Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

mira 22:30, 14 lut 2017

Ta aura dziś u Ciebie urokliwa. Tej zimy nie zrobiłam ładnych fotek w ogrodzie.
Żywokost rosyjski zmówiłam u KasiB. Zobaczymy jak przyrasta

pozdrawiam
Kawa 09:31, 15 lut 2017

śliczna ta szadź na zdjęciach
lecz zdecydowanie wolę wiosnę i słonko of corse
kamila66 09:37, 15 lut 2017

Haniu piękne zdjecia w zimowej odsłonie ale mam nadzieje, że ostatnie
U nas było podobnie do około południa a po południu był +++ i drobne roztopy, oraz ptaków śpiew
Dzisiaj już na plusie i słoneczko
Agania 10:47, 15 lut 2017

Mało tych zdjęć ku pokrzepieniu, ale szadź w ogrodzie zawsze piękna

AgataP 14:41, 15 lut 2017

Zdjęcia u Ciebie zawsze piękne Ale co wiosna to wiosna czekam na nią już niecierpliwie
Gruszka_na_w... 16:32, 15 lut 2017

Dziewczyny, dzisiaj po raz pierwszy było mi za gorąco!

W słońcu było około 15 stopni. Sezon tarasowy z kawką w dłoni uważam za rozpoczęty.

Ścięłam ostatnie trawy, wyczesałam kostrzewy, przycięłam tawuły japońskie. Lekko zredukowałam grube gałęzie u berberysów Erecta i u ognika. Posypałam dolomitem trawniki i grządki w warzywniku. Poszło 40 kg. Zastanawiam się, czy przycinać żywopłot. Korygowałam go późną jesienią. Tak od kilku dni przyglądam się ramom mego ogrodu. Wyraźnie wyskoczyły w górę.
Świerki serbskie w narożniku i klon Ginnala naprzeciw tarasu.

iglaki na frontowej

brzozowa- kusi mnie, żeby wsadzić tam z przodu bukszpany. Mam dwa egzemplarze na podokiennej, tej z rozplenicami. Rozplenice je zdominowały i poza wczesną wiosną są tam niewidoczne.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anka_ 16:44, 15 lut 2017

No, trochę mnie ściska z żalu jak patrzę na takie wiosenne widoki. Ja robiłam dzisiaj obchód brodząc po kolana w zaspach.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gruszka_na_w... 16:45, 15 lut 2017

I takie tam wspomnienie pięknego dnia.

Klon pensylwański i przycięte tawuły

W lutym zeszłego roku wysiałam w domu nasiona naparstnicy. W maju wsadziłam sadzonki do gruntu. Rozeta liściowa bardzo się rozrosła. Ciekawa jestem, czy coś z nich będzie. Naparstnic w moim ogrodzie jeszcze nie było. Stipy z zeszłorocznego siewu zostały na rabatach. Nie mam z nimi doświadczeń. Przycina się je? Wyczesuje? Może się wysiały? Ładnie teraz wyglądają.

I długa prosta wte i wewte

Kolejne dni mają być równie piękne. Oby rabaty szybko obsychały.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:50, 15 lut 2017

anka_ napisał(a)
No, trochę mnie ściska z żalu jak patrzę na takie wiosenne widoki. Ja robiłam dzisiaj obchód brodząc po kolana w zaspach.

Aniu, Pszczółka ostatnio pisała, żeby cieszyć się zimą póki można, bo za moment wszystko będzie w biegu.
Nie da się jednak ukryć, że najzwyczajniej w świecie nasz organizm spragniony jest słońca. Moja buzia wciąż się do niego ustawiała.

Oby Twoje zaspy szybko zniknęły! Pozdrawiam.
AgataP 16:57, 15 lut 2017

Oj ja też czekam aż się wykluje ziemia spod śniegu
Masz rację Gruszko - zima odejdzie to roboty będzie od groma