Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe kreacje 14:18, 02 lip 2018

Do góry

Ogród Mirelli 14:18, 02 lip 2018

Do góry
Jeżówki: Tiki Torch, Mamma Mia oraz kolejne podejście do róży Piano (oby tym razem nie okazała się Ascot)
Ciekawa jestem tej jeżówki Mamma Mia - ma mieć koralowy kolor.
Ogrodowe kreacje 14:18, 02 lip 2018

Do góry
Liliowce w deszczu:

Ogrodowe kreacje 14:17, 02 lip 2018

Do góry
Cynie udające jezówki :

Ogrodowe kreacje 14:16, 02 lip 2018

Do góry
Nowa duża rabata ładnie się rozrosła
Ogrodowe kreacje 14:16, 02 lip 2018

Do góry
miała być fioletowa - lilac time a wyszło jak zwykle hahahahahha jest bordowa wrrrrrrr, ale zostaje bo się postarała i jest bardzo okazała

rośnie w szpalerze z innymi, ciekawe czy z innymi też będa psikusy z kolorami:
Ogród Mirelli 14:15, 02 lip 2018

Do góry
Krwawniki: Red Velvet oraz Terracotta
Ogród Mirelli 14:14, 02 lip 2018

Do góry
Zrobiłam dzisiaj objazd po ogrodniczych, aby zobaczyć co mają nowego i kilka roślinek kupiłam.

Ogrodowe kreacje 14:14, 02 lip 2018

Do góry
Hortki po magicznej sile nabrały koloru i mocy - naprawdę nie zdawałam sobie sprawy, że to taki genialny nawóz

Ogrodowe kreacje 14:12, 02 lip 2018

Do góry
Kupiłam je dwie, jedna rośnie na brzegu rabaty, a ta w środeczku:

fioletowy floks - pachnie,sciąga motylki, pszczółki

Jeżówka purpurowa wysoka, musiałam podeprzeć

juka też podparta:
Ogrodowe kreacje 14:10, 02 lip 2018

Do góry
Bylinowa-skalniakowa obfocona ze wszystkich stron

nowości na niej to krwawnik:

i jeżówka Pink Bonbon

Sezon 2017 u Hanusi 14:09, 02 lip 2018

Do góry
Elu, Izabelko. Dziś u mnie właśnie taka pogoda, że w oknie czarne chmury co i rusz, i deszcz od przypadku do przypadku. Ale po miesiącu żaru taka pogoda też dobra. Ogórki rosną, i pomidorki nie przypalają się przez szybkę.

Za moment idę na psi spacer. A tymczasam dokańczam czarną porzeczkę. Ostatni wsad. Bo dziś jeszcze, dobra dusza mi przyniosła pełną miskę owoców.

Ptaszki mają dobrze, nie sieją, nie orzą, a mają! Lubię taką pomoc.

Blaski i cienie nowego życia 14:07, 02 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A jeszcze jedno kos co tydzien trawe bedzie wtedy ladna bo widze, ze zieloniutka tylko ostrza jej brak.

Trawę koszę co tydzień. Teraz deszcz i zimno opóźniają dlatego widzisz jaka wysoka. Koszenie jutro będzie pozdrawiam i zapraszam bo ciągle coś robię w sadzonkach się wyspecjalizowałam od zeszłego roku. Czekam na bukszpany aż urosną z patyczków. Te potrzebują 2-3 lat.

Nie mogłam też przejść obojętnie bo to mój ulubiony kolor i będą nasionka na za rok więc taki zakup ma podwójną wartość.

Blaski i cienie nowego życia 14:04, 02 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Urszulo
Dzieki za odwiedziny. Duzo grzebiesz w ziemi, ale efekty beda.
Widze, ze masz duzo sadzonek trzmieliny. Ucinasz wsadzasz do ziemi i sie przyjmuja?
Piszesz, ze masz sadzonki lawendy to znaczy w zeszlym roku powsadzalas patyki i sie ukorzenily czy przez odklady.
W tym roku moja przyszla synowa wyrzycila mi lawendy wiosna bo suche w ostatniej chwili je uratowalam ale tylko 2 krzaki i pieknie sie rozrosly. 8 krzakow spalila, skonczyla technikum ogrodnicze.
Zeby nie zapomniec nazwy pisze roza Alberich by sie nadala w ten kat przy rozchodnikach nawet kosztem jednego usuniecia. Jak gliniasty i mokry to posadzi o 20 cm wyzej i bedzie dobrze rosla. Z rozchodnikami tez trzeba bylo wyzej posadzic.
Tez mam taka glebe i oprócz hortensji wszystko mam na podwyzszeniu.
Jak roza wyglada zobacz u Muszelki.
Podobna jeszcze jest taka biala roza nie pamietam teraz nazwy.

Kocimietka sie rozsiewa i zagluszy wszystko. Floksy rosna szybko musze swoje poprzycinac.

Jeszcze odnosnie rozy Alberich kupie jesienia i posadze jako solitera w kilku miejscach niech bedzie rozowo.

Zagladam do ciebie dosyc czesto.
Pozdrawiam

Praktycznie wszystkie sadzonki trzmieliny się przyjmują, obrywam listki zpstawiam tylko 2 na przyciętym czubku. Takie obwódki mi się marzą jak u moich sąsiadów

Z lawendy robiłam sadzonki chyba w marcu, mój sąsiad proponuje nawet w lutym jak jest bezśnieżnie i pogoda optymalna. Z młodych odrostów lawendy robi się sadzonki teraz tylko czubek trzeba uciąć. Technikum ogrodnicze, mówisz pracy i doświadczenia jej potrzeba, ale życiowego.

U mnie kocimiętka znajdzie docelowe miejsce za rok. Teraz rośnie ja też rabaty mam podwyższone. Akurat w tym miejscu się nie da zbyt dużo ze względu na naturalny spad do sąsiada i ogrodzenia.
Witam, i o radę pytam :-) 13:25, 02 lip 2018

Do góry
malinia napisał(a)

piękna ta rubinia ja mam białą w odmianie baby i bardzo fajnie się rozrosła muszę ją przyciąć trochę bo się rozszalała a była fajna a la bonsai

Cześć !

Robinia kupiona jeszcze przed czasami czytania ogrodowiska - teraz bym jej do sibie do ogrodu nie posadziła. Po pierwsze rośnie w złym dla niej miejscu - za blisko siatki, po drugi urosła jak diabli i cieniuje mi rabatę, a po trzecie poczytałam o kłopotach jakie pojawiają się po jej wycięciu - liczne odłogi ciągle odrastające. Z tymże ja mam egzemplarz szczepiony i nie wiem czy w moim przypadku po wycieciu też pojawią się odłogi.
Za drzwiami do ogrodu... 13:03, 02 lip 2018

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Aneczko, Twoje kwieciste nasadzenia są takie radosne, masz pewnie dużo słońca i to widać, nawet różowa hortensja jest już w pełnym rozkwicie a Twoja biała twórczość to druga bajka ...
Dzieciaczki są takie słodziuchne, w zeszłym roku miałam cztery sójeczki, a w tym roku chyba gołębie grzywacze i sierpówki tylko, tego czasu ciągle mało aby podziwiać mieszkańców ogrodu ...
Gratuluję setnej strony

Dzięki, dzięki!
Rabatki w większości mają dużo słoneczka,pod warunkiem ,że świeciBo dzisiaj rano było 12 st.C i pada-zapisuję ku pamięci jak się zaczął w tym roku lipiec,czyżby lato już było?
A gdzie twoje sójki mają gniazdo. U mnie często latały ,ale chyba na gniazdo miejsca nie znalazły ,bo od jakiegoś czasu ich nie widuję.
Ukojenie 13:02, 02 lip 2018

Do góry
zoja napisał(a)
nowe paznokcie

Mietowy lakier i pylek indygo

Nie wiadomo co bardziej podziwiać; kwiatuchy czy pazurki. A ta biała jeżówka to jak ma na imię? Śliczna.
Sezon 2017 u Hanusi 12:55, 02 lip 2018

Do góry
Kasiu, nie fatyguj się. Może znajdę gdzieś na wyjeździe, jak będę u siostry przy granicy. Będzie pretekst by odwiedzić zachodnich sąsiadów.

Edytka i tak jest zarobiona po kokardki!

Dziękuję za dobre chęci. Ja asż taka napalona na rośliny już nie jestem. Siły powoli odlatują w siną dal. Ale jeszcze nie zamykam wątku i ogródek w mojej opiece.
Buziaczki.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:52, 02 lip 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Agatko dziękuje za możliwość zobaczenia waszego pięknego, dojrzałego ogrodu. Niesamowitą kolekcję roślin macie w nim zebraną i sposób ich kompozycji zachwyca.
Można siedzieć godzinami na tarasie i się wpatrywać w otoczenie. Życzę zdrówka i większej ilości czasu, żeby się tym waszym skrawkiem zieleni cieszyć.

Anitko, cieszę się że dojechałaś do mnie praktycznie wracając z urlopu, Ty kobietko chyba nigdy się nie męczysz i uwielbiasz jazdę samochodem

Dziękuję za przesympatyczną niedzielę pełną wrażeń, miło, że dostrzegłaś nasz drzewostan, ogród i otoczenie....najfajniej jednak spędza się czas na tarasie z ogrodowymi przyjaciółmi

Zachwycam się prezentem i zielonym mini ogródkiem zamkniętym w szklanym słoju...bardzo dziękuję

Pamiątka od Anitki

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:40, 02 lip 2018

Do góry
Agata
sporo się dzieje, nie to co akurat chcę, ale głowa do przodu i idę dalej cmokam

MonikaA
wszystkie hakone są na medal, Aureola najpiękniejsza, tak jak pisałam, stronę wcześniej, Beni Kaze mam pierwszy sezon, na razie mnie nie zachwyca, wolno rośnie i zieleń nudna.
Kindzia
mnie kupna też kijowo rośnie, a te co sama na pniu zrobiłam, fenomenalnie, jak zdycha, to coś w ziemi...szukaj.

Ula i Justyna
odnośnie róż pod murem, mają 21 lat, 3 odmiany, w sumie 8 sztuk, a do pytania Justyny, ta fioletowa NN.
Wszystkie z tych na okrągło kwitnących nawet, jak nie zetniesz w czasie wymaganym.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam, dziękuję za odwiedziny
A na razie nie zaglądajcie, bo zawieszam wątek na dłuższy czas
Jak będzie pora, wrócę
Powodzenia w ogrodach...i nie tylko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies