Czytam Twoje newsy i przyszedłem przytulić - ogród z pewnością się odrodzi Na razie pozdrawiam - a w razie czego zrobimy Ci nalot ogrodowiska i ogród od nowa założymy
Skądinąd.... Rzeczywiście jest!!! A wte i wewte tak siem pisze - dasz wiarę? Na dyktandzie na tym poległem, więc pamiętam Tak w ogóle to sebuśkam Takiego słowa już nie ma, ale chyba złożę wniosek o dodanie go do zasobu słów Polaków
Też ciąłem carexom końcówki, ale to już ze dwa tygodnie temu Magnolii szkoda, ale nigdy nie ma tak źle, żeby nie mogło być gorzej Ale nie przejmuj się - masz urlop, umyte okna, więc świat od razu wydaje się piękniejszy PS. - śledzę fb, ale na razie nic.....
Pięknie wyszły te dekoracje - dzisiaj też dorwałem parę hiacyntów, ale tak z nimi nie kombinowałem - skrzynka, mech i tyle A soczystość bukszpanów osiągnęła u Ciebie apogeum
Witajcie
Sebek-mam do Ciebie pytanie odnośnie storczyków.
5 miesięcy temu zakupiłam w Obi storczyki które wyglądały zdrowo i kwitły lecz miały bardzo małe kwiatki. Tym kwitnieniem nie nacieszyłam się zbyt długo. Od momentu zakupu kwitły u mnie około miesiąca. Po przekwitnięciu obu storczyków ucięłam im pędy kwiatowe na 3 oczku od dołu. Nie wiem czy dobrze zrobiłam;/ ale cóz stało się.
Storczyki podlewam co 2 równe tygodnie. Wodą deszczówką z nawozem do storczyków. Nigdy się nie zdarzyło tak aby doniczka stała bezpośrednio na podstawce z wodą. Miesiąc temu każdy ze storczyków wypuscił po 2 nowe listki i jeszcze do tej pory rosną. Zauważyłam ostatnio że jeden ze storczyków wypuszcza powoli nowy korzeń. Wydaje się że wszystko jest wporządku z roślinami ale chciałabym żeby zakwitły. Możesz powiedzieć mi kiedy będzie to możliwe? Czy mam może jakos roślinę zmusić do kwitnięcia? Poniżej przedstwiam zdjęcie storczyka z wypuszczającym korzeniem.
Pozdrawiam
Spokojnie jest bezpieczny, wbrew temu co konkurent z Pabianic reklamie radiowej nam wbija do głów.
GSK - producnet sam wstrzymał sprzedaż. Produkt nie zawierał zanieczyszeń ani nie posiadal żdnych wad. Dostawca surowca nie spełnił rygorystycznej kontroli, ktora jest standardem w branży farmaceutcznej. Gdyby było natomaist jakiekolwiek zagrożeni natychmiast byłyby komunikaty i wycofanie produktu z aptek ale również od pacjentów
Fervex to inna historia - tu zanieczyszczenie bakterią....
Sebek z Ewką to jednak daleś czadu Od piatku czytaj fb i poproś jednak o Greya
Kasiek.. bić będę...... A Rubens też stoi, kfiotki ma i stoi.. ale powoli rychtuję mu też domek..
Czy Ty wiesz, że zaszalałam na cisy.. i one maja wkładkę mięsną.. w wielki tydzień takie cós????
Mój parawnik, na worki z ziemią, taczkę i ciut szklarnię postanowiłam zrobić.. miałam zaskurniaki z prezentu od mamy... leżały na czarna godzinę 4 lata.... poszły... a tam białe cóś.. I musiałam kupić nicienie.... stówka poszła ekstra.. ale cisów nie oddam, bo takich dużych nie kupię nigdzie za te pieniądze.. wyliczyłam, że mi starczy kasy na 9 szt... nicieni nie uwzględniłam....szlag by to.....
Sebek Sokole Oko - już je wypatrzył ale maja ok. 1,3m wysokosci MI po szyję
Będzie bajzlownik zasłonięty cisami