Elu dziękuje Ogrodówek nie okrywam dlatego nie wszystkie krzaki mają kwiaty przy sporej ilości ich jest to uciążliwe. Swoją okryłaś i pięknie odwdzięczyła się kwiatami. A propo astrów pamiętasz Elu jakie dwie małe bidy miałam z Albamaru we wrześniu to tak urosły w tym sezonie że jednego z nich musiałam przesadzić na tyły bo ma z 80cm wys. To jest ten na zdj.
I drugi fioletowy.
Obie odmiany miały być karłowe niskie kopeczki ale ten na pierwszym zdj wygląda na zupełnie inną odmianę,więc Elu twoje astry też rozrosną się na pewno.
Już dzisiaj nawózem podsypalam. Tydzień temu podlałam fusami z kawy. A pod wieczór liście właśnie mieszanka od Bogdzi.
Zrobię o mocnym stężeniu do butelki i podłącze węża.
Trawnik też tak będę nawilozic.
Później tuje.
Dzisiaj będzie pryskanie.
Przed chwilą ostatnia rabatę w cieniu wypieliłam.
Źle ja obsadzilam.
Posadziłam jeżówki Magnus z przodu a one wyrosły sięgają mi do szyi. Wiosna do przesadzenia do tyłu pod azalie.
Caradona też wyrosła i niestety się pokłada.
Zakwitły jeżówki wysiane z nasion Delicious Cendy jeszcze nie są dobrze rozwiniete
Ostatnie czarne maliny I pierwsze jeżyny. Powoli wycinam czarne maliny które owocowały robiąc miejsce na nowe pędy.
Rano skonczylam gabion, zostaly jeszcze 4 do końca ale prawie nie mam kamienia. Popakowałam folie po dachówkach do żółtych worków. Zebralam maliny. W tym czasie M kosił. Po 2h wrocilismy do domu bo ciepło...
Opitolony berberys green carpet. To ta poducha za lampą.
Wcześniej było tak
Podobał mi się taki rozczochrany ale pochłaniał coraz więcej miejsca i to co obok rosło.