Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:10, 24 paź 2014

Do góry
Sylwia nie fanaberia, tylko artystyczna twórczość i pasja

Zdrówka życzę, coby praca przyjemnościa mogła być.
Do raju daleko - u Ewy 14:02, 24 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Mam nadzieję, że u nas w sobotę będzie słoneczny poranek, bo cebulowe w planie

Z cebulowymi uporałam się tydzień temu. Jutro u mnie akcja "Opuchlaki"
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:53, 24 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
No to za mało Ci mąż pomaga, co najmniej zakres obowiązków mu rozszerz o kopanie dołków i wsadzanie/przesadzanie roślinek
en fajny trawnik to sobie teraz sama do relaksu możesz przelecieć, coś niesprawiedliwy ten podział

nie ma takiej opcji sadzenie drzew a i owszem wraz z trawnikiem ale reszta to moja fanaberia jak sobie nie będę już z tym radzić to intensywniej poszukam pomocy o której powyżej pisałam albo z czegoś zrezygnuję

ja się już jedynie relaksuję leżąc
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:28, 24 paź 2014

Do góry
No to za mało Ci mąż pomaga, co najmniej zakres obowiązków mu rozszerz o kopanie dołków i wsadzanie/przesadzanie roślinek

A ten fajny trawnik to sobie teraz sama do relaksu możesz przelecieć, coś niesprawiedliwy ten podział
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:24, 24 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Radzisz sobie sama, czy z mężem?

M od czasu do czasu naprzemiennie z synem koszą trawnik
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:18, 24 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Że niby już ????

Mam nadzieję że to tylko straszyło Już nie pada
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:15, 24 paź 2014

Do góry
Radzisz sobie sama, czy z mężem?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:19, 24 paź 2014

Do góry
A juz Ci Violka chciałam pisać, że Toszka u mnie zdjęcia dała. Mówię Ci, leć szybko.

Cudo................!!!
Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:59, 24 paź 2014

Do góry
Zajrzyj do bdan, dałam zdjecia takich kombinacji... dla dopełnienia obrazu
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:34, 24 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U nas deszcz ze śniegiem

Że niby już ????
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:44, 24 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Sylwia cudnie. Patrze tak na te Twoje brzozy i zastanawiam się jaką teraz wysokość mają i ciekawe jak wysoko urosna, bo podają 8, czasem 15 m. Przewidujesz ich jakoś ciąć?

A te jasne trawki w brzozach i donicy to co?

Nie wiem ile teraz mają wzrostu.... czas tak szybko mija , ale sadziłam je w ubiegłym roku .... nie przyrosły zbyt wiele ....
Będę je ciąć aby wysokość była taka jak teraz ... zakupiłam sobie do tego odpowiedni sprzęt ...

te jasne trawki w donicach to stipa ... właśnie się nimi teraz zajmuję i przesadzam pod brzozy ... zdążyłam przesadzić trzy egzemplarze bo na brzozowej trudno się wbić ze względu na system korzeniowy który się mocno rozbudował i rozpanoszył ... Mam jedynie nadzieję , że zdążę przed mrozami .... Teraz jestem uziemiona chorobą dziecka .... Obiecują poprawę pogody i na to liczę , ruszę z łopatą od poniedziałku
Ogród u stóp klasztoru 10:37, 24 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

A co to za ziarenka podjadasz?

I wizytówka nowa, zaraz oczy nacieszę
Cudna ta wizytówka. Alinko, czy u Ciebie przypadkiem nie była Maja, bo będę szukać na archiwalnych odcinkach?

A to Danuś taka ironia na zdrowe jedzenie ....myślisz że jest reguła ...no coś ty .
a ziarenek to zjadam masę bo uwielbiam .kupuje w paczkach po 0,5 kg słonecznika , dyni , jagoda goi ,ostropest,orzechy różne i mieszam w dużej puszce . do płatków idealne .
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:33, 24 paź 2014

Do góry
Sylwia cudnie. Patrze tak na te Twoje brzozy i zastanawiam się jaką teraz wysokość mają i ciekawe jak wysoko urosna, bo podają 8, czasem 15 m. Przewidujesz ich jakoś ciąć?

A te jasne trawki w brzozach i donicy to co?
Moja działka na Dębowym Lesie 09:13, 24 paź 2014

Do góry
Janina napisał(a)
Ale śliczny domek, wogóle klimatyczne miejsce. Piękne róże i marcinki.

Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Marcinki to fajne,ładne,miododajne ,wytrzymałe roślinki.I bardzo zdobią jesienny ogród.

bdan napisał(a)
Jabłuszka zebrane, dynie widze, ciasta sie pieką.

Fajna atmosfera Aniu u Ciebie

Dziękuję.I zapraszam częściej.
Z dyńjeszce zamierzam jakieś fajne dania zrobić, ale to na weekend.

dorkow0 napisał(a)
Witaj Aniu...
Obejrzałam wszystko od początku... Masz niesamowicie klimatyczne miejsce do odpoczynku... Aż serce rośnie, jak się ogląda Twój ogród... Tyle gatunków, tyle odmian... I jak Ciebie czytam, to jak bym siebie słyszała...
Zdjęcia robisz rewelacyjne...
A ilością Host i ich pokazaniem powaliłaś mnie na kolana... Są rewelacyjnie piękne, bez wyjątku... I jeszcze piszesz, że nie masz ślimaków... No, tu już zazdrością zieję...
Moje bidneHosty, mimo sypania na ślimaki, mają dziur tyle, że nawet nie chce mi się ich oglądać...
Domek M Wam sprawił naprawdę elegancko... Wpasował się do Twojego ogrodu, akuratnie... Patrz, to te dwie połówki jabłka...
Serdeczności zostawiam i będę przychodzić, jeśli pozwolisz...

Witaj w moich progach.Dziękuję za miłe słowa.
Tak to piękne miejsce,spokojne,sama natura i trochę sąsiadów.Ale to była łąka,ale jest juz jak jest...
Host mam trochę ,ale są co mają jeszcze więcej, ale u mnie już ich się nie zmieści.Ślimaczków nie było i niech tak zostanie,Różne roślinki lubię i różne zapraszam do swojego ogrody,bo tak już lubię
Oczywiście zapraszam jeszcze.

Odlatują następne ptaki- szkoda .Za wysoko były nie wiem co to było.ale hałaśliwe były.
gazanie- to twarde roślinki,one zawsze długo kwitna i do większych mrozków.

Ogródek Iwony 07:56, 24 paź 2014

Do góry
No to czekam na tę podpowiedź do lawendy na suche miejsce. Myślę o podsadzeniu brzóz lewendą i co jeszcze do tego?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:51, 24 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Danusiu u mnie niestety piach i raczej często będzie wykorzystywany, a tak szczezrze najlepiej zamówiłbym projekt nawadniania co oszczędziło by mi czytanie na temat tego wszystkiego no ale wiadomo, że niestety to dodatkowe koszty.

Łukasz absolutnie dasz sobie sam radę z projektem nawodnienia, toż to nie technologia kosmiczna.
wklejam co pisałam u siebie

"Wróćmy do nawodnienia na trawniku, na pewno nie mamy tego super profesjonalnie jak zrobiła by Danusia, ale koszt naszego nawodnienia na tych 11 ar zamknął sie gdzieś o ile dobrze pamiętam w kwocie 1400 zł.
Projekt robiłam w programie Gardeny, zraszacze u nas to firmy Hunter, i wszystko łącznie z liniami zasilającymi, złączkami kupowane na all.
Na podstawie projektu mąż zrobił resztę"
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 07:45, 24 paź 2014

Do góry
Ewa dziękuję za wizyte u mnie i miłe słowa.

Zaznaczam na szybciutko Twój wątek, do spokojnego przeczytania

Pozdrawiam
Ogród na glinie 07:41, 24 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
O czytam, że będziesz sosenke w kulke cieła? Też mam i myślałam tylko o wyłamywaniu przyrostów. Czyli opcja ewentualnego cięcia tez jest

Widziałam że Danusia tnie w czyichś ogrodach jak są. Dlatego kosodrzewinę też przycięłam, bo ostatnie przyrosty wyciągnęły się do góry i zrobiły długie (dążyły do światła). Ale może wyłamywanie to lepsze wyjście, jeszcze nie wiem.
Ogród u stóp klasztoru 07:23, 24 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)
zdrowie będzie na mus bo ziarenka zjadam jak sikorka i piszą że mam być z nich zdrowa ......a żeby sie odkażać z bakcyli popijam naleweczkami wszelakiego rodzaju

więc zdrowie będzie na bank ...

A co to za ziarenka podjadasz?

I wizytówka nowa, zaraz oczy nacieszę
Cudna ta wizytówka. Alinko, czy u Ciebie przypadkiem nie była Maja, bo będę szukać na archiwalnych odcinkach?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:21, 24 paź 2014

Do góry
Muszę sobie doczytać o tym dębie czerwonym. Masz jakieś fotki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies