Janko mnie ten kolorek nie przeszkadza,lubię takie brzoskwiniowe odcienie.Najmniej przepadam za kolorem typowo czerwonym jeśli chodzi o róże.Ostatnio poczyniłam zakupy w rosarium takie skromne.Wzięłam niskie odmiany heidi klum,lavender ice, honeymilk i biedermeier.Przyszły bardzo ładne sadzonki.O tej ostatniej czytałam nie za pochlebne opinie ,ale bardzo podoba mi się jej kwiat.Jak nie wypali zawsze mogę wymienić na inna
Mam nadzieję, ze nie będę żalowac zakupu po wpływem chwili-zwykle robie przemyślane różane zakupy, a tu bach jeszcze tylko myslę, gdzie ja wsadzic, choć jedno miejsce na oku juz jest.
Jestem Czy to róża Eisvogel?
Iwonka u nas są upały, podlewam dużo ale może dziś popada, bo jest strasznie parno.
PIANO
Witaj Cieszę się, że zaglądasz, no i fajnie, że napisałaś Co do wiatrów, to u nas może nie aż przez 90% dni, ale na pewno wieje częściej niż gdzie indziej Bardzo dziękuję za przemiłe słówka. To również dla mnie taka forma nagrody, za pracę włożone w ten ogród. No i motywacja by go doskonalić Róże zostawiam..
Zostawiam parę dzisiejszych fotek i zmykam do ogrodu bo jakoś tego zapowiadanego deszczu nie widać. Ta susza wykończy nie tylko roślinki, ale i mnie. Mam podlewania po kokardy
Dzisiaj biorę się za trawnik...niby ok. ale mam coraz więcej mniszka. Nawóz z Targetu gdzieś w czeluściach altany czekał, aż sobie o nim przypomnę. Teraz czekam na deszcz, by nawóz rozpuścił.
Świdośliwa dla Ewy, fotki z komórki, więc wybacz jakość
ten jeszcze jest w przechowalni,w warzywniku..może towarzystwo kopru mu służy
Wspaniałe narecznice... Kopytnik
Takim to dobrze...
ale tu komitywa, jaka zgoda.
cd.