Przyjrzyj się zdjęciu, zwłaszcza w głąb krzaka. Obawiam się, że to jeszcze skutki odchorowywania przenosin. Młode przyrosty zakryły problem wewnatrz.
Radzę opryskać 2-3 krotnie, stosując przemiennie preparaty: Mirage 450 EC, Sportak 450 EC albo Biosept 33 SL i Topsin M 500.
Powiem szczerze, że nie lubię tych nozyc co pokazałaś. Jak dla mnie są źle wyważone, a to przekłada się na technikę i czystość cięcia. Używam tylko do cisów nożyc Freund1954 i jestem nimi zachwycona. Dodatkowo łatwo je oczyścić i mają doskonałą stal, która nie szczerbi się na twardszych gałązkach. W razie czego pytaj Anbu o kontakt na sklep. Żywopłot tnę nożycami elektrycznymi.
Nozyczek, sporych, biurowych! używam do buksów. Jak się stępią to daję dziecku do szkoły, a sobie za niewielkie pieniądze kupuję nowe
A te powyżej tylko do cisów. I zawsze po pracy odkażam. Odkażam też po każdym cięciu jesli mam tylko wątpliwości co do zdrowotności jakiejś rośliny.
Do odkażania sprzętu używam INCIDIN Liquid Spray, który jest odkażalnikiem medycznym, o szerokim spektrum działania i - co ważne - nie niszczy stalowych/metalowych narzędzi.
tak, tak mam nowe Silver Dollar na pniu, które dosadziłam do tej, która pozostawała dotychczas samotnie.
Dziś odwiedziłam Kasię z "ogródka pochnącego różami", która dla mnie swoimi kanałami je zdobyła
co prawda muszą nabrać masy, bo ta 3-4 letnia już się pokaźnie rozrosła, ale mają długość patyka porównywalną i tym samym mają potencjał.