Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 10:38, 20 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

U mnie była mowa o odkurzaczu przemysłowym do czyszczenia tuj. Polinka też stosuje odkurzacz.
Ładnie to tak podczytywać i słowa nie zostawić, hi, hi ?
Ja też tak robię, inaczej bym na nic innego nie miała czasu

edit:
Jak tuje są suche (nie pada), to ze środka wysysasz odkurzaczem wszystko suche. Robi się szybciej niż rękami
Sebek nie musi, bo mu halny pomaga
A ja odkurzacza nie mam, to czyszczę rękami e-Ma. Aniaaa i Polinka czyszczą odkurzaczem, Ewa bacowa ma zamiar spróbować.

Tuja musi być sucha, żeby nie zapchała odkurzacza. Zatem pogoda bezdeszczowa

Ot i całe streszczenie

Wszyscy tutaj tak robią, że czytają nie wypowiadając się ... bo nie sztuką jest gadać o ogrodzie ale przede wszystkim działać w nim ... a mamy jeszcze rodzinę, znajomych i pracę. Widzisz Ty też masz dobrze ze swoim eMem Mój wybiera bardziej ambitne zajęcia ... Tujek nie chce czyścić
Muszę się zaraz zorientować w dostępności i cenie wypożyczenia takiego odkurzacza
Dziękuję Ci Iwonko za info
ren133 10:43, 20 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
Takim odmurzaczem jakim odkurza Polinka ja sprzatam w domu

No kochana masz sprzęt do zadań specjalnych
ren133 10:44, 20 lut 2016

ana_art napisał(a)
nie zastanawiaj się !!! ja też mam kafle i dumam na co je wymienić bo po 4 latach zaczynają się z nimi problemy...

Miałam dokładnie takie same
Makao_J 10:55, 20 lut 2016

No dałaś czadu z tym podsumowaniem. Doskonały kawał roboty wykonaliście z eMem.

Brawo Renata

Ps. Miałam Ci wkleić zdjęcie bergenii o tej porze roku ale nas zasypał śnieg i chyba nic z tego nie będzie.
ren133 10:59, 20 lut 2016

ana_art napisał(a)
Reniu, powiem Ci że jestem pod ogromnym wrażeniem, konsekwencji, pracy i efektu . Pamiętam nasze pierwsze spotkanie u Bożenki gdzie słuchałaś z wielką uwagą wszelkie rady dziewczyn i widać jak pięknie sobie poradziliście ! Brawo WY
Miło tak sobie popatrzeć jak z niczego rodzi się coś pięknego. Byłam przez ten rok z Tobą i fajnie ogląda się takie podsumowanie. Uśmiałam się z poszerzanych rabat .
Nie mogę się doczekać widoków tegorocznych

apropo bergenii, to miałam w 2 miejscach, w tamtym roku dosadziłam w trzecim. Czy lubią ją opuchlaki? u mnie nie zauważyłam puki co, ale z tego co piszą dziewczyny to opuchlaki urzędują i w rozchodnikach i żurawkach ale i w carexach a nawet w cisach...

Dziękuję Dla mnie to zaszczyt słyszeć z Twoich ust takie miłe słowa To prawda chłonę jak gąbka wszelkie cenne rady na temat ogrodu ... starałam się jak umiałam ... i cieszę się bardzo, że eM tak mocno zaangażował się w sprawy ogrodu ... i mam nadzieję, że tak mu zostanie i w tym roku dokończymy wszystko co sobie zaplanowałam
anna_t 11:01, 20 lut 2016

ren133 napisał(a)

Tak długo te zdjęcia wstawiałam ... że nie wiem czy mi nie odleciałaś?

odleciałam ale za to jakie sny mi zapewniłaś
ren133 11:04, 20 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Opuchlaki takie złośliwe, że wszystko zjedzą, jak tylko się pojawią. Nie ma znaczenia, co sadzisz. Pędraki- drugie złośliwe. Tyle, że większe. Kiedyś mi trawnik zjadły.

Opuchlaki to zmora mojego ogrodu Obawiam się, że znowu się u mnie pojawią ... dlatego też tak chętnie poszerzam rabaty ... bo najbardziej dają popalić trawnikowi

Tyle usłyszałam pozytywów na temat bergenii, że na na pewno w tym sezonie znajdę dla nich miejsce
ren133 11:11, 20 lut 2016

iwka napisał(a)
brakuje słów, żeby wyrazić to co się chce powiedzieć, po prostu kawał dobrej i ciężkiej pracy za Wami Patrzę na te zdjęcia już któryś raz i nie mogę się nachwalić, cudownie
Jak nie piję kawy z rana, to teraz sobie zrobiłam i jeszcze raz się pogapię
Piękny ogród macie Reniu

No nie nooo ... Iwonko po prostu się zaczerwieniłam ... miłe są bardzo takie słowa uznania ... aż nie wiadomo co powiedzieć ... chyba nie przyzwyczajona jestem do pochwał? ... To może ja też zaraz zrobię sobie kawkę i napiję się razem z Tobą ...
ren133 11:15, 20 lut 2016

Makao_J napisał(a)
No dałaś czadu z tym podsumowaniem. Doskonały kawał roboty wykonaliście z eMem.

Brawo Renata

Ps. Miałam Ci wkleić zdjęcie bergenii o tej porze roku ale nas zasypał śnieg i chyba nic z tego nie będzie.

Dziękuję Aniu
Mam zamiar nie spocząć na laurach i w tym sezonie

Z bergenią się nie spieszy ... u mnie też biało ... wkrótce pewnie śnieg stopnieje
ren133 11:18, 20 lut 2016

anna_t napisał(a)

odleciałam ale za to jakie sny mi zapewniłaś

Niedługo sama zaczniesz realizować swoje sny u siebie ... tylko poczekaj aż śnieg stopnieje ... mam nadzieję, ze to ostatni przed wiosną