Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 10:18, 26 kwi 2013

Magda70 napisał(a)
Ależ masz piękny ten ogród...taki ułożony..
Rh takie błyszczące...
I siana też nazbierałaś...

Zastanawiam się już jak te biedne RH będą wyglądały za rok o tej porze
Siana nazbierałam, szkoda, że nie tego co trzeba
Wieloszka 10:22, 26 kwi 2013

Enya73 napisał(a)

Cześć Aga! Mam takie pytanie do Ciebie, bo ja mam dopiero pierwszy sezon po zimie trawnik i u mnie też tak wygląda sytuacja. Już raz wertykulowaliśmy, ale ciągle pełno tego siańska .Grabiliśmy to,co się dało.Czy to potem podczas koszenia znika?

Pozdrawiam serdecznie

P.s.super miałyście spotkanko z Moniką

Anitko, można wertykulację zrobić jeszcze raz, jeśli masz dużo siana. U mnie z racji powierzchni będzie jednokrotna wertykulacja teraz i druga jesienią. A świeża trawa szybko przykryje to co zostało suche, z tym, że zaraz po każdym koszeniu będzie widać trochę tego suszu - przynajmniej u mnie tak było w zeszłym roku.
Enya73 10:28, 26 kwi 2013

Dzięki za podpowiedź i zapraszam do mnie na krótką relację z Holandii
Wieloszka 10:35, 26 kwi 2013

Enya73 napisał(a)
Dzięki za podpowiedź i zapraszam do mnie na krótką relację z Holandii

Anitko już cichaczem widziałam wszystkie relacje z Holandii tylko pisać nie miałam czasu.
Magda70 10:54, 26 kwi 2013

Wieloszka napisał(a)

Zastanawiam się już jak te biedne RH będą wyglądały za rok o tej porze
Siana nazbierałam, szkoda, że nie tego co trzeba

Wsadzisz w dobrą ziemie, dasz nawozu to i ładnie będą wyglądać...
Milka 11:01, 26 kwi 2013

Ale zakupy, bardzo ładne rh! wszystko inne też świetne i jak słyszę, będzie rabata bylinowa; faktycznie te rabaty wiosną puste i ogród traci, ale w sezonie cieszą

Agnieszko, kiedy przycinasz te trzmieliny na pniu, bo pewnie nie pamiętasz, ale rok temu swoje sadziłam, idą im nowe listki?
Wieloszka 12:38, 26 kwi 2013

Magda70 napisał(a)

Wsadzisz w dobrą ziemie, dasz nawozu to i ładnie będą wyglądać...

Żeby to było takie proste jak piszesz...
Wieloszka 12:41, 26 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Ale zakupy, bardzo ładne rh! wszystko inne też świetne i jak słyszę, będzie rabata bylinowa; faktycznie te rabaty wiosną puste i ogród traci, ale w sezonie cieszą

Agnieszko, kiedy przycinasz te trzmieliny na pniu, bo pewnie nie pamiętasz, ale rok temu swoje sadziłam, idą im nowe listki?

Irenko moje trzmieliny mają już masę nowych listków - wg mnie za późno na przycięcie. Będę je cięła w czerwcu - jak bukszpany. Jeśli Twoje jeszcze nie puściły listków - w co wątpię - to przytnij.
Buziaki
Milka 12:58, 26 kwi 2013

puściły już i to sporo
zatem przytnę w czerwcu i bukszpany też chyba, teraz ciachnę tylko co wystaje; Zygmunta nie cięte są najładniesze, dopiero w tym roku w czerwcu je tnie, może też tak powinnam była zrobić...
Wieloszka 13:18, 26 kwi 2013

Moje bukszpany te plantacyjne też wyglądają kiepsko A już najgorzej te w kole żwirowym, więc będę je wymieniać na nowe. Zrobiliśmy tam odwodnienie tydzień temu, więc mam nadzieję, że te nowe będą miały ciut lepsze warunki A jak Twoje RH po zimie? Mój prezentowy od Was ma białawy nalot na pąkach i ciemno brązowe górne listki - chyba jakiś grzyb, będę go pryskać.