Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

April 07:46, 13 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Niesamowite zdjęcia
To Butterfly Kisses? Wyglądają niezwykle, porcelanowo i romantycznie. W necie wydają się ciemniejsze.

Nie mogę oczu oderwać od ostatnich zdjęć ogrodu. Częste zakupy zaprocentowały niesamowitymi widokami. Świetne kompozycje. I wszędzie trawy dodające lekkości.
Wracam oglądać kolejny raz
UlaB 08:38, 13 sie 2018

Iza, w jakiej odległości od brzegu rabaty sadzisz Remotę? I w jakiej odległości od siebie?
eVka 09:13, 13 sie 2018

Kokesz napisał(a)
Iza, zobacz jakiego pottfora dziś obfociłam

Jakie cudo, ile ma latek tak kempa i jaka to odmiana, zwykła zielona macra?
UrsaMaior 09:19, 13 sie 2018

tulucy napisał(a)
Pomarańczowa? Ja się nie przyznaję tylko do różowych

Hahaha uderz w stół;D Spoko, rosną pięknie, a i tak do wazonu ścinam, więc mogą być tęczowe
UrsaMaior 09:21, 13 sie 2018

TAR napisał(a)

dobre

dziewczyny a z ciekawosci gdzie kupujecie trawy, stacjonarnie czy netowo? ja zazwyczaj w trawkach.pl ale moze macie inne zrodelka godne polecenia.

Kiedyś coś w A. kupowałam, ale stacjonarnie są dostępne bez problemu, więc już nie biorę przez internet. No chyba, że zależałoby mi na konkretnej odmianie.
UrsaMaior 09:28, 13 sie 2018

Johanka77 napisał(a)
O! A gdzie ja byłam, jak foty wpadali...?
Co za przeoczenie!

Powiem Ci Kochana, że przepiękny ten twój las... to znaczy pod-las.
Nie cytuję nic, bo wszystko cudowne. Taki klimat, ze hej!

A szławię posadziłaś wreszcie?

Haha no przegapiłaś! Czujność ZERO!;D

Dzięki za pochwały, wiesz, w realu to chodzę i wzdycham na niedoróby, ale taki już chyba nasz los Zawsze coś co nie gra
Wczoraj sadziłam, bo chłodno i przyjemnie. Do ziemi poszły szałwie, parę jeżówek bladych, róża Cardinal Hume, szczaw ozdobny i orszelina Pink Spire. Wykopałam parę kocimiętek, kłosownic, przesadziłam naparstnice.
UrsaMaior 09:30, 13 sie 2018

Kokesz napisał(a)
Iza, zobacz jakiego pottfora dziś obfociłam

Łooooooo no faktycznie! Dobra fota, uzmysławia, że ta trawa to prawdziwa gwiazda, a nie mała pipka.
UrsaMaior 09:33, 13 sie 2018

April napisał(a)

Niesamowite zdjęcia
To Butterfly Kisses? Wyglądają niezwykle, porcelanowo i romantycznie. W necie wydają się ciemniejsze.

Nie mogę oczu oderwać od ostatnich zdjęć ogrodu. Częste zakupy zaprocentowały niesamowitymi widokami. Świetne kompozycje. I wszędzie trawy dodające lekkości.
Wracam oglądać kolejny raz

Tak, to one Fajne, małe słodziaki. A trawy są dobre na wszystko, nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. U mnie w okolicy dużo ich w miejskich nasadzeniach, aż miło popatrzeć
UrsaMaior 09:38, 13 sie 2018

UlaB napisał(a)
Iza, w jakiej odległości od brzegu rabaty sadzisz Remotę? I w jakiej odległości od siebie?

Aż poszłam sprawdzić i musiałam się przebijać przez gąszcz, tak się rozrosły. Kępy od siebie są w odległości ok. 25-30 cm i bliżej nie radzę. Od brzegu rabaty jakieś 10 cm i tu już zrobiłam błąd. Wylewają się na trawnik i regularnie kosiarka leci im po końcówkach (podobnie jak hakonkom). Z drugiej strony mają to w nosie i wyglądają super
Na tej focie widać najstarsze.

UlaB 10:21, 13 sie 2018

Dzięki Iza.
Potem sprawdze jak posadziłam. KIupiłam takie maluchy u pana trawki, licze ze sie rozrosną. Siedzą na przemian z żurawką (zielona z czerwonymi kwiatami, nie pamietam która to). Z okazji ochłodzenia w weekend wstapił we mnie duch rewolucji na froncie. Dzisiaj popołudniu musze dokonczyc, ale na razie budze młodszego i pora ruszac załatwiac sprawy na miescie
U mnie m. też podgryza kosiarką hakone i funkie.