Na tą hortensje choruję
Fajnie wkomponowane berberysy
W tym miejscu trawnik był najmniej zniszczony
Dochodzę do wniosku, że hortensjom dobrze robi kontrast z innymi nasadzeniami i powtórzenie koloru inna rośliną jednocześnie
Bo Ty robiłaś cały ogród i rośliny w hurtowych ilościach. Ja musisłam na jednej rabacie wszystkiego się nauczyć od podstaw. Zajęło mi to 5 lat. Inni mają wctakim czasie dojrzałe ogrody
Teraz wiem to ogarniam 3 miejsca naraz i każde. Jest na innym etapie, jedno nawet traktuję jak kompostownik
Rozmnażam to co u mnie rośnie najlepiej w nieraz skrajnych warunkach pogodowych. Taką partyzantkę w tym roku zrobiłam że aż ciężko patrzyć.
W Biedrze kupiłam tanio sadzonkę hortensji pnącej bo od 3 lat próbuję ukorzenić. Patrz co z niej wyrosło jakaś bukietówka. W dupę takie okazje. A jeszcze mam wyrzuty bo znajomej poleciłam dwie bukietówki i jej nie kwitną jeszcze. Ciekawe co z nich wyrośnie.
Najpierw posadziłam luźniej ale wydało mi się za łyso . To dałam wiecej między trzmieliny i teraz mi brakło. Muszę 2 dokupić. Posadziłam co 30 cm. Chcę uzyskać taki efekt .
Witam wszystkich. Proszę o pomoc, może macie podobnie jak ja. Nie wiem czy zacząć się martwić. Tulipanowiec który posiadam w ogrodzie ma ma około 17 lat i do tej pory nic się z nim nie działo. W tym roku od około miesiąca spadają liście i usychają gałęzie. Pomóżcie proszę co może być przyczyną. Zamieszczam zdjęcia z 1707.
Boli piękny ogród.
Idziemy liliowce to jest to co ja lubię i to bardzo.
Dwa powojniki ci się nie zgodziły.
Ale ładne są. A Ville de Lyon też to nie jest.
Ja to mam . I zupelnie on inaczej wygląda .
Może Asao ??