Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

mrokasia 21:18, 02 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Udało mi się dziś kupić hortensję Bodensee

Jedną bo cena nie była zachęcająca,

jaka ładna
ja dziś nic nie dłubałam bo po wczorajszym kopaniu jakoś z sił opadałam a poza tym zimno i nieprzyjemnie
Margerytka40 21:42, 02 lip 2018

mrokasia napisał(a)

jaka ładna
ja dziś nic nie dłubałam bo po wczorajszym kopaniu jakoś z sił opadałam a poza tym zimno i nieprzyjemnie

Przy robocie jakoś specjalnie nie czuło się tego zimna. Hortensja taka ,jaką zawsze chciałam choć żeby utrzymać ten kolor trzeba będzie zadbać o kwaśne stanowisko i nawożenie odpowiednim nawozem. Ciekawe jak z zimowaniem ale Bozga poleca ją jako niezawodną.
kasja83 07:19, 03 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Przy robocie jakoś specjalnie nie czuło się tego zimna. Hortensja taka ,jaką zawsze chciałam choć żeby utrzymać ten kolor trzeba będzie zadbać o kwaśne stanowisko i nawożenie odpowiednim nawozem. Ciekawe jak z zimowaniem ale Bozga poleca ją jako niezawodną.

Ja tam zaś wolę jak do pracy jest chłodniej-upał mnie zabija. Widziałam prognozy-ponoć nadciągają właśnie upały. Chciałabym zdążyć jeszcze z drobnymi pracami ziemnymi-zanim ziemia wyschnie na wiór.
Kawa 11:12, 03 lip 2018

Asia no nieźle ci popadało
mam nadzieję że teraz na spokojnie ci trawa wzejdzie

jakbyś potrzebowała kłosownicę to daj znać tyle mi się jej wysiało ze nia ma z nią co robić
Kasya 11:21, 03 lip 2018

Bogdzia napisał(a)
Własnie dostałam jakąs kłosownicę od Kasyi , nie wiem czy lesna ale moę sie podzielic, do mnie masz najbliżej

lesna
polecam scinac kwiatostany, nie sa potrzebne do ladnego wygladu a wtedy nie ma problemu z sianiem
Bogdzia 20:13, 03 lip 2018

Asiu jak będę jechac na zakupy to Ci podrzucę , na razie wysiadły mi po weselu korzonki wiec ze dwa dni jeszcze sie z domu nie ruszę.
Margerytka40 10:08, 04 lip 2018

kasja83 napisał(a)

Ja tam zaś wolę jak do pracy jest chłodniej-upał mnie zabija. Widziałam prognozy-ponoć nadciągają właśnie upały. Chciałabym zdążyć jeszcze z drobnymi pracami ziemnymi-zanim ziemia wyschnie na wiór.

Ja też wolę chłodek delikatny ,upał mnie osłabia i mogę wtedy ewentualnie w cieniu posiedzieć
Margerytka40 10:13, 04 lip 2018

Kawa napisał(a)
Asia no nieźle ci popadało
mam nadzieję że teraz na spokojnie ci trawa wzejdzie

jakbyś potrzebowała kłosownicę to daj znać tyle mi się jej wysiało ze nia ma z nią co robić

No ,lało jak nie wiem i to akurat na tę trawkę,złośliwość jaka czy co?. Za kłosownicę dziękuję,Bogdzia mi troszkę da a jak mi się spodoba zostawię żeby się wysiała ,mam tylko nadzieję że da się to jakoś opanować,znaczy się usuwanie tych siewek
Margerytka40 10:16, 04 lip 2018

Kasya napisał(a)

lesna
polecam scinac kwiatostany, nie sa potrzebne do ladnego wygladu a wtedy nie ma problemu z sianiem

Tak mam zamiar robić ,na początek chcę zobaczyć czy mi się podoba ta kłosownica. U Ciebie widziałam jest b.ładna
Margerytka40 10:19, 04 lip 2018

Bogdzia napisał(a)
Asiu jak będę jechac na zakupy to Ci podrzucę , na razie wysiadły mi po weselu korzonki wiec ze dwa dni jeszcze sie z domu nie ruszę.

Ok Bożenko,kuruj się w takim razie ,korzonki to przykra dolegliwość ,lubi ciepełko