Za gęsto, o wiele za gęsto, moim zdaniem. Na płotek bukszpanowy ze 30 - 40 cm, chyba, że przesuniesz go bliżej kostki, to może parę cm może ci się uda urwać, ale ja bym nie sadziła go bardzo blisko kostki. Bukszpany, wbrew pozorom, rosną

ja dawałam pół metra, żeby mi na trawę nie właziły. A ty od pnia drzewa do kostki masz pół metra , a chcesz posadzić jeszcze tawuły i carexy. Nie ma szans! Pień będzie grubiał, więc to też musisz uwzględnić.
Nie podobają mi się te carexy rozrzucone. Ja bym je skupiła, może jakieś minirządki regularnie, jak lubisz symetrię. Dlaczego narysowałaś róże jako małe 20 cm roślinki? Pisałaś, że te, co kupiłaś, rosną duże. Jeżowki to samo, przecież one się rozrastają. Moja kilkuletnia (chyba trzeci sezon ma), ma już ze 40 cm średnicy.
W ogóle to później będzie tam nie za wiele słońca. Róże mogą słabiej kwitnąć.
Edit: zrobiłam fotę od środka pnia mojej kilkuletniej wiśni i świerka Karel, rosnącego przed nią tymczasowo, który ma średnicę 30 cm. Miarka jest ustawiona na 80 cm. Słabo trochę widać, bo słońce. Na drugiej tam, gdzie 50 cm położyłam suchy listek na miarkę. U ciebie jest 50 cm od pnia. Moje bukszpany sadzone wczesną jesienią mają 20 cm średnicy. Sama widzisz, że wiele się tam nie zmieści.