Ciut za mały. Tylko jedna sypialnia. A ja potrzebuję drugą dla młodej / i tak za parę lat pójdzie na studia, ale pokój dzienny z kuchnią i 2 sypialnie jest chyba nie na wyrost.
Szukam powoli
Dziewczyny wybaczcie mało mnie tu ostatnio, ale mąż ma urlop, brat przyjechał z Anglii, najstarszy chory i jakoś na wszystko czasu mi brakuje. Ogrodowo działam cały czas, głównie walczę z chwastami i cieszę się tym co już jest, pogoda roślin nie rozpieszcza, ale na szczęście większość daje rade w te upały, chociaż dzisiaj duże ochlodzenie i w nocy w końcu spadł deszcz. Zostawiam Wam trochę zdjęć i biorę się za przetwory z czerwonej porzeczki
Moje ukochane hortensje rozkręcają się coraz bardziej, już nie mogę się doczekać jak zakwitną
W tamtym roku udało mi się kupić hortensje phantom, niestety nie kwitły w tym mają pąki kwiatowe i nie mogę się już ich doczekać
Na razie głównie wierzby i świerki widać , ale już buki, graby i jodły w tym sezonie wystartowały więc za dwa lata będzie zagajnik
i polana z ogniskiem
A nie tak dawno nie było ich wcale widać
łąka tez daje dużo radości, co chwilę czymś nowym zaskakuje i co roku jest inna, a najbardziej cieszą się owady
i już widać z za niej nasz lasek
Cudna! Czy usuwasz przekwitłe kwiaty? Jeżeli tak, to w jakim momencie? Bo płatki same się nie obsypują chyba. (mam pashminę pierwszy rok i zupełnie nie wiem, jak się z nią obchodzić).
W poniedziałek kupuję działkę. I dumam nt projektu domu.
Pierwszy który zwrócił moją uwagę. Niestety dach nie może być płaski, a taki bym chciała
do 100m2, parterowy chyba? A'la stodoła tani w budowie, nowoczesny i bez okapów (dworki odpadają), kryty blachą na rombek