Mala_Mi
10:17, 23 lip 2018

U mnie pada..codziennie prawie, ale po trochu.. albo dużo szybko i na raz.. patrzymy w pogodę z powodu pracy) i niestety jeszcze 10 dni takich byle jakich..
Jakby padało ciurkiem przez 3 dni , ale spokojnym deszczem to by podlało, a tak albo moczy, albo zlewa i na szybko to ucieka do kanalizacji.. glina nie zdąży tego przyjąć tylko puści dalej..
A co do suchodrzewa..to ostatnie 4 zimy były byle jakie, a nawet 7 zim ostatnich nie było, ta troszkę lepsza ale ze śniegiem. Jak ktoś chce , ma czas i lubi może ciąć kilka razy w sezonie suchorzewy, ale ja bukszpan tnę tylko raz do roku, a czasami i mniej.. W tym roku tylko cięte połowa na froncie i na wsiowej.. a to nawet nie połowa, może 1/3... Podziękuję za wszystko co pracochłonne.. to dobre dla młodych, zdrowych i bez pracy. Albo dla bogatych co ich stać na ogrodnika..
A ja ani młoda, ani zdrowa, ani bogata i w dodatku z pracą do śmierci.. bo jak przejdę na emeryturę to muszę sprzedać dom z ogrodem bo tego nie utrzymam finansowo.
Jeszcze jesteś na etapie euforii z ogrodem, bo go zakładasz, masz czas na ogród to nie patrzysz na takie rzeczy, ale i Ciebie to dopadnie

Bez obwódek też obleci.. mniej elegancko, ale będzie.. chociaż żal..
Tu jest bez i ogród sie z tego powodu nie zawalił.. a ja wcale nie mam ochoty tu niczego robić
Dziękuję za towarzystwo do śniadania... i wracam do pracy... jak ja nie lubię poniedziałków