Przemek a to jest ten taras co miał być zrobiony? Czy ja coś pomyliłam, bo tyle się dzieje u Ciebie. Łąka piękna no i stożki bukszpanowe hmm trzeba mi o nich pomyśleć.
O kurcze duze te kwiaty ma hortensja Polar bear.
Ja ją mama małą od jesieni.Ale w tym roku jelcze mi nie zakwitnie.
Ta twoja trawa to taka idealna.Moja bida zachwaszczana
Dawałam raz oprysk na dwuliścienne.ale ni to nie pomogło.I nie wiem, y dalej stosować czy co tym robić.
nie byłam tu wczesniej ....jakos sie ukrywałas na tym forum
obejrzałam trochę z przodu troche z tyłu i dotarłam do tych zdjęć
masz juz fajne duze krzewy z przodu i z tyłu i z boku to duży potencjał ale te rabaty co tutaj pokazałaś sa jak dla mnie za waskie a nasadzenia za geste za rok hakone bedziesz przesadzać ...to potwory rosna i potrzebuja duzo miejsca ....juz chyba Toszka o nich pisała to nie jest roślina "na wcisk"
to samo Hortensje ...sadzić metr od tujekk ..no moze 70cm przy niższych odmianach
ja rozumiem cię bo kiedys tez tak sadziłam robiłam rabaty półmetrowe i sadziłam rośliny jedne na drugich w kolejnych sezonach musiałm je przesadzac i jeszcze nie skończyłam ...bo ciągle mam coś co zawala sasiednie rośliny
jeszcze jest na wszystko czas pomyśl o tym ...wyobraź sobie albo poszukaj w necie (chodzi mi o drzewa i krzewy ) jakich gabarytów będa za 5-10 lat ....(bo za 5 lat juz ich nie przesadzisz a jesli nawet to mocno zmasakrujesz ta operacja)....i daj im tyle wolnego placu ile w przyszłości beda wymagac ....a dołem zeby teraz nie było dziwnie i nieproporcjonalnie nawtykaj gesciej bylin czy traw bo z nimi zawsze sobie poradzisz i jak bedzie trzeba to poprzesadzasz ...albo wykopiesz
tyle z moich rad ...nie obraź się ale odradzam kazdemu sadzenie roślin na wcisk
spokojnie to przemyśl bo masz jeszcze czas
Długo mnie nie było na Ogrodowisku. Troszkę u mnie zmian nastąpiło, prace idą bardzo wolno, ponieważ wszystko robię sama, włącznie zrywaniem darni. 1/3 zrobiona. Troszkę zdjęć
Witaj Karolinko Bardzo się cieszę,że podoba Ci się mój ogród.
Jestem pewna, że w następnym roku Twój ogród będzie kipiał Twoimi ulubionymi kolorami.
Pozdrawiam gorąco
Witam Cie serdecznie "Sówko". Widząc po wpisach lubisz nocne przesiadywania
Ten krzaczek to miniaturowy cyprysik NN.
Tak bardzo mi miło,że Ci się u mnie podoba.
Faktycznie, widok fajny, ale teraz tylko widok
Przez pierwsze trzy lata zwiedziliśmy całą okolicę, trochę samochodem, ale więcej pieszo. To cudowne miejsce, wieś leży z boku krajowej 5-ki, nie ma ruchu samochodowego / tylko swoi /.
A teraz mam zakaz chodzenia, mogę jeździć rowerem i robię to...w domu Wieś leży ok. 450 m nad poziomem morza, to spora górka.
Na dobranoc
Za to Twój ogród jest taki elegancki...Bardzo lubię oglądać takie ogrody i czasem myślę, że chciałabym mieć taki, ale tylko przez chwilę, albo gdybym dała rade utrzymać dwa, bo mi się podoba zbyt wiele roślin które chciałabym mieć blisko i podziwiać,zbyt wiele różnych dodatków ,wiele stylów ,kolorów i lubię jak ciągle coś innego nowego zakwita,zmienia się...A czy to co mi się podoba jest wynikiem romantyzmu ?...może...