Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 17:29, 28 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
To ja muszę tego carexa sobie sprawić.... Właśnie go dzisiaj rano w necie oglądalam
Buksiki tak ładne, źe warto było tyle zapłacić. Potrzebowałam zbyt dużo na skarpetę dlatego poszlam w cenę...

Na giełdzie takich trawek nie będzie?
Wiesz lubię robić zakupy w Bitaniku bo czlowiek zawsze doradza i zna się na tym co robi. Graby trzy razy się pytał czy je chcę bo marne.... Ale obiecał ładne fastigaty

Justyna i Wieloszka też dobrze mówiły o tym Panu z Botanika
Jak się pojawią u niego to proszę daj cynk, rok temu kupiła mi je Justynka, chyba we wrześniu . Najważniejsze , że dobrze u nas zimuje. A na giełdzie nie sądzę , żeby były . Jest jeden pan trawka, ale on nie ma dużego wyboru. Ma carex evergold i ice dance , rozplenice . Ma też hosty .

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:57, 27 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Irenko moje trzmieliny mają już masę nowych listków - wg mnie za późno na przycięcie. Będę je cięła w czerwcu - jak bukszpany. Jeśli Twoje jeszcze nie puściły listków - w co wątpię - to przytnij.
Buziaki

A czego się boicie cięcia trzmielin? One są bezproblemowe. Teraz nawet warto uszczykiwać wybujałe pędy. Ja trzmielinki tnę wielokrotnie w sezonie pierwsze bardzo wcześnie, prze wypuszczeniem nowych liści.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:52, 26 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Sianko dopiero usunięte na 1/6 powierzchni trawnika, akurat za domem, więc nie tam gdzie robię zdjęcia

siano juz jest, trzeba zatem konika kupić

pięknie u Ciebie...czekam na wkopane rh i carexy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:48, 26 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wiosna wreszcie na całego! Wszystkie roślinki przycięte, żurawki i trawki poczyszczone, tylko trawnik jeszcze niezwertykulowany. Po zimie wszystkie trawniki wyglądają masakrycznie, pełno pleśni pośniegowej
Na razie wypróbowujemy nowy wertykulator. Mnóóóóstwo tego suchego wyłazi! M. potem zbierał kosiarką, bo kosz w wertykulatorze był pełny po przejechaniu zaledwie 2 metrów!

O jak dobrze, że mam tak niewiele tego trawnika....wracam czytać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:18, 26 kwi 2013

Do góry
Moje bukszpany te plantacyjne też wyglądają kiepsko A już najgorzej te w kole żwirowym, więc będę je wymieniać na nowe. Zrobiliśmy tam odwodnienie tydzień temu, więc mam nadzieję, że te nowe będą miały ciut lepsze warunki A jak Twoje RH po zimie? Mój prezentowy od Was ma białawy nalot na pąkach i ciemno brązowe górne listki - chyba jakiś grzyb, będę go pryskać.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:41, 26 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ale zakupy, bardzo ładne rh! wszystko inne też świetne i jak słyszę, będzie rabata bylinowa; faktycznie te rabaty wiosną puste i ogród traci, ale w sezonie cieszą

Agnieszko, kiedy przycinasz te trzmieliny na pniu, bo pewnie nie pamiętasz, ale rok temu swoje sadziłam, idą im nowe listki?

Irenko moje trzmieliny mają już masę nowych listków - wg mnie za późno na przycięcie. Będę je cięła w czerwcu - jak bukszpany. Jeśli Twoje jeszcze nie puściły listków - w co wątpię - to przytnij.
Buziaki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:38, 26 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Wsadzisz w dobrą ziemie, dasz nawozu to i ładnie będą wyglądać...

Żeby to było takie proste jak piszesz...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:54, 26 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Zastanawiam się już jak te biedne RH będą wyglądały za rok o tej porze
Siana nazbierałam, szkoda, że nie tego co trzeba

Wsadzisz w dobrą ziemie, dasz nawozu to i ładnie będą wyglądać...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:35, 26 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dzięki za podpowiedź i zapraszam do mnie na krótką relację z Holandii

Anitko już cichaczem widziałam wszystkie relacje z Holandii tylko pisać nie miałam czasu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:22, 26 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Cześć Aga! Mam takie pytanie do Ciebie, bo ja mam dopiero pierwszy sezon po zimie trawnik i u mnie też tak wygląda sytuacja. Już raz wertykulowaliśmy, ale ciągle pełno tego siańska .Grabiliśmy to,co się dało.Czy to potem podczas koszenia znika?

Pozdrawiam serdecznie

P.s.super miałyście spotkanko z Moniką

Anitko, można wertykulację zrobić jeszcze raz, jeśli masz dużo siana. U mnie z racji powierzchni będzie jednokrotna wertykulacja teraz i druga jesienią. A świeża trawa szybko przykryje to co zostało suche, z tym, że zaraz po każdym koszeniu będzie widać trochę tego suszu - przynajmniej u mnie tak było w zeszłym roku.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:18, 26 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ależ masz piękny ten ogród...taki ułożony..
Rh takie błyszczące...
I siana też nazbierałaś...

Zastanawiam się już jak te biedne RH będą wyglądały za rok o tej porze
Siana nazbierałam, szkoda, że nie tego co trzeba
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:10, 26 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wiosna wreszcie na całego! Wszystkie roślinki przycięte, żurawki i trawki poczyszczone, tylko trawnik jeszcze niezwertykulowany. Po zimie wszystkie trawniki wyglądają masakrycznie, pełno pleśni pośniegowej
Na razie wypróbowujemy nowy wertykulator. Mnóóóóstwo tego suchego wyłazi! M. potem zbierał kosiarką, bo kosz w wertykulatorze był pełny po przejechaniu zaledwie 2 metrów!

Cześć Aga! Mam takie pytanie do Ciebie, bo ja mam dopiero pierwszy sezon po zimie trawnik i u mnie też tak wygląda sytuacja. Już raz wertykulowaliśmy, ale ciągle pełno tego siańska .Grabiliśmy to,co się dało.Czy to potem podczas koszenia znika?

Pozdrawiam serdecznie

P.s.super miałyście spotkanko z Moniką
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:43, 26 kwi 2013

Do góry
Bogda senk ju
Ana Twoje zakupy i ich drugie życie to dopiero jest wow!!! Oglądałam ostatnio Twoje cudo wyczarowane z komunistycznego krzesła i nie tylko to A RH nie są duże, ale ładne i zdrowe. Na fotce stoi obok siebie 7szt.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:59, 26 kwi 2013

Do góry
A z ostatnich prac ogrodowych - carexy "Evergold" zmieniły adres Za nimi czerwone żurawki, a dalej miskanty i hortensje

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:56, 26 kwi 2013

Do góry
I jeszcze carexy (chyba "Ice Dance")

Niskie trzmieliny do donic na taras

I jeszcze moje ulubione fioletowe

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:52, 26 kwi 2013

Do góry
A to moje wczorajsze zakupy giełdowe. Zdjęcia robione wieczorem.
RH "Cunnigham's White"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:49, 26 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
No nieźle mieliście tego siana Ale od razu piękniej

Sianko dopiero usunięte na 1/6 powierzchni trawnika, akurat za domem, więc nie tam gdzie robię zdjęcia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:48, 26 kwi 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
U Ciebie jak zwykle Francja-elegancja Tu jest zawsze taki niezmienny szkielet i przez to ogród wygląda cały czas bardzo dobrze (jak u Danusi ) Bylinowe ogródki muszą wyjść z ziemi po zimie i dopiero wtedy nabierają mocy. A właśnie, nie kuszą Cię byliny i kwiatki?

Aga, no błagam, porównywanie mojego ogrodu z Danusi to wielka przesada U mnie też jest trochę bylinek (np. kocimiętka, szałwia), a że mnie kuszą, to przekonasz się latem, bo planuję je na całej dużej rabacie. Mam już nawet listę Ale muszą to być same gatunki wyższe niż 40cm, bo na froncie będzie żywopłocik bukszpanowy zasłaniający nieciekawe widoki zimą.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:42, 26 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

pięknie Powiedz mi proszę jak Ci się sprawują te świerki? przycinasz je normalnie czy uszczykujesz? jaka to odmiana? Tak sobie myśle że mogą zastąpić moze cisy na pniu.
A trawnik...hmmmm dopiero na takiej przestrzeni widac efekty wertykulatora. Pisardi w poruwnaniu z moją ma już ogromne listki

Aniu, świerki są bezproblemowe . Teraz będzie ich trzeci sezon u mnie. Raz tylko miały przędziorka, ale bacznie je obserwuję, bo Domi ma takie same i pisała, że przędziorek je lubi. Tnę je normalnie - uszczykiwanie jest zbyt czasochłonne
A na Pissardi listki już prawie się rozwinęły - przy tak ciepłej pogodzie zmiany widać z dnia na dzień Co wracam z pracy po południu, to ogród wygląda inaczej.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:37, 26 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aguś ciesze sie z Magnoli.
Naspyp jej nawozu do Magnoli Agrecol, teraz i potem w czerwcu
Wertykulator pierwsza klasa!!!

W takim razie wpisuję ten nawóz na listę zakupów
Wczoraj na giełdzie widziałam ogroooomne magnolie, większe niż Twoje, całe w pąkach po 250zł! Jak mi było żal, że nie mogę jednej z nich zabrać do ogrodu...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies