbyt ładne.
najprościej byłoby je ciachnąć po całości, ale chyba najlepiej wyskubać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:18, 19 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, piękna lista róż. W tajemnicy wygospodarowałaś rabatę, czy powtykasz je pomiędzy inne roelinki?
A może chłopcy wyrośli już z placu zabaw? To byłby fajny teren do zagospodarowania
nieeee chłopcy są jeszcze placowi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:18, 19 lut 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Ana, pewnie to pytanie padło już kiedyś, ale nie moge znaleźć.
W jakich odległościach od siebie masz brzozy ?
Ja mam od zeszłego roku posadzone 4 Doorenbosy w rzędzie co 1,5m i zastanawiam sie czy to nie za gęsto ?
nie wiem, myślę, że około 2 metrów
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:56, 19 lut 2016

Do góry
ana_art - Czy wyruwać,czy ścinać-byle było co

Iwk4 -każdy musi wypracować własny sposób

Jana - wiosną się wszystko okaże,co wyszło,co zostało-już niedługo

Margo - wysiała się na pewno,tylko trzeba znaleźć gdzie

Madzenka -właśnie myślałam,że to jakaś choroba,bo czubki ominęło.
Tak zrobię,jak radzisz

Urszulla - Najważniejsze żeby po ścięciu pochopnie nie wyrzucać tych,które wydają się martwe
Naumiemy się z czasem,która trawa co lubi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:36, 19 lut 2016

Do góry

ana_art napisał(a)
nie mam problemu z ice dance, hakonechloa, rozplenicami, red baronem, Frosted Curls też w miarę

Napisz, jak pielęgnujesz po zimie ICE DANCE. Przycinasz całe, czy tylko końce? Zawsze mam je niezbyt ładne.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 18 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ale Marzenka dobrze mówi po co kupować preparrat np na przędziorki jak stosuje sie go na chorobę, nie zapobiegawczo, to samo ze wszystkimi grzybowymi, chrząszczami, mszycami... jedynie Miedzian można zastosować teraz prewencyjnie i promanal

Alebjesli to sklep z chemia ogrodowa to mozesz dokupic jesli chcesz uzywac np jakies nawozy... ogolne albo specjalistyczne dla danego gatunku.za chwile tez beda potrzebne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:52, 18 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
a propo drzew, mieliśmy na wjeździe na działkę w firmie dwa dęby, jeden jest ciut z boku i nie przeszkadzał, ale drugi uniemożliwiał wjazd każdego większego samochodu, trzeba było go wyciąć. Złożyliśmy podanie, przyszła komisja, a że drzewo miało konar poniżej metra to uznano że to dwa dęby. Dostaliśmy zezwolenie na wycinkę z 'nakazem' posadzenia kilku drzew w innym miejscu działki

U nas jest tak zawsze.dodatkowo drzewa posadzone wzamian musza mniec niemniejsza wartosc przyrodnicza
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:29, 18 lut 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)

Miałam na mysli profilaktyke typu Miedzian, na larwy coa tam, odżywki jakieś..

Bardzo prosze nikogo na mnie nie napuszczać, bo się aż bojem zwłąszcza ten Mazan tak wojowniczo brzmi...

Marzenka, jak mi nie zrobisz listy to sama sobie zrobię i wtedy to dopiero będzie
ale Marzenka dobrze mówi po co kupować preparrat np na przędziorki jak stosuje sie go na chorobę, nie zapobiegawczo, to samo ze wszystkimi grzybowymi, chrząszczami, mszycami... jedynie Miedzian można zastosować teraz prewencyjnie i promanal
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:27, 18 lut 2016

Do góry
a propo drzew, mieliśmy na wjeździe na działkę w firmie dwa dęby, jeden jest ciut z boku i nie przeszkadzał, ale drugi uniemożliwiał wjazd każdego większego samochodu, trzeba było go wyciąć. Złożyliśmy podanie, przyszła komisja, a że drzewo miało konar poniżej metra to uznano że to dwa dęby. Dostaliśmy zezwolenie na wycinkę z 'nakazem' posadzenia kilku drzew w innym miejscu działki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies