No niestety, nabroił trochę oj nabrił.
Judaszek winorośl biała, cytryniec powoli odbija co mnie ciesz ale trzmielina i cypryśnik błotny nie.
Paprocie też miałam trącone , jak i kielichowiec..
No taki dziwny rok.
Jak na razie maj chodny. Pojedyncze dni ciepłe.
A tearz weekend można było by podzialać ogrodowo to deszcze pada juz od nocy.
Jaka cudna!!!!
Serio, jak Ty tam będziesz coś sadzić, bałagan zrobisz tylko
A światło - jak to po co, przecież po zmroku też tam będziesz siedzieć, wyjść nie będziesz chciała
A tutaj proszę - mój zachwyt nad kosaćcami syberyjskimi. Miesiąc temu stwierdziłem, że nie będą kwitły, 2 tygodnie temu zauważyłem pierwszy pęd kwiatowy, a teraz proszę
Rozplenica Moudry w końcu na swoim miejscu.
A tak wygląda rabata z boku domu. Teraz mnie drażni, bo wygląda jakby ktoś naciapał drobnicy. Ale dajmy jej czas
Najpierw zakwitną wiśnie, potem będzie czas irysów (w duecie z limonkowymi turzycami), a latem będą cieszyć hortensje i rozplenice
Ogromne podziękowania za irysy dla Ani, a za rozplenice dla Justyny. Zrobiłyście mi rabatę
Wczoraj narobiłem trochę zdjęć, ale pokażę wybrane.
Wąskie rabaty frontowe coraz pełniejsze.
Było by jeszcze lepiej, gdyby wszystkie kocimiętki były takie:
Seslerie też mocno już podrosły, zadziwia mnie ich zielony kolor, bo spodziewałem się na moim piasku żółtego
Masz 7 krzewuszek? Wszystkie takie same? One wszystkie rosną spore. Kiedyś na początku ogrodowania niezwykle mi się podobały, chciałam je mieć wszędzie. Teraz cieszę się że mam tylko 2 Zupełnie straciłam do nich serce.
Kępy orlików masz faktycznie imponujace. Ja mam darowane i kupne, i sieją się same. Zaczęłam na bieżąco wyrywać nadmiar siewek, bo wychodzą w różnych dziwnych miejscach, boję się że nad nimi z czasem nie zapanuję. Ale są piękne, potwierdzam.
Jolu, piękne zestawienia roślin na rabatach, niezapominajki z kuklikami urocze.
Kosmosy mam w warzywniku, tam rosną mi najlepiej, bardzo je lubię, chociaż sieją się koszmarnie, każdej wiosny obdarowuję siewkami kto się tylko nawinie, bo szkoda m wyrzucać.
To jeszcze jedna zagadka. Jaka to może być odmiana czosnku??
Miał być Purple Sensation.
Jedyne co mnie cieszy, to to, że liście ma w ładnym kolorze i nie żółkną. Bo ogólnie jest za niski tutaj i nie ma efektu jaki chciałem uzyskać.