Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 15:53, 10 cze 2018

Do góry
Mari napisał(a)
Piękne ujęcia roślin i kwiatów...obawiam się także o swoje roślinki bo zostawiamy je na tydzień czasu a na południu kraju są upały gdzie w cieniu termometr wskazuje 30 ponad stopni. Całe szczęście rodzice codziennie będą przjezdzać i podlewać ogród.

Miłej niedzieli.
Pozdrawiam

Mari dziękuję!
Moje też na południu A zostawiam je na ponad dwa tygodnie...może Teść raz za kiedy zajrzy zobaczymy?
Miłego popołudnia!

Ogród z rzeźbą 15:49, 10 cze 2018

Do góry
Martynka po czasie ale uzupełniam nazwy trawek ze zdjęcia: pod pniem sosny hakone Aureola, a dalej wyższa to turzyca palmowa. Za nią są róże Novalis, które w tym roku wypięły się na mnie i prawie nie będą kwitły.

Agatko Brzozowa Kabarett to śliczny rododendron, ale chyba trochę delikatny, w ubiegłym roku też prawie wcale nie kwitł. Mam nadzieję, że zmężnieje i zacznie nadrabiać stracone lata.
Kochana na te donice przy ławczeczce to ja też czekam, ale różne inne sprawy no i ten gorąc, nie ma kiedy skończyć tego miejsca. Na dodatek sypnął mi się właśnie zaplanowany urlop, kilka dni które chciałam przeznaczyć na ogród. Och, życie...

Makusia po prostu mam szczęście, że mi się takie światło trafia

Czochy tydzień temu zachwycały:

Moja ostoja 15:41, 10 cze 2018

Do góry
Moja ostoja 15:40, 10 cze 2018

Do góry
Irysy cebulowe holenderskie
Ogród z rzeźbą 15:39, 10 cze 2018

Do góry
Koliberku och, żebyś Ty widziała te wykopy u mnie! Aura tajemniczości wykreowana w kadrach pęka niczym bańka mydlana

Dominika na szczęście nie nauczam, ale niestety mam bardzo trudne edukacyjnie dziecko, więc wakacji wypatruję niczym kania dżdżu

Basiu żebyś Ty widziała mojego clematisa, który co roku rośnie rozpięty na kratce domu przy tarasie. No niestety w tym roku jakoś go nie rozpięłam w odpowiednim czasie i teraz leży pod kratką takie kłębowisko, no masakra jakaś po prostu. Nie można już teraz nic zaradzić, bo łamie się przy każdej próbie rozplątania go. I za to ich nie lubię.

Przywrotnik z bodziszkiem stworzyli zgrana parę:

Ogród z rzeźbą 15:31, 10 cze 2018

Do góry
Asiu/Asiak och te zdjęcia, wiem, że je lubicie. Żeby jeszcze rzeczywistość była tak ładna jak te zdjęcia

Gosia/Malgol uwielbiam Jordana, ale trochę mnie zaniepokoił. Mój ma bardzo małe liście, od nasady ogonka do czubeczka najdłuższego liścia to od 4 do 5 cm. Czy Twój też ma takie małe listeczki? na dodatek zaczęły mu się przebarwiać brzegi na pomarańczowo, nie wiem czy to normalne. W ubiegłym roku też mi się tak przebarwiał.

Ujęcie rabatki Jordanowej sprzed tygodnia:

I świecąca w promieniu słońca hakone All Gold z tej rabaty:

Moja ostoja 15:24, 10 cze 2018

Do góry
Ogród z rzeźbą 15:21, 10 cze 2018

Do góry
Uuuuuuufffffff, można powiedzieć, że wreszcie mam wakacje.
Wątek zakurzony i obrośnięty pajęczynami, czas zacząć jakieś porządki tutaj. Aż nie mogę uwierzyć, że mój ostatni wpis jest sprzed tylu tygodni. To był niestety trudny i nerwowy czas. W zasadzie na forum nawet po cichu Was nie podglądałam, nie wiem co się u kogo dzieje, ale postaram się chociaż częściowo ponadrabiać.

No, ale zaczynamy odrabianie zaległości. W pierwszej kolejności będą fotki zaległe, trochę już niestety odgrzewane kotlety, ale nie po to robiłam, żeby mi tylko dysk zaśmiecały.

Aniu/Anpi dziękuję.

Kasia_CS Młoda Mama rh Kabarett nie kwitł spektakularnie, ale za to potem cały swój urok pokazały Rasputin i Metallica, szkoda tylko że na tle rudery, więc trudno było zrobić jakieś ładniejsze szersze kadry

Metallica:

Rasputin:

Moja ostoja 15:21, 10 cze 2018

Do góry
Majowy zawrót głowy
Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:18, 10 cze 2018

Do góry
Zastanawiam się czy wisienkom nie zabrać palików mają już dość grube pnie. Ktoś doświadczony może coś doradzi??? :

Małymi kroczkami do celu... 15:12, 10 cze 2018

Do góry
Dzisiaj piękna, słoneczna pogoda, basen rozłożony dzieciaczki szaleją, a ja w wolnej chwili pochwalę się dzisiejszym zakupem

Czekam na wieczór, bardzo ciekawa jestem jak będą świecić, jak ładnie w przyszłym tygodniu dokupię jeszcze kilka szt
Odcienie zieleni 2 15:09, 10 cze 2018

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 15:06, 10 cze 2018

Do góry
jolka napisał(a)
Witaj Paulinka w niedzielny poranek Dawno nie pisałam, ale w miarę jestem na bieżąco Zacznę od pochwalenie domku dla maluchów, śliczny jest i idealnie Ci się wkomponował w ogródek. Palenisko też się super zapowiada. Obejrzałam przegląd róż, śliczna jest ta Twoja lavender. Myślę, czy też bym jej nie chciała.. jakbyś coś zmawiała z F. to daj znać, a jakbym ja się zdecydowała to też Ci napiszę. Powoli dojrzewam do wywalenia wrzosów, więc.. wiesz, będzie miejsce na coś nowego

Miłego dnia, buziaki

Hej Jolu właśnie byłam u Ciebie no i co mogę napisać znów tylko " wow "!! U mnie artemis też cała zapączkowana i urosła w tym roku wielka, ale póki co otworzył się jej na razie jeden kwiat mszyce ją dopadły, wczoraj polałam jej po liściach gnojowką z pokrzyw, ale na razie żadnej poprawy nie zauważyłam a co do zamówienia, będę chciała zamówić kilka róż w tym tygodniu, to daj znać jakie chcesz różyczki i złożę zamówienie

Ps. W końcu doczekałam się kwiatów MW cudne są

Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:03, 10 cze 2018

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:59, 10 cze 2018

Do góry
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:56, 10 cze 2018

Do góry
Moja Forget Me Not wygladała tak w poprzednich sezonach

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:53, 10 cze 2018

Do góry
na potem pojechalismy do Rosarium ktore na powierzchni 1.600m² ma ponad 400 odmian roz. Rosarium ma ksztalt kolisty otoczone jest 2 metrowym plotem, po ktorym wspinaja sie roze, w srodku sa sciezki w ksztalcie pajeczyny w centranym miejcu jest krzaczek rozy na nozce.
Ale najpierw mijlismy takie rondo ogorkowe,bo to miejsce gdzie uprwia sie duzo warzyw

no a rosarium to marzenie ogrodnika kochajacego roze. Wyobrazcie sobie ten zapach

to centrum rosarium

rozom towarzyszy glownie szalwia i kociomietka ale bylo tez troche innych bylin
Odcienie zieleni 2 14:35, 10 cze 2018

Do góry
Jaki to trzcinnik?
Odcienie zieleni 2 14:34, 10 cze 2018

Do góry
Jaki to trzcinnik?
Odcienie zieleni 2 14:33, 10 cze 2018

Do góry
Jaki to trzcinnik?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies