Wstawię trochę zdjęć bo tyły mam ze wszystkim straszne...
W ogrodach wszystko żyje ale chyba tylko dzięki hektolitrom wody jakie codziennie leje. Susza jest u nas okropna, drzewa w lasach usychają, rolnicy zaczęli już żniwa. Tylko czekam aż wprowadzą zakaz podlewania ogrodów...
Póki co cieszę się jeszcze zielonym trawnikiem
Kilka ujęć z dzisiaj. Wszystko rośnie jak na drożdżach ( przypominam - ogród tworzony od zera w tym roku)
brunera wielkolistna - wypuszcza nowe kwiatki ( po raz drugi w tym roku ). W tle kwitnąca języczka Przewalskiego i malutkie tawułki
Kawałek rabaty z żółtym berberysem. Obcinam co kilka dni bo chciałabym stworzyć z niego obwódkę. Czy mam dosadzić więcej czy się sam zagęści? - Proszę o poradę.
W kilku miejscach rośnie jako pozostałość po poprzedniej właścicielce takie coś. Jest tego dużo, wysokie i za chwilę będzie kwitnąć. Co to jest? Chodzi mi o to wysokie na pierwszym planie bo w tle to powojnik pięcioklapowy
Huh - no nie zaglądałem przez chwilę a tu tylu gości mnie odwiedziło w herbaciarni na ogrodzie - to miło.
Kasya
- na ogrodzie w swojej kolekcji ogrodowej roślin posiadam tylko odmiany klonów takie jak: acer palmatum, acer shirasawarum, oraz acer japonicum innych odmian nie kolekcjonuję.
Ewa
....ale mimo to ten kącik jaki stworzyłaś u siebie w ogrodzie w klimacie japońskim jest uroczy.
Karolina
- ta odmiana trawki to Hakone 'All Gold' a Witolda trzymaj puki w nim chęć życia i wola walki trwa.
Basia
a jakie u siebie masz odmiany klonów, było by miło gdy byś pochwaliła się fotkami swoich okazów u siebie na wątku - chętnie zobaczę twoje okazy.
Dziękuję za życzenie co do setnej strony na mym wątku - no i przyznam się że zastanawiałem się w jaki to sposób trochę uczcić. Na pewno fotkami a że dawno nie wrzucałem sesji fotek wykonanych wieczorem czy też po zmroku, no to może w tym klimacie wkleję, myślę że romantyczne zdjęcia będą w sam raz dla uczczenia setki - zachęcam gorąco do oglądania.