Ło matko,ja sobie wybyłam a Wy u mnie

.
Ale już jestem i tak:
Asiu,wiem,że proponowałaś już dawno to co ja teraz dopiero zobaczyłam. Jak o tym pisałam wiedziałam,że mi przypomnisz

. To jest tak,że jak podjęłam decyzję o przearanżowaniu ogrodu to chciałam to zrobić na maksa,taką totalną demolkę. Jak jeszcze naoglądałam się tylu pięknych ogrodów,zachłysnęłam się stylami,formami i i wszystko było takie piękne tylko nie u mnie.
Teraz trochę przerażona tym co chcę zrobić spojrzałam inaczej na inspiracje które troche przypominają to co jest u mnie i zobaczyłam to co powinnam już dawno.
Zobaczyłam, że jak trochę dodam,uporządkuję i upiększę to co jest to wcale nie będzie źle. Trochę czasu mi to zajęło

Teraz dalej
Podoba mi się pomysł trójkąta z tuj i zrobienie trawiastych skarpet dla niwakowej sosny. Nie wiem czy z tej kulki tujowej uda się zrobić poduchę ale spróbuję. Niebieskiego iglaka mogę usunąć,rabata z paprociami juz dawno w planach do usunięcia. Z innych krzaków to mam tak:kalinę Watanabe,lilaka palbin,trzmielinę europejską,krzewuszki Variegata,3sztuki K. Nana Variegata,K. Eva Rathke,jaśminowca,bez czarny Gerda,2 berberysy Harlequin,budleję skrętolistną,pigwowce japońskie,pęcherznice Diabolo 2szt.Luteus 2szt.,różne gatunki tawuły japońskiej,tawułę wczesną,tamaryszki drobnokwiatowy i taki kwitnący latem nie pamiętam teraz nazwy,kalinę Roseum,
Czy coś pasuje do tej rabaty Waszym zdaniem?
Z innych kwiatków podobają mi się róże okrywowe,krzaczaste,szałwia,kłosowce,floksy,przetacznik,pysznogłówka,lilie,liatra,łubin,bodziszki,ostróżki,jarzmianki,orliki,O rozchodnikach,jeżówka już pisałam.