Tych podpalonych nie pokazuję .ot. co .
Pomponowe bardziej usychają.Choć te większe, też deko lecą.Ale nie dużo.
Mnie te opadające płatki nie przeszkadzają.
Trawnik to nie czerwony dywan .
jeżówka Butterfly Kisses
I Lemon Drop- jaśniej w swej żółkowości
Ta dziewczyna z burza rudawych loków to Ania-anpi.Właścicielka ogrodu w którym byliśmy.
A ja stoję tuż obok niej w okularach.
To zmień, zmień avatarek.To taka centralna polka, te twoje strony.Ja mam działkę 20 km od miasta, gdzie mieszkam tez.I tu trochę i tam trochę.
Widzisz, byłabyś bliżej, to dałabym ci trochę różnych marcinków.
Aniu do wiosny szmat czasu a ja chętnie poczekam. Przecież to mi zależy Jakbym mogła jeszcze poprosić o nasionka jeżówki Green Jeewel i jarzmianki. Pięknie się prezentują na Twoich fotkach.
Cześć Aniu, w czasie mojej przygody z daliami pechowo wsadziłam te ciemne kolory w białym żwirku i przestał być biały musiałam wymieniać. A chcę zaprosić pomponowe do ogrodu i nie chcę powtórki.
Mieczyki ładne, szkoda, że trzeba je wykopywać, to już nie dla mnie, pomponowe będę traktować jako jednoroczne.
Do AnizUroczyska, Ty już jesteś częściowo uzależniona, założenie wątku tego nie zmieni
Basiu nie ma sprawy. Nazbieram ci nasionek jakich tylko chcesz .
Może jeszcze coś zobaczysz ?
Jezowek nigdy nie wysiewalam. Ale sama mam ochotę na wiosnę spróbować.
Z Jarzmianki nigdy nie zbierałem. Ale zawsze można spróbować.
Aniu ja te zwykłe jeżówki kwiatostany zostawiłam na zimę i się same porozsiewały, zawsze możesz zostawić, jak się wysieje, to przenieść gotową sadzonkę gdzie indziej, jeśli jest na to ochota buziaki
Cześć Grażynko!
O patrz nawet nie myślałam,że dalie mogą farbować.
A to roślinki
Jak jednoroczne... to często u mnie , na pewno i u ciebie, na wiosnę są już kwitnące dalie w doniczkach i wtedy widzisz jakie kupujesz.Ja tak drugi, trzeci rok , jakąś fajna z niższych dokupię.
Jeszcze raz dziękuje ci za piękne sadzonki ciemiernika.
Ja myślałam,ze one będą takie z 10 cm.a tu wielkie sadzonki, krzaczki.
I dwa.
Aż mi sie buzia ciągle śmieje .
Dzięki bardzo I za nasionka tez.A ta roślinka Z Anglii to jak wygląda??
I kiedy, na wiosnę do gruntu sadzić ??