Witaj Wiktorio
Takie fotki widziałam tylko w angielskich czasopismach ogrodniczych. I po co gdzieś szukać, jak ty to posiadasz. Cudne
Pozdrawiam gorąco
Grażynko, byłam, widziałam.
Piękne je masz i tak dużo.
Świetne pomysły.A jak ci zimują ??
Tak pozostawiane w tych koszach ??
Hortensja dębolistna się rozrosła pięknie
powojnik mandzurski
To jest Gomphrena siana z nasion. Tu na zdjęciu to odmiana Las Vegas purple. Roślina jednoroczna siana z nasion.
Pierwszy raz siałam ją w ubiegłym roku, spodobała mi się na tyle, że kupiłam nasiona innych odmian. Mam jeszcze odmianę Ping Pong, ale nie różni się niczym od Las Vegas.
Ten Cosmos to też z nasion odmiana Sonata white. Fajna niska odmiana, kwitnie całe lato.
Ogrodek przetrwal - deszczu nie bylo
- hortensje ogrodowe na zacienionej rabacie
- anabelle na frontowej slonecznej
Niektore rosliny sa podwiedniete i oklapniete z suszy.
Z wichury mam polamane dzikie roze i frywajace torby.
...i brak pradu w domu mamy w miescie awarie
Podlewania nie bedzie. Kompieli w cieplej wodzie tez.
Moja rutbekia nie przeżyła zimy... Bardzo ja lubiłam...Była wielkościowo jak Twoja.
Masz bardzo gustownie obsadzony ogród Aż trudno oczy oderwać od niego Dlatego często zaglądam do Ciebie Pozdrawiam
Zdjęcia robiłam komórką i w pochmurny dzień, więc jakość ich jest nie ciekawa... W rzeczywistości są dużo ładniejsze.
Wacku,jeżówka nie jest rośliną wymagającą. Za rok zobaczysz swoje cuda jak zakwitną..... od razu kilkoma kwiatami Sądzę, a nawet jestem pewna, że będą jeszcze ładniejsze. Tego Ci życzę Pozdrawiam
ależ masz kolorowy, cudnie kwitnący, bogaty ogród.
Na rabatach aż kipi kwieciem.
Róże cuuudne.
Ostróżki, takie duże, grube.Piękne.Co ty z nimi robisz,że takie ci " tłuścioszki " rosną ??
Jeżówek dużo pięknych odmian i dużo kwitnących.
Po prostu przepięknie
A co to jest to fioletowe ?? Bardzo ładnie wygląda
Liliowce też duze, lawendy też kepy wielkie.Teraz wyglądają cudnie