Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 14:30, 17 sie 2016

Do góry
Agata premiera wkrótce, myślę, że za niecały tydzień będzie koniec.

Przemek dobrze widzisz tam jest furtka. Ta co już tam była. Wstawię zdjęcia z przed i po to będzie widać gdzie on jest.
Właśnie się zastanawiałam kiedy te nasiona zbierać z rozplenic. Czytałam gdzieś że jedna Ci przezimowała.. a to ciekawe, że nie kwitnie..

Doniu cieszę, że murek przypadł do gustu. Cegła rozbiórkowa to super klimatowy materiał. Mężczyźni patrzą bardziej fachowo, ale to nie miało być idealne tylko wyglądać na kawałek czegoś starego.

Gosia-Mysza Dziękuję za odpowiedź, super te lampy. Ta rozplenica jest jednoroczna, wysiewałam je w marcu. Dogoniła te wieloletnie i szybciej niż tamte kwitnie. Jest też narazie najwyższa. A mam zwykłe, Moudry i Hameln.

Sylwia zapraszam. Nie nalegam ale skoro Ci się podoba to bardzo mi miło

Gosia murek wygląda nędznie przy Twojej piwniczce.. ale i tak się cieszę.. zasługi jednak też częściowo dla Męża bo ma wprawę i znalazł trochę czasu by mnie wyręczyć. Chciałabym w rogach ogrodu zrobić takie różne kawałki a'la ruin, i troszkę murka, żeby wyglądało jak dziedziniec po czymś starym.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:29, 16 sie 2016

Do góry
Rozplenica Pegasus czyli czadowa trawa na rabatach. Mam ją w różnych miejscach ale tu akurat tworzy najwyższe ostanie piętro. Na dole rozchodnik, potem cynie, jeżówki blade i ona. Najpierw zdjęcia od frontu a potem plecy z perspektywy leżanki.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:49, 16 sie 2016

Do góry
Trawy na tarasie szaleją i moja ulubiona rozplenica.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:43, 16 sie 2016

Do góry
iwonaal napisał(a)
Halinko, rozplenica od Ciebie pięknie rośnie.
Po to wysłana ha ha Cieszę się bardzo
Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:22, 16 sie 2016

Do góry
Halinko, rozplenica od Ciebie pięknie rośnie.
Moja bajka 22:46, 15 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Rybki są największą atrakcją dla mnie i dla ema . Ta trawa to taka wielka rozplenica, ale nie wiem jaka odmiana. Kupiona jako maluszek dwa lata temu .

Dwulatek dał czadu fajowo wygląda
Moja bajka 20:59, 15 sie 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)
Kasia czaderko wszystko porosło rybki pewnie są atrakcją dla dzieci.
Trawy superowe, co to za trawa w środku?

Rybki są największą atrakcją dla mnie i dla ema . Ta trawa to taka wielka rozplenica, ale nie wiem jaka odmiana. Kupiona jako maluszek dwa lata temu .
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:46, 15 sie 2016

Do góry
Przemek !! no takiego posta się nie spodziewałam. Dziękuję
Sam wiesz jakie przechodzę przeprawy z ziemią, wodą itd. ale to niesamowite, że są rośliny, które i w takim trudnym klimacie sobie radzą.
Rozplenica od Ciebie jest żelaznym tego przykładem. Ach muszę jutro zrobić jej zdjęcia. Wygląda zjawiskowo. Mają mnóstwo kłosów.

Co do warzywek, ziół i pomidorów to cieszę się ciągle plonami. Buraki liściowe i ogórki mam cały czas, pomidory za bardzo w liście idą ale i z tym sobie radzę. Mam kreta/ nornice w szklarni od wiosny i nie umiem z nią już walczyć. Narazie bez większych szkód. Część sałat coś mi zżarło. I z chwastami nie nadążam. Ale poza tym ok.
Pomidorów w pojemnikach nie mam w tym roku.
Pozdrawiam Cię ciepło i mam nadzieję, że urlop był udany. Mój dopiero przede mną.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:46, 15 sie 2016

Do góry
Rozplenica japońska 'Rubrum' - nie zimuje.
Mirkowy ogród (początki) 21:53, 13 sie 2016

Do góry
Trawki Rozplenica Black .wypasiona Stipa(żal patrzeć)i rozplenica Moudry

Moje ogrodowe marzenia... 20:14, 13 sie 2016

Do góry
Agnieszko jeżeli to wina remontu to się nie martw trawy sobie poradzą i na wiosnę odżyją, gorzej u mnie wszystkie miscanty w tą zimę mi wymarzły został tylko trzcinnik, rozplenica i hakonechloe macra Aureola i carexy ale i z tego jestem zadowolona pozdrawiam serdecznie aha kolo fajne
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:19, 13 sie 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
To prezenty pierwsza klasa

Fajne ci one Rozplenica będzie pikna, a werbena będzie wszędzie
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 15:11, 13 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Gifty od Lidki Jeszcze raz dzięki Kochana

Werbena patagonska vel. Zemsta Ogrodowiska I love it

Rozplenica japońska

Pięknotki
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:52, 13 sie 2016

Do góry
Gifty od Lidki Jeszcze raz dzięki Kochana

Werbena patagonska vel. Zemsta Ogrodowiska I love it

Rozplenica japońska
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 12 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Asia
Jak coś się będzie ważnego działo to na pewno zauważysz Już się pogodziłam z tym, że to nie tak szybko (jak u Ciebie na przyklad) Może gdybym wierciła dziurę w brzuchu eMowi to coś by się działo w tym temacie a tak ... W sumie to nie nalegam bo chciałabym zobaczyć jak poradzi sobie w donicy rozplenica tej zimy ... jesli padnie tzn, że znowu trzeba przemyśleć nasadzenia, pozmieniać ... a wiesz jak już będą ławki, poduszki wszystko cacy i tu nagle przyjdzie żwir zbierać, trawy wysadzać, nowe rośliny dobierać to tak nie po kolei mi się wydaje ... dlatego może późną jesienią będzie się spawać konstrukcja i wówczas na wiosnę ... dokończenie wgłębnika

Mogło mi umknąć wiec pytam.bo ostatnio myslalam.
Jo na szczęście wiercić nie muszę bo M ma ostatnio zapał większy ode mnie znów spawanie u nas na tapecie ale to za jakis czas pokaze
To znaczy że z wgłębnika nie korzystacie?
Zwir macie na podłodze a rozplenice na wysokości prawda?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 12 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jak tam lawkibwe wgłębniku? Masz już bo nie kojarze?

Asia
Jak coś się będzie ważnego działo to na pewno zauważysz Już się pogodziłam z tym, że to nie tak szybko (jak u Ciebie na przyklad) Może gdybym wierciła dziurę w brzuchu eMowi to coś by się działo w tym temacie a tak ... W sumie to nie nalegam bo chciałabym zobaczyć jak poradzi sobie w donicy rozplenica tej zimy ... jesli padnie tzn, że znowu trzeba przemyśleć nasadzenia, pozmieniać ... a wiesz jak już będą ławki, poduszki wszystko cacy i tu nagle przyjdzie żwir zbierać, trawy wysadzać, nowe rośliny dobierać to tak nie po kolei mi się wydaje ... dlatego może późną jesienią będzie się spawać konstrukcja i wówczas na wiosnę ... dokończenie wgłębnika
Mój ogród pod górkę... 15:56, 12 sie 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
1.na ambrowcowej jak pisze Asia bym rozrzuciła rośliny bo wydaje się że rosną w skupiskach
2. Tu chyba nie zmieniłabym nic, wygląda dobrze, chyba że róże które nie rosną ale to zwykła kosmetyka
3.tu posadziłabym na przemian limki i rozplenica oczywiście nie w jednej linii, i wymieniła żurawki- na zdjęciu wyglądają jak kora a raczej potrzebny jest tam zdecydowany kolor
Ale to tylko jeśli masz głęboką potrzebę zmian bo jak dla mnie i tak może zostać

Głębokiej potrzeby chyba nie mam, jak patrzę na to i nic nie robię, ale może w przyszłym roku pewnie się będę nudzić, to dobrze mieć jakieś pomysły na zaś.
Dziękuję za cenne głosy.
Mój ogród pod górkę... 15:05, 12 sie 2016

Do góry
1.na ambrowcowej jak pisze Asia bym rozrzuciła rośliny bo wydaje się że rosną w skupiskach
2. Tu chyba nie zmieniłabym nic, wygląda dobrze, chyba że róże które nie rosną ale to zwykła kosmetyka
3.tu posadziłabym na przemian limki i rozplenica oczywiście nie w jednej linii, i wymieniła żurawki- na zdjęciu wyglądają jak kora a raczej potrzebny jest tam zdecydowany kolor
Ale to tylko jeśli masz głęboką potrzebę zmian bo jak dla mnie i tak może zostać
Mój ogród pod górkę... 11:27, 12 sie 2016

Do góry
Rabata z bukiem i klonem - widać pod murem brakujące żurawki, bo tu żerują opuchlaki i co zrobię sadzonkę, to po pewnym czasie pada. Ale to mi nie przeszkadza, bo cały czas toczę boje z tymi robalami i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie może wreszcie dorobią się znów pięknej obwódki.
Przeszkadza mi tu rozplenica na drugiej fotce - jest za duża i jest jej za dużo. Pożarła limki za nią. I nie wiem czy wysadzić co drugą trawę i dać limki do przodu, czy zmienić na mniejsze rozplenice?
Widać też pokładające się jeżówki po tym, jak zagłuszył je krwawnik, którego już wyciepałam.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:35, 11 sie 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Taki nieduży ogródek a tyle cudnych różnorodnych fotek, uwielbiam. Za Giardinkę wielki dzięks. A ta rozplenica wschodnia zimowała u Ciebie?

Jeszcze nie zimowała, mam ją od wiosny. Jeśli nie przetrwa do następnej to się nie pogniewam, oszczędzi mi dylematu co z nią robić

Za panią G. to ja dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies