Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » 'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

basia3 13:36, 05 lip 2018

no i 100 rozpoczęłam, gratki i pozdrawiam.
Ewa777 14:33, 05 lip 2018

Klony mogę podziwiać u Ciebie codziennie U mnie niestety dwa kolejne padły w tym roku i postanowiłam więcej się na nie nie rzucać w szkółkach. Mój klin=mat im zdecydowanie nie służy.

Domek narzędziowy rewelacyjny. I te parawany. Pięknie. Na pewno miło się u Ciebie wypoczywa w takim klimatycznym ogrodzie
Pozdrawiam, Janie
Mixtoorka 14:34, 05 lip 2018

Janku chyba nie chwaliłam domku ogrodnika w stylu japońskim, no za ten pagodowy daszek - szacun, kupę roboty. Pokazuj te klony, pokazuj. Choć najbardziej zazdroszczę zdrowotności.
Masz ładną odmiane Hakone, jaka to? Ma fajny jasno-zielony odcień. Moja za to jest teraz w rozmiarze wow...jest boską skarpetką, tylko klona nie widać...
Chyba podsadzę Witolda nowym egzemplarzem. Co sądzisz?? Serca nie mam wywalić, a on rośnie w poziomie...
bql3 17:25, 08 lip 2018

YAHOO!

Huh - no nie zaglądałem przez chwilę a tu tylu gości mnie odwiedziło w herbaciarni na ogrodzie - to miło.

Kasya
- na ogrodzie w swojej kolekcji ogrodowej roślin posiadam tylko odmiany klonów takie jak: acer palmatum, acer shirasawarum, oraz acer japonicum innych odmian nie kolekcjonuję.

Ewa
....ale mimo to ten kącik jaki stworzyłaś u siebie w ogrodzie w klimacie japońskim jest uroczy.

Karolina
- ta odmiana trawki to Hakone 'All Gold' a Witolda trzymaj puki w nim chęć życia i wola walki trwa.

Basia
a jakie u siebie masz odmiany klonów, było by miło gdy byś pochwaliła się fotkami swoich okazów u siebie na wątku - chętnie zobaczę twoje okazy.

Dziękuję za życzenie co do setnej strony na mym wątku - no i przyznam się że zastanawiałem się w jaki to sposób trochę uczcić. Na pewno fotkami a że dawno nie wrzucałem sesji fotek wykonanych wieczorem czy też po zmroku, no to może w tym klimacie wkleję, myślę że romantyczne zdjęcia będą w sam raz dla uczczenia setki - zachęcam gorąco do oglądania.

życzę spokojnego niedzielnego wieczoru

MATANE !

Doranma 19:07, 09 lip 2018

Przyszłam po raz pierwszy w odwiedziny a tu setna strona, co za fart ☺ Piękne zdjęcia, widać że właściciel lubi budować nastrój. Gratuluję i zabieram się za oglądanie wcześniejszych zdjęć ☺
sierotka 21:05, 09 lip 2018

Gratulacje z okazji setnej stronki
Malgosik 17:39, 29 lip 2018

Dzień dobry

Czy acer palmatum 'Atropurpureum', da radę w pełnym słońcu na wietrznym stanowisku?
Od dawna mi się marzy a tylko takie miejsce mam dla niego.
Kupiłabym większy egzemplarz.
Teoretycznie lubi miejsce zaciszne i słońce rozproszone.....
bql3 09:06, 31 lip 2018

Yahoo!

Na stanowisku gdzie jest pełne słońce Artropurpureum też da radę, gorzej gdy są przeciągi ale ta odmiana jest raczej dość wytrzymała i zdaje egzamin na wielu miejscach rabatowych w ogrodzie.
Zrób fotkę tego klonika i wrzuć u siebie na wątku chętnie popatrzę

pozdrawiam
Jan

MATANE!

ps. mój okaz jest jeszcze mały w rozmiarach i dopiero zaczyna nabierać "masy" swoimi przyrostami

Malgosik 13:01, 31 lip 2018

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
Zaryzykuję z tym klonem.
Nie mam go, bo dopiero planuję zakup i przygotowanie dla niego miejsca.
Poprostu miałam go już dłuższy czas na oku.
Potrzebuję drzewa ozdobnego i czerwonego. Zielone już mam
nicol21 23:43, 10 paź 2018

Yahoo Janie
Gdzie wybyles? A jak przebarwienia jesienne u klonów wyglądają? Pokażesz żeby być na bierząco?

Sesja wieczorno- nocna baaaardzo udana!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies