Widzisz te hortensje nad brzegiem stawu? o czymś takim myślałam. Zwróć też uwagę na nasadzenia przy brzegach stawów. Sam uchwyciłeś piękne inspiracje, przemyśl je może coś u siebie zrobisz podobnie.
Kamila, Asia, Dorotko! Wycieczka fajna W programie sporo zwiedzania (w tym piękna Praga, Zamek Hluboká nad Wełtawą zwany czeskim Windsorem, czeski Krumlov ) ale i był akcent ogrodowy z czego najbardziej się ucieszyłam. Sporym minusem jest jednak konieczność dostosowania się do tempa zwiedzania grupy a przy tych akcentach ogrodowych zdecydowanie dłużej bym została
Migawki z ogrodu przy zamku Hluboká
Ja złożyłam to na karb złej miejscówki.. .. albo na krzaki.. wszytko pochłonęły
Poznajesz.. jest super.. czekam aż się rozrośnie .. będzie hicior w ogrodzie
Mój eM. się pyta jak się siada na ławce w zielniku, bo przejście zarośnięte. A co ja poradzę na to, że rośliny w zielniku mają wolność wysiewu? Ale z premedytacją posadziłam tam w przejściu pomidora koktajlowego.
Cześć Renatko dawno Cię nie było.
Tak właśnie ma być jak napisałaś: romantycznie, delikatnie i pastelowo.
Też nie mam w tym roku tej pysznogłówki cytrynowej. Nie wzeszła, bo posiałam pomiędzy sadzonkami kapusty ozdobnej. A kapusta się udała wyjątkowo. Zawiązuje powoli te kolorowe liściokwiaty
Moje papryczki kwitną na całego, będziemy nadziewać
Jest ozdobny z liści od wiosny.. tylko jak zaczyna kwitnąć to robi się naleśnik Specjalnie zrobiłam dla ciebie foto mam na telefonie, potem poszukam i wrzucę.