Gabisiu, moje świerki na pniu kupowałam u Mykity i Szymańskiego w Dobrzyniu. U nich zazwyczaj jest dużo świerków, cyprysików i tuj na pniu. Planuję ich odwiedzić w przyszłym tygodniu, to dam Ci znać co mają i zrobię fotki
pięknie Powiedz mi proszę jak Ci się sprawują te świerki? przycinasz je normalnie czy uszczykujesz? jaka to odmiana? Tak sobie myśle że mogą zastąpić moze cisy na pniu.
A trawnik...hmmmm dopiero na takiej przestrzeni widac efekty wertykulatora. Pisardi w poruwnaniu z moją ma już ogromne listki
U Ciebie jak zwykle Francja-elegancja Tu jest zawsze taki niezmienny szkielet i przez to ogród wygląda cały czas bardzo dobrze (jak u Danusi ) Bylinowe ogródki muszą wyjść z ziemi po zimie i dopiero wtedy nabierają mocy. A właśnie, nie kuszą Cię byliny i kwiatki?
W takim razie wpisuję ten nawóz na listę zakupów
Wczoraj na giełdzie widziałam ogroooomne magnolie, większe niż Twoje, całe w pąkach po 250zł! Jak mi było żal, że nie mogę jednej z nich zabrać do ogrodu...
Aniu, świerki są bezproblemowe . Teraz będzie ich trzeci sezon u mnie. Raz tylko miały przędziorka, ale bacznie je obserwuję, bo Domi ma takie same i pisała, że przędziorek je lubi. Tnę je normalnie - uszczykiwanie jest zbyt czasochłonne
A na Pissardi listki już prawie się rozwinęły - przy tak ciepłej pogodzie zmiany widać z dnia na dzień Co wracam z pracy po południu, to ogród wygląda inaczej.