Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:38, 18 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Czytam Twoje newsy i przyszedłem przytulić - ogród z pewnością się odrodzi Na razie pozdrawiam - a w razie czego zrobimy Ci nalot ogrodowiska i ogród od nowa założymy

Sebuskowe przytulanie pomaga
Pomysł twój hitowy
Postawić trawkę nad i... 07:31, 18 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Widziałem altanę - muffiny tyż, ale na szczęście zjedzone Bendem zdrowszy Macham świątecznie

...macham Sebek...na muffiny zapraszam , będa ponownie tym razem różane...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:49, 17 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ilość cebulowych jak zwykle zwala z nóg - Wielkanoc będziesz miała pięknie ukwieconą
a to się okaże, bo sporo tulipanów jednak jeszcze w pąkach, nie wspomnę o tych którym się zapomniało pąki wypuścić i mają same liściory...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:31, 17 kwi 2014

Do góry
Czytam Twoje newsy i przyszedłem przytulić - ogród z pewnością się odrodzi Na razie pozdrawiam - a w razie czego zrobimy Ci nalot ogrodowiska i ogród od nowa założymy
Ogród Magdalenka 23:24, 17 kwi 2014

Do góry
No spróbowałyby nie!!!! Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:23, 17 kwi 2014

Do góry
Ilość cebulowych jak zwykle zwala z nóg - Wielkanoc będziesz miała pięknie ukwieconą
Co z tym ogródeczkiem począć 21:51, 17 kwi 2014

Do góry
Sebek mój ogród to cała jedna rabata

Jagoda nie ptasie ziele jakoś inaczej
Jak pojadę po następne to się dowiem
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:40, 17 kwi 2014

Do góry
Skądinąd.... Rzeczywiście jest!!! A wte i wewte tak siem pisze - dasz wiarę? Na dyktandzie na tym poległem, więc pamiętam Tak w ogóle to sebuśkam Takiego słowa już nie ma, ale chyba złożę wniosek o dodanie go do zasobu słów Polaków
W miniformacie 21:35, 17 kwi 2014

Do góry
Piękne zdjęcia, a te strzępiaste tulipany wyglądają co najmniej intrygująco
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:32, 17 kwi 2014

Do góry
Też ciąłem carexom końcówki, ale to już ze dwa tygodnie temu Magnolii szkoda, ale nigdy nie ma tak źle, żeby nie mogło być gorzej Ale nie przejmuj się - masz urlop, umyte okna, więc świat od razu wydaje się piękniejszy PS. - śledzę fb, ale na razie nic.....
Postawić trawkę nad i... 21:24, 17 kwi 2014

Do góry
Widziałem altanę - muffiny tyż, ale na szczęście zjedzone Bendem zdrowszy Macham świątecznie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:21, 17 kwi 2014

Do góry
Nom....rzeczywiście te rośliny musiały mieć niegrzecznego tatusia.... pewnie jakiś botanik miał inną pasję niż badylki i tak wyszło - ot mimo woli
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:17, 17 kwi 2014

Do góry
Pięknie wyszły te dekoracje - dzisiaj też dorwałem parę hiacyntów, ale tak z nimi nie kombinowałem - skrzynka, mech i tyle A soczystość bukszpanów osiągnęła u Ciebie apogeum
Co z tym ogródeczkiem począć 21:14, 17 kwi 2014

Do góry
Ewa - Twój ogród prezentuje się niezwykle elegancko - pięknie wyglądają te tulipany w bukszpanach!
Moje storczyki 13:54, 17 kwi 2014

Do góry
Witajcie
Sebek-mam do Ciebie pytanie odnośnie storczyków.
5 miesięcy temu zakupiłam w Obi storczyki które wyglądały zdrowo i kwitły lecz miały bardzo małe kwiatki. Tym kwitnieniem nie nacieszyłam się zbyt długo. Od momentu zakupu kwitły u mnie około miesiąca. Po przekwitnięciu obu storczyków ucięłam im pędy kwiatowe na 3 oczku od dołu. Nie wiem czy dobrze zrobiłam;/ ale cóz stało się.
Storczyki podlewam co 2 równe tygodnie. Wodą deszczówką z nawozem do storczyków. Nigdy się nie zdarzyło tak aby doniczka stała bezpośrednio na podstawce z wodą. Miesiąc temu każdy ze storczyków wypuscił po 2 nowe listki i jeszcze do tej pory rosną. Zauważyłam ostatnio że jeden ze storczyków wypuszcza powoli nowy korzeń. Wydaje się że wszystko jest wporządku z roślinami ale chciałabym żeby zakwitły. Możesz powiedzieć mi kiedy będzie to możliwe? Czy mam może jakos roślinę zmusić do kwitnięcia? Poniżej przedstwiam zdjęcie storczyka z wypuszczającym korzeniem.
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:58, 17 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Spokojnie jest bezpieczny, wbrew temu co konkurent z Pabianic reklamie radiowej nam wbija do głów.
GSK - producnet sam wstrzymał sprzedaż. Produkt nie zawierał zanieczyszeń ani nie posiadal żdnych wad. Dostawca surowca nie spełnił rygorystycznej kontroli, ktora jest standardem w branży farmaceutcznej. Gdyby było natomaist jakiekolwiek zagrożeni natychmiast byłyby komunikaty i wycofanie produktu z aptek ale również od pacjentów
Fervex to inna historia - tu zanieczyszczenie bakterią....

Sebek z Ewką to jednak daleś czadu Od piatku czytaj fb i poproś jednak o Greya

Ojjj będzie się działo od piątku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:05, 17 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Rutinoscorbin ostatnio w trybie pilnym wycofywano z aptek coś tam nie było w porzadku.

Spokojnie jest bezpieczny, wbrew temu co konkurent z Pabianic reklamie radiowej nam wbija do głów.
GSK - producnet sam wstrzymał sprzedaż. Produkt nie zawierał zanieczyszeń ani nie posiadal żdnych wad. Dostawca surowca nie spełnił rygorystycznej kontroli, ktora jest standardem w branży farmaceutcznej. Gdyby było natomaist jakiekolwiek zagrożeni natychmiast byłyby komunikaty i wycofanie produktu z aptek ale również od pacjentów
Fervex to inna historia - tu zanieczyszczenie bakterią....

Sebek z Ewką to jednak daleś czadu Od piatku czytaj fb i poproś jednak o Greya
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:23, 17 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Mycie okien - to chyba tylko myjką ciśnieniową z detergentem robicie? Bo połowa Twojego domu to szkło - to inaczej siem chyba nie da?

M myje karcherem na 3 m drabienie... Ja tradycyjnie na niskiej drabinie i clin
Pół domu też można umyć....
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 16 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Teraz Ty mi dosalasz Moja igla jak stala tak stoi...udaje, ze jej wogole nie widze, tylko raz ja oplulam i pogrozilam...i nic...stoi.

p.s nie mozesz przemalowac budki bo juz sa nowi mieszkancy...to moze przemaluj brzoze ? No co?....duzo masz bialego ...proporcja musi byc ...

Kasiek.. bić będę...... A Rubens też stoi, kfiotki ma i stoi.. ale powoli rychtuję mu też domek..

Czy Ty wiesz, że zaszalałam na cisy.. i one maja wkładkę mięsną.. w wielki tydzień takie cós????
Mój parawnik, na worki z ziemią, taczkę i ciut szklarnię postanowiłam zrobić.. miałam zaskurniaki z prezentu od mamy... leżały na czarna godzinę 4 lata.... poszły... a tam białe cóś.. I musiałam kupić nicienie.... stówka poszła ekstra.. ale cisów nie oddam, bo takich dużych nie kupię nigdzie za te pieniądze.. wyliczyłam, że mi starczy kasy na 9 szt... nicieni nie uwzględniłam....szlag by to.....

Sebek Sokole Oko - już je wypatrzył ale maja ok. 1,3m wysokosci MI po szyję
Będzie bajzlownik zasłonięty cisami

Rododendronowy ogród II. 22:56, 16 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie nadążam za Twoim wątkiem - a co dopiero będzie po niedzieli?

W niedziele niemiła niespodzianka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies